Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.08.2012 07:00 | Správy | Domáce správy

Majiteľ pitbula, ktorý zabíjal: Diabol útočil na ľudí už predtým!

Tibor Veščičík (70) po hroznej tragédii, keď jeho staford Diabol zabil chovateľku Dagmar Adamcovú († 45), urýchlene prišiel zo Švajčiarska na Slovensko.

Dagmar sa mu spolu so svojím druhom (52) na samote pri obci Sucháň starala o niekoľko psov. Napriek jeho výslovnému zákazu si v piatok večer Dagmar zobrala Diabla na prechádzku a ten ju dohrýzol na smrť. Polícia neinformovala o tom, že by napadnutá žena bola pod vplyvom alkoholu.

Majiteľ psov žije striedavo na lazoch pri Sucháni (okr. Veľký Krtíš) a vo Švajčiarsku. Stafordy a pitbuly chová od roku 1991. „Dagmar a jej druh sa starali o mojich 20 psov od apríla tohto roku. Prácu som im ponúkol na základe inzerátu, na ktorý sa prihlásili,“ uviedol Tibor Veščičík s tým, že obaja boli konfliktní a mali problémy s alkoholom.

„V náplni práce mali chovať zvieratá, dávať im čistú vodu a chodiť s nimi na polhodinové prechádzky. Osemročného psa Diabla však mali zakázané brať von. Bol vznetlivej povahy. Raz jedno dievča uhryzol do ruky, a preto som nechcel, aby sa k nemu veľmi približovali. Ona však tvrdila, že sú spriaznené duše. Je to veľká tragédia. Veľmi ma to mrzí, keby ma poslúchla, nič by sa jej nestalo,“ hovorí majiteľ zúrivého psa s tým, že roztrhanú ženu našli na kraji lesa. Diabol sa domov vrátil celý krvavý a vzápätí sa pobil so sukou Dušou, ktorá ho v krvavom súboji zabila. Podľa neho našiel jeho kamarát odkaz od Dagmar, kde napísala, že si berie Diabla na prechádzku na vlastnú zodpovednosť.

Moje psy nie sú agresívne, chovám ich pre vlastné potešenie, nehuckám ich. Možno mal ten staford chybu, netuším, čo sa udialo,“ dodal Veščičík, ktorý teraz pobudne v Sucháni dlhší čas, kým znova odíde do Švajčiarska. V dedine sa po tragédii povráva, že Veščičík choval psy na zápasy v aréne. „Budeme skúmať, či boli chované na psie zápasy. Teraz sa však k tomu nebudeme vyjadrovať,“ uviedol zástupca riaditeľa krajskej polície v Banskej Bystrici Štefan Šurka.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!