Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.09.2012 14:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Cena za 4 životy: Rezešová sa chce vykúpiť 20 miliónmi forintov

Dvadsať miliónov forintov - to je cena za štyri ľudské životy. Sused obetí tvrdí, že toľko ponúkli Rezešovci rodinám po zosnulých.

V Karácsonde, domove obetí nehody Evy Varholíkovej-Rezešovej, je až nepríjemne ticho. Okrem niekoľkých skupín školákov v centre dediny nevidieť smerom k okrajovým častiam skoro nikoho. Rovnako pusto je aj na ulici Puskina pri dome dvoch maďarských rodín, ktoré umreli po zrážke na diaľnici M3, píše maďarský portál Velvet.hu.

Susedia sa z tragédie, pri ktorej ich obec prišla o štyroch obyvateľov, nedokážu spamätať. Rodina Györgya M. († 66) len nedávno svoj príbytok renovovala, píše sa na stránke Velvet.hu. Teraz sa pred bránou hromadia sviečky a kahance. Ferenc Juhász, ktorý býva o dva domy ďalej, na otázku o Rezešovej bez okolkov priznal: "Ja by som ju obesil!" A skepticky dodal: "Aj tak ju vydajú na Slovensko."

O zosnulej rodine vie toľko, že ich syn býval v Mátre a dcéra je obchodníčka. S Györgyom sa poznal desiatky rokov. Muž robil štyri roky v dedine sprácu, odtiaľ odišiel do dôchodku. Sused medzitým pozerá na opustený dom a dodáva, že tam už nikto nebýva, len deti chodia denne nakŕmiť psa a sliepky.

Pred dom druhej rodiny tiež pribúdajú sviečky. Na zazvonenie nikto neotvára. Podľa jedného z obyvateľov dediny tam žije syn obetí "Lacika" so svojou partnerkou a dieťaťom. "Povedal by som toho veľa, ale museli by ste to vypípať," reaguje na zmienku o nehode.

Podľa pána Juhásza ponúkla Rezešovej rodina pozostalým obetí 20 miliónov forintov (cca 70 540 eur). Ďalší sused vie len o krytí nákladov na pohreb. Jeho termín pritom stále nie je známy, doteraz prebiehajú DNA testy.

Starosta Csaba Földi dostal od právnika Rezešovej fax, v ktorom sa píše, že jej rodina je ochotná zaplatiť náklady na pohreb, aj iným spôsobom odškodniť pozostalých, a to bez ohľadu na výsledok súdneho pojednávania. Ako však tvrdí starosta, pozostalí sa materiálnymi záležitosťami veľmi nechcú zaoberať.

Eva Varholíková-Rezešová na maďarskej diaľnici M3 za volantom svojho BMW havarovala. Polícia pracuje s viacerými vyšetrovacími verziami. jednou z nich aj je, že Rezešová za volantom zaspala. Pri nehode zahynuli štyria ľudia, traja zhoreli vo fiate na mieste, jedna žena podľahla zraneniam v nemocnici. Rezešová je momentálne zadržaná v cele v Budapešti.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Izraelské vojenské vozidlá vidieť neďaleko hranice Izraela s pásmom Gazy na juhu Izraela 3. januára 2024.
Spojené arabské emiráty začali rozsiahli humanitárnu operáciu v Pásme Gazy: Obnovia aj nemocnicu!
Andrej Babiš a Monika Babišová.
História vzťahu Babišových: Ako sa zo sekretárky stala žena miliardára
V mestskom parku vysadili nové stromy.
Váš Tip
Jar priniesla do parku vo Zvolene nový život: Vysadili stromy, no to nie je zďaleka všetko!
Aby mohla prísť veľká zmena, najprv musia nastať malé zmeny v každom z nás.
Horoskop od veštkyne Zany: HÁDKY s polovičkou i šéfom! Jedno znamenie čaká prekvapenie
Geneva, Switzerland - April 15, 2019: United Nations sign located outside the United Nations Office in Geneva - image
OSN varuje: Hrozí nám vznik nového frontu?
(ilustračná fotografia).
Severná Kórea otestovala superveľkú hlavicu: Odpálila aj nový typ protilietadlovej strely
Na snímke nový tréner MFK Zemplín Michalovce František Straka.
František Straka chce zažiť novú výzvu: Z Michaloviec do Afriky?
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Tragédia v Keni: Záplavy a silné lejaky si vyžiadali desiatky životov
The dead body is seen lying on the ground behind a cordon tape.
Telo mladej ženy († 22) našli v opustenom kostole: Hrozivé, v akom stave bola! Svedok doteraz nevie spať
Ovplyvnia parlamentné voľby náš dosah na eurofondy? Toto môže urobiť Európska únia!
(ilustračné foto)
Rusi terčom útoku: Zahynuli dvaja ľudia!
Foto
Už to nevydržala! Krištofova manželka sa zastala hráčov z KHL: Odkaz všetkým neprajníkom