Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.09.2012 21:55 | Správy | Krimi | Zahraničné krimi

Masaker vo Francúzsku: Mladšie dievčatko si nič nepamätá

Vyšetrovatelia krviprelievania vo francúzskych Alpách majú indície, že za rodinnou drámou mohol byť spor o peniaze.

Britskej polícii sa prihlásil sám brat obete, britského občana irackého pôvodu Saada al Hilliho. Údajne tak urobil preto, aby spomedzi možných motívov štvornásobnej vraždy vylúčil spor oboch bratov.

Ako dnes informoval v Annecy prokurátor Eric Mailland, brata jednej z obetí vypočúvajú ako svedka, nie ako podozrivého. Je slobodným mužom, dodal.

Vo vozidle typu BMW, zaparkovanom na lesnej ceste v savojských Alpách neďaleko Annecy, našiel okoloidúci cyklista v stredu popoludní štyri zavraždené osoby. Saad al Hilli, jeho manželka, svokra a cyklista z Francúzska, ktorý sa na mieste zločinu ocitol zrejme náhodne, zomreli pravdepodobne pri prestrelke s páchateľom. Dve dcéry usmrteného manželského páru tragédiu prežili. Mladšia vo veku štyroch rokov vyviazla prakticky bez fyzickej ujmy, staršia, sedemročná, je naďalej v umelom spánku v nemocnici.

Profesionálna vraždaPrepad podľa francúzskych vyšetrovateľov netrval viac ako 30 sekúnd. Na mieste sa našlo 25 nábojníc. Denník DailyMail.co.uk zistil, že každá z obetí bola zabitá 2 strelami do hlavy, čo je znakom profesionála. V aute rodiny sa našli 2 mobilné telefóny a vyšetrovatelia dúfajú, že im poskytnú odpovede na doteraz nevyjasnené otázky. Existuje napríklad podozrenie, že vrah prenasledoval Al-Hillisovcov už počas ich cesty po Francúzsku a čakal na vhodnú príležitosť.

O motívoch zločinu sa naďalej špekuluje v britských i francúzskych médiách. Podľa niektorých nepotvrdených informácií sa rodina vybrala na dovolenku relatívne náhle. Podľa iných bol zavraždený Brit známy tajným službám, nemal však záznam v trestnom registri. Nedávno sa mal vrátiť z Iraku, kde vybavoval reštitúciu nehnuteľnosti, o ktorú prišiel počas bývalého Husajnovho režimu.

Predstaviteľ francúzskej polície podľa agentúry AP uviedol, že pri vražde brtisko-irackého manželského páru, francúzskeho cyklistu a jednej ďalšej ženy bola použitá jediná ručná zbraň. Zdroj, ktorý o priebehu vyšetrovania nemôže poskytnúť oficiálne vyjadrenia, podľa AP nešpecifikoval, o zbraň akého kalibru presne išlo.

Vyšetrovatelia podľa tlačovej agentúry SIPA potvrdili v utorok aj identitu poslednej, štvrtej obete. Je ňou Švédka irackého pôvodu - stará mama dvoch dcér usmrteného páru, ktoré útok prežili.

Mladšia, štvorročná dcéra, ktorá vyviazla prakticky bez fyzickej ujmy, nedokázala polícii opísať priebeh incidentu, údajne sa na nič nepamätá. Polícia sa bude sústrediť na výpoveď staršej, sedemročnej dcéry, ktorá však utrpela vážne zranenia. Dôvody vraždy zostávajú nejasné.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Jaroslava pred sudcom uviedla, že deti sú z Milana v strese.
Váš Tip
Mama z domu hrôzy hádže zverstvá na otca: Čo odhalil výsluch Jaroslavy a lekárska správa!
Boris Kollár mal v Dubaji na mále.
Foto
Boris Kollár v strachu o život v zaplavenom Dubaji: Zachránilo ho osudové rozhodnutie!
B. Zurian s M. Šutajom Eštokom informovali o policajnej inšpekcii.
Šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian: Generál Lučanský nebol zabitý