Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.09.2012 21:34 | Šport | Hokej

Dočkali sa! Slovan zaznamenal v KHL prvé víťazstvo

Hokejisti Slovana Bratislava zaznamenali prvé víťazstvo v KHL, keď v pondelok zdolali Spartak Moskva 2:1 po samostatných nájazdoch.

Ďalšie dva body v prestížnej súťaži zabezpečili "belasým" v závere duelu Libor Hudáček a Miroslav Šatan, ktorý rozhodol záverečný rozstrel.
Zverenci trénera Rostislava Čadu absolvujú po úvodnej domácej sérii dvojzápasovú šnúru na klziskách súperov, ktorú odštartujú vo štvrtok súbojom s Dinamom Minsk a o dva dni neskôr si zmerajú sily s Viťazom Čechov. 

Slovan čaká ďalší duel v KHL vo štvrtok 13. septembra, keď odohrá prvý zápas na ľade súpera proti bieloruskému Dinamu Minsk. 

 

Slovan Bratislava - Spartak Moskva 2:1 pp a sn (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0, 1:0) 

Góly: 58. Hudáček (Šatan), rozhodujúci sn: Šatan - 40. Šefer (Junkov, Gubin). Rozhodcovia: Vasiliev, Sergejev - Michajevič, Nesterov (všetci Rus.), vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané). 

Zostavy: 

Slovan Bratislava: Janus - Švarný, Boumedienne, Printz, Sigalet, Štajnoch, Mihálik, - Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, Kytnár, Bartovič - Šatan, Lipiansky, Hudáček - Mikúš, Šťastný, Ölvecký. 

Spartak Moskva: Borisov - Ščitov, Morrisonn, Nakládal, Bodrov, Šefer, Mamkin - Levandowski, Chochlačev, Radivojevič - Žukov, Bušujev, Ružička - Kuzmin, Gubin, Junkov - Nikoncev, Voronin, Žmakin - Ankudinov.

 

Andrej Sidorenko, tréner Spartaka: "Bolo pekné zahrať si na takom peknom štadióne a pred takou kulisou. Z nášho pohľadu boli v zápase dobré i horšie momenty, celkovo sme hrali dobre, ale nevyužili naše šance. Mužstvu však ďakujem za to, že hralo do poslednej chvíle. Samozrejme, chceli sme zvíťaziť, ale sedem bodov z troch zápasov je dobrý výsledok."

Rostislav Čada, tréner Slovana: "Do zápasu sme vstúpili s veľkým odhodlaním, v prvej tretine sme si vynútili tri presilovky, tie sme však odohrali veľmi zle. V druhej tretine sa situácia opakovala v prospech súpera, oslabenia nás stáli množstvo síl, hráči stratili rytmus a to sa prejavilo na hernom prejave. Všetko zavŕšil inkasovaný gól v závere tretiny. V tretej časti hry sme chceli zápas zvrátiť, vytvorili sme si veľký tlak a myslím si, že by bolo veľmi nespravodlivé, keby sa nám nepodarilo vyrovnať. Naše prvé víťazstvo je dielom veľkej pracovitosti hráčov a podpory divákov, bez nej by sme ťažko vyrovnali a odchádzali zo štadióna spokojní."


Branko Radivojevič, útočník a kapitán Spartaka: "Škoda, že sme to dnes nedotiahli do víťazného konca. V tretej tretine sme si doslova pýtali gól, boli sme statickí, spravili chybu a súper nás potrestal. V nájazdoch to už bola lotéria, Slovanu v každom prípade gratulujem k prvému víťazstvu. My si zápas musíme rozobrať, v budúcnosti nemôžme brániť výsledok 1:0, ale skúšať ešte pridať ďalší gól. Čo sa týka atmosféry, hovorilo sa, že Riga je v KHL číslo jeden, ale v šatni sme sa zhodli, že tu to bolo najlepšie."

Miroslav Šatan, útočník a kapitán Slovana: "Prvá tretina bola vyrovnaná, v druhej sme spravili veľa chýb, nechali sme sa vylučovať a aktivita súpera viedla ku gólu. V tretej časti sme sa nevzdali, bojovali a bolo len otázkou času, kedy to tam padne. Pri mojom nájazde v rozstrele som videl, že brankár nechal priestor medzi betónmi, tak som to vyskúšal. Priznám sa, že na chvíľu som aj zapochyboval, či to prejde. Nakoniec puk prekĺzol za čiaru a my sa môžme tešiť z prvého víťazstva."

Tabuľka - Západná konferencia

1.
Din. Moskva
3
2
0
1
0
0
0
13:6
8
2.
Lokomotiv
3
2
0
1
0
0
0
12:7
8
3.
Spartak
3
2
0
0
1
0
0
6:3
7
4.
SKA
3
2
0
0
0
0
1
15:10
6
5.
CSKA
3
2
0
0
0
0
1
7:5
6
6.
Lev
3
2
0
0
0
0
1
4:5
6
7.
Atlant
4
0
0
2
0
1
1
10:11
5
8.
Severstal
3
1
0
0
0
1
1
6:8
4
9.
Viťaz
3
0
0
2
0
0
1
9:8
4
10.
Donbass
3
1
0
0
0
0
2
7:8
3
11.
Slovan
3
0
0
1
1
0
1
6:8
3
12.
Dinamo Minsk
3
0
1
0
0
0
2
6:11
2
13.
Dinamo Riga
3
0
0
1
0
0
2
5:6
2
14.
Torpedo
3
0
0
0
1
1
1
7:11
2


Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy