Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.09.2012 11:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Maďarič sa obul do reality šou, Borovský z Joj: Zrušte aj web!

Televízna jeseň leží ministrovi kultúry Maďaričovi v žalúdku. Kvôli programu, ktorý sa na divákov valí z obrazoviek, na Jojke a Markíze nenechal jednu suchú nitku.

Všetko sa začalo, keď si minister pozrel prvú časť šou Farmár hľadá ženu 3. „Dopozeral som ju celú a nevychádzal som z úžasu. S takou mierou vulgárnosti a totálnej degradácie človeka som sa ešte v najsledovanejšom čase našich celoplošných vysielateľov nestretol. Musím však dodať, že relácie podobného typu na konkurenčnej Markíze príliš v tomto nezaostávajú,“ vyhlásil Maďarič. Aké kroky minister plánuje?

1348475:fullwidth:true:true:true

Formáty podobného rangu podľa Maďariča prispievajú k barbarizácii národa a rezort preto pripraví na televízie poriadny bič v podobe novej vyhlášky. Potom si už kompetentní v Markíze či Jojke zrejme s takýmto programom pred 20. hodinou ani neškrtnú. Maďaričove slová nenechali chladným ani riaditeľa televízie z Koliby Františka Borovského, ktorý svoj názor napísal na svoj profil na facebooku.

„Urobme rovno radu pre schvaľovanie programu a vôbec, zrušme aj internet, lebo to, čo je na internete, to rozum zostáva stáť. Naposledy som dobrovoľne na You Tube videl dopravnú nehodu, a ako to tam môže byť bez toho, aby sa stanovili nejaké hranice?! Hrozné,“ zareagoval Borovský. Podľa plánu ministra by totiž naše televízie programy vhodné pre divákov od pätnástich rokov mohli vysielať iba po ôsmej večer.

690431:fullwidth:true:true:true

Čísla sledovanosti však hovoria jasnou rečou: ľudí podobné šou zaujímajú a k obrazovkám si sadajú v státisícoch. Maďarič však neprestal ani po tlačovke, na ktorej to televíziám poriadne natrel a rozhodol sa napísať otvorený list. „To, že súkromní vysielatelia na Slovensku vedú boj o diváka a v konečnom dôsledku aj o svoj zisk často na hranici dobrého vkusu a akceptovaného bulváru, je už roky z televíznych obrazoviek zrejmé. V poslednom období som však nadobudol pocit, že naši súkromní vysielatelia sa rozhodli tento boj pritvrdiť tým najhrubším spôsobom a atakom na tie najnižšie pudy,“ píše Maďarič.

1348476:fullwidth:true:true:true

Čo na to televízie?

TV Joj

„TV JOJ vysiela v rámci platnej legislatívy, ktorú neporušuje. Farmár hľadá ženu je iba jedným z formátov, ktoré ponúkame a ktorý dokonca nereprízujeme počas dňa. Navrhovaná iniciatíva sprísniť legislatívu by znevýhodnila iba slovenské televízie a nedotkla by sa zahraničných, ktoré sú u nás voľne dostupné,“ povedal vedúci PR oddelenia TV JOJ Jozef Gogola.

TV Markíza

"Záujem pána ministra by sa mal v súčasnosti zamerať predovšetkým na RTVS, ktorá čerpá zdroje zo štátneho rozpočtu, zo zmluvy so štátom a z koncesionárskych poplatkov, ktoré navyše v nasledujúcom období plánuje zvýšiť, hoci úroveň verejnoprávneho média tomu nezodpovedá. TV Markíza si rozhodne stojí za svojou programovou ponukou. Sme komerčné médium a líder trhu, ktorý ponúka relácie zamerané na občianske a ľudské témy ako je naše silné a najobjektívnejšie spravodajstvo, Lampáreň, Modré z neba, ale aj kvalitné zábavné formáty, seriály vlastnej tvorby. Kritiku pána ministra považujeme za neopodstatnenú aj vzhľadom na to, že TV Markíza vysiela absolútne v súlade s platnou legislatívou", povedala hovorkyňa Markízy Oľga Dúbravská.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vyhlásenie šéfredaktorov denníkov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas a týždenníka PLUS 7 DNÍ
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Krvavý útok na Ukrajine: Rusi udreli smrtiacou silou! FOTO zo zasiahnutého mesta
Rodinka vo chvíľach šťastia. Tie sú nenávratne preč...
Váš Tip
Janka bola zdravá mladá žena, po pôrode synčeka zomrela: Čo sa stalo v osudný deň?
(ilustračné foto).
Hrôzostrašná nehoda na D1: Auto narazilo do zvodidiel! Zasahovali hasiči
Hikers on the Haiku stairs, otherwise known as Stairway to Heaven, on Oahu, Hawaii.
Počuli ste o Schodoch do neba? S ich návštevou sa môžete rozlúčiť: Za všetko môže bezohľadnosť turistov
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina vyšla s pravdou von: Zničili ruský bombardér! Súvisí to s nedávnou nehodou?
Ilustračné foto
Cestujúci si toto letisko nevedia vynachváliť: Najlepšie na svete! Skončili naši susedia aspoň v TOP 10?
Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali
Ilustračné foto
V Liptovskom Hrádku zrušili tento priechod pre chodcov: Je za tým tragédia
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?
(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!