Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.09.2012 13:23 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Mladý Jakub je podozrivý z piatich lúpeží so škodou vyše 150-tisíc eur!

Jakub S. (18) je podozrivý z piatich lúpeží so škodou vyše 150-tisíc eur. V prípade dokázania viny mu hrozí trest 10 až 15 rokov.

Podľa polície Jakub S. 15. júna približne o 18.15 hod. prinútil pod hrozbou použitia zbrane zamestnankyňu záložne na Tomášikovej ulici v Bratislave, aby sa s ním vrátila do prevádzky a dala mu peniaze a šperky. Zamestnankyňa záložne sa v obave o život a zdravie vrátila s obvineným do prevádzky, kde mu dala približne 625 eur a zlaté šperky v hodnote viac ako 9200 eur. Podozrivého čakala ďalšia osoba vystupujúca pod menom Simon s autom, do ktorého nastúpil. Spoločne z miesta unikli.

Ušli s lupom za 40-tisíc eur

O jedenásť dní neskor sa podľa polície Jakub S. po dohode s Denisom R. (17) z Bratislavy s ďalšou podozrivou osobou dohodli na tom, že spoločne lúpežne prepadnú záložňu na Fedinovej ulici v Bratislave. V ten istý deň, v čase približne o 20.05 hod., Jakub S. pristúpil k pracovníčke záložne, ktorá bola na zastávke MHD na Markovej ulici v Bratislave. Pod hrozbou použitia zbrane ju nútil vrátiť sa späť do prevádzky. Žena mu povedala že ona má kľúče len od prevádzky a kľúče od trezora má jej kolegyňa. Obvinení pod nátlakom a hrozbou použitia zbrane donútili ženu, aby poslala sms kolegyni, že stratila kľúče. Po príchode ďalšej poškodenej ženy ju jeden z obvinených prinútil vrátiť sa späť do záložne. Následne mu zamestnankyňa dala vyše 4800 eur, šperky v hodnote viac ako 35-tisíc eur a pánske hodinky za približne 200 eur. Obvinení tak spôsobili celkovú škodu vo výške viac ako 40-tisíc eur. Vyšetrovateľ z lúpeže obvinil aj Denisa R. (17) z Bratislavy. Obvinenému mladistvému po preukázaní viny hrozí polovica z trestu odňatia slobody na 10 – 15 rokov.

Druhý raz prepadol tú istú zamestnankyňu Podľa vyšetrovateľa Jakub S. 27. júla krátko po 20. hodine opätovne prepadol pracovníčku záložne na Fedinovej ulici. V tomto prípade obvinenému pri spáchaní tohto skutku pomáhala ďalšia podozrivá osoba. Polícia tvrdí, že obvinený Jakub S. prinútil pod hrozbou použitia zbrane pracovníčku záložne vrátiť sa späť do prevádzky. Zamestnankyňa mu v obave o život a zdravie dala peniaze a šperky v celkovej hodnote viac ako 11-tisíc eur.

Opäť prinútil ženu vrátiť sa do záložne

Jakub je podozrivý, že 3. augusta približne o 18.30 hod. opätovne  prinútil pod hrozbou použitia zbrane pracovníčku záložne na Tomášikovej ulici v Bratislave, aby sa s ním vrátila do prevádzky a dala mu peniaze a šperky. Zamestnankyňa záložne sa vrátila s obvineným do prevádzky, kde mu dala peniaze a zlaté šperky v celkovej hodnote viac ako 34-tisíc eur.  Podozrivý ušiel na dohodnuté miesto, kde ho čakal ďalší podozrivý s autom, do ktorého nastúpil a spoločne odišli.

Jednej sa podarilo ujsť!

Obvinený Jakub S. podľa polície 24. augusta približne o 8.25 hod. pristúpil na zastávke MHD na Jungmanovej ulici v Bratislave k žene. Pod hrozbou použitia zbrane ju žiadal, aby s ním išla do prevádzky a dala mu peniaze. Po tom, ako spoločne prechádzali po parkovisku v k stávkovej kancelárii sa podarilo zamestnankyni od obvineného odtrhnúť a zastaviť práve okolo idúce auto. Obvinený sa zľakol a ušiel.

Má prsty aj v lúpeži v Trnave?Jakub S. je spoločne s ďalším mužom podozrivý aj z ďalšej lúpeže, ktorej sa mali dopustiť obdobným spôsobom. Koncom augusta 2012 v záložni v Trnave na Hlavnej ulici, kde spôsobili škodu za najmenej 60-tisíc eur. Nie je vylúčené, že budú obvinení aj z toho skutku.

Ako informoval bratislavský krajský policajný hovorca František Peczár obvinení sa k činom priznali. Obvinenému Jakubovi S. v prípade preukázania viny hrozí trest na 10 až 15 rokov. Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Úspech Jany Kirschner za hranicami: O takomto niečom môžu mnohí umelci len snívať!
Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali
Ilustračné foto
V Liptovskom Hrádku zrušili tento priechod pre chodcov: Je za tým tragédia
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?
(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny