Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.08.2012 09:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Začal sa seriál Pod povrchom: Kto, s kým, proti komu?

Nový televízny ťahák! Jojka od pondelka spustila nový seriál Pod povrchom, ktorého autormi sú Andy Kraus a režisér Tomáš Jančo.

Teda osvedčená dvojica tvorcov Paneláka. Nový seriál má však byť viac o citoch a vážnych témach. V seriáli Pod povrchom sa budú prelínať osudy troch rodín. „Mohli by sme povedať, že náš nový seriál bude niečo medzi Panelákom a Keby bolo keby. Nepôjde o denný seriál typu Panelák, no jeho dej nebude ani natoľko dramatický ako v prípade Keby bolo keby,“ hovorí Perla Žinčíková z televízie JOJ.


Náklady na výrobu prvých 52 častí sa vyšplhali na viac než 1,5 milióna eur. Zaujímavosťou je, že pre seriál sa dlhšie hľadal názov, mal sa volať Bod zlomu, Pokrvné putá, Dokonalý plán či Posledná šanca. Napokon vyhral názov Pod povrchom.


Autormi sú Andy Kraus a režisér Tomáš Jančo, pričom inšpiráciu čerpali v každodennom živote bežných ľudí. „Pri tomto seriáli sme s Tomášom postupovali trochu inak ako pri iných seriáloch, kde sme mali námet, nejaký nápad. Tu sme to robili inak, intuitívne. Vymysleli sme si postavy, vymysleli sme im na úvod nejaké osudy a my sami sme začali pátrať po tom, aké všetky tajomstvá tieto postavy môžu mať,“ odhalil niečo z deja Kraus.

Seriál by mal byť prínosom aj v tom, že diváci spoznajú dosiaľ neznáme a neokukané herecké tváre alebo opäť uvidia tých hercov, na ktorých sa už takmer zabudlo. „Myslím si, že najviac som riešila to, aby som bola štíhla. Tak som sa asi najviac pripravovala na to, aby som zahrala tú modelkovskú postavu,“ vysvetlila divadelná herečka Lucia Lapišáková, ktorá zažíva seriálovú premiéru. Jana Velocká je zase dlhoročná známa Andyho Krausa, keďže sa poznajú ešte z čias vysokoškolských štúdií. Diváci určite ocenia aj veľký návrat Jozefa Adamoviča, ktorého si pamätajú najmä z vyše 30-ročného seriálu Vivat Beňovský! Pod povrchom sa v prvý týždeň bude vysielať od pondelka do štvrtka vždy pravidelne o 20.20, následne v utorky a štvrtky po Paneláku.

Jana (43): Jana Velocká

Petrova manželka. Je to hlboko a úprimne veriaca žena, ktorá si svoj život predstavovala inak, ale viera jej nedovolí protestovať. S Petrom nie je šťastná a napriek svojej viere mu viackrát hrozí rozvodom, pretože to už nezvláda. Vtedy sa Peter trochu upokojí, avšak vždy iba dočasne. Ich vzťah jednoducho nie je šťastný, ale ani jeden ho nedokáže ukončiť.

Peter (45): Vlado Černý

Lein brat. Alkoholik, cholerik, zatrpknutý a nahnevaný na celý svet. Celý život trpí tým, že s manželkou mali postihnuté dieťa. Nevie sa s tým zmieriť, vyčíta jej to a tyranizuje ju.

Max Weber, alias Miroslav Rešetka (50): Ľubomír Paulovič

Adamov šéf, prísny, ale viac-menej férový majiteľ modelingovej agentúry, ktorý má slabosť na Leu. Tieňom vzťahu medzi ním a Adamom je to, že Adam mu Leu vyfúkol spred nosa. Po tomto sklamaní sa už nevedel úprimne zaľúbiť, a tak si začal užívať so všetkými modelkami, ktoré sa v jeho agentúre objavili.

Lenka (26): Kristína Greppelová

Operátorka v pizza exprese, ktorá ide do všetkého s veľkou vervou a celá sa tomu oddá. Aj vzťahu s Viktorom, ktorý zrejme funguje na princípe - protiklady sa priťahujú.

Viktor (40): Juraj Rašla

Priateľ rodiny Adama a Ley, firemný právnik. S Adamom sa poznajú od detstva, spolu študovali na gymnáziu. Viktor je rozvedený, stará sa o všetky praktické záležitosti firmy, no popri množstve práce si aj tak nájde čas na lásku. Zaľúbi sa do iba 26-ročnej operátorky v rozvoze pizze Lenky. Vznikne z toho veľmi zaujímavý vzťah dvoch ľudí, ktorý napriek vekovému a sociálnemu rozdielu funguje.

Viky (7): Vanda Jančárová

Ďalšia dcéra - miláčik rodiny. Všetci a všetko sa okolo nej točí, je to taký malý vševedko, ktorý všetko rieši, vo všetkom sa trochu vyzná, o všetko sa stará.

Zuzana (17): Mary Havranová

Dcéra Ley a Adama, ktorá veľmi túži ísť v maminých šľapajach a stať sa modelkou. Rodičia tým až takí nadšení nie sú. Vychovávali ju celý čas k slušnosti, postupne sa však mení na trochu iné dievča, ako doposiaľ poznali. Miluje život a chce si ho naplno užívať, pozná však aj hranice.

Lea (40): Lucia Lapišáková

Krásna žena, ktorá v minulosti pracovala ako modelka. Adamova manželka bola jedným z jeho prvých fotografických objavov, tak sa vlastne dali dokopy. Z modelky sa postupne stala „žienka domáca“, gazdiná na plný úväzok, ktorá je zásadne proti tomu, aby v ich dome upratovala, varila či o deti sa starala cudzia žena, ako to Adam spočiatku navrhoval. Lea chce toto všetko zvládať sama, čo sa jej aj veľmi dobre darí, navyše ju to baví. Vzťah s Adamom je bezproblémový, kým jej manžel neoznámi, že zrejme umiera. Všetko sa zrazu mení a rúca.

Adam (40): Marko Igonda

606509:gallery:true:false:true

Uznávaný fotograf, ktorý večne bojuje s dvoma svetmi - nechce fotiť komerčné veci, chcel by robiť umenie. Na druhej strane však vie, že z umenia nevyžije. Preto niekedy aj so svojimi klientmi prichádza do konfliktu, i keď konfliktom sa zväčša snaží vyhýbať. Je bohatý, peniaze si užíva rozumným spôsobom. Je nesmierne rodinne založený, všetok svoj voľný čas venuje rodine. Postavil krásny dom, deťom platí drahé školy, na dovolenky chodia do lákavých destinácií.


Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Félix (22) sa dočká nového a omnoho väčšieho výbehu.
Váš Tip
Dojaté chovateľky aj návštevníci: Medveď Félix z bratislavskej ZOO spravil prvé krôčiky v novom výbehu! Sledujte to
(ilustračné foto)
Akého najvyššieho veku sa dokážeme dožiť? Tak toto číslo by ste neuhádli!
Biely dom (ilustračná fotografia).
Vedeli USA o Izraelskom útoku na Irán? Šéf americkej diplomacie sa odmietol vyjadriť
Český prezident Petr Pavel.
Petrovi Pavlovi pribudlo na tvári krvavé zranenie! Ako sa to stalo? Strohá odpoveď hlavy štátu
Nehoda na bratislavskej D2: Tunel Sitina sa uzatvára! Tvoria sa kolóny
Bývalí partneri sa stále majú v zuboch.
Soukup a Hanychová: Drsná HÁDKA na ulici! Keď vyšiel Agátin muž, milionár sa nezdržal a... Fúha!
Ilustračné foto
Na Slovensko zavíta svetoznámy reťazec: Môžete sa tešiť na TIETO dobroty! To však nie je všetko
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.
Von der Leyenová sa obula do Ruských manévrov: Na toto využívajú Putin a jeho spojenci migrantov!
Spojenými arabskými emirátmi sa prehnali silné búrky.
Foto
Zúfalá situácia v Dubaji: Z masívnych záplav sa stále spamätávajú! Čo si letisko nachystalo pre cestujúcich?
Ilustračné foto
Slováci sa zapojili do zbierky pre Ukrajinu: Silný odkaz vojakov priamo z línie!
Ilustračné foto
Dočkáme sa poklesu cien benzínu? Analytik reaguje: Takto to bude vyzerať najbližšie týždne!
Ilustračné foto
Aktualizované
Iránsky konzulát obkľúčila polícia: Zadržali muža, ktorý tam mal vstúpiť s výbušninami!