Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.08.2012 11:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Michal, ktorého dohrýzli psy: Modelku chránil vlastným telom

Tri zúrivé psy zaútočili na fotografa. Stokrát sa mu zahryzli do tela a odhryzli mu ucho. Oddelené ucho mu lekári prišili do brucha. Psy dnes ráno utratili.

Obrovské nešťastie sa odohralo včera ráno po tom, ako neďaleko od areálu firmy v Dunajskej Lužnej fotil modelku. Fotograf, ktorý je bratom bývalej Miss Slovensko Mirky Babčanovej, skončil v nemocnici s obrovskými bolesťami a hneď sa podrobil operácii. Jedného zo psov pri zásahu zastrelil policajt, ďalších dvoch odchytila Sloboda zvierat. Majiteľ ich chce po útoku na človeka usmrtiť.

 


Tragédia sa odohrala včera pred deviatou hodinou ráno v obci Dunajská Lužná, v blízkosti chatovej oblasti a jazera Košariská, ktorú často navštevujú dovolenkári vrátane rodín s deťmi. Michal, ktorý pracuje ako fotograf, tu neďaleko areálu firmy fotil modelku. „Už čakali na taxík, keď cez dieru v plote prešli tri psy a zaútočili na brata,“ povedala bývalá Miss Slovensko Mirka. Michal sa podľa nej snažil kryť zdvihnutými rukami, pričom bránil aj dievčinu, ktorá bola na mieste spolu s ním. Modelka stihla nastúpiť do taxíka, taxikár zavolal pomoc a zúrivé psy sa snažil odplašiť trúbením. Podľa Blesk.cz, išlo o modelku Silviu Kočárkovú.

 

Proti spoločnému útoku troch rotvajlerov skrížených s vlčiakom však fotograf nemal žiadnu šancu. „Zvalili ho na zem, chrbát mal celý od štrku,“ pokračovala Mirka. O niekoľko minút na miesto dorazila aj policajná hliadka, ktorá sa snažila najprv psov zastaviť varovnými výstrelmi. „Raz policajt vystrelil smerom k psovi, ktorý neprestával byť agresívny a zaútočil na policajta. Pes bol zasiahnutý jedným výstrelom,“ opísala udalosť bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková. Ďalších dvoch odchytila Sloboda zvierat.

 

 

Michala previezla záchranka do ružinovskej nemocnice. Hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Petra Maťašovská informovala, že muža museli v sanitke pre veľké bolesti uspať. „Mal také obrovské bolesti, že mu nezaberali ani lieky, ktoré mu mali bolesť utišovať,“ doplnila. Najvážnejším zranením je podľa nej devastačné poranenie pravého predlaktia a odhryznuté pravé ucho, ktoré priviezli záchranári do nemocnice spolu s ním. Pacienta ešte včera operovali na plastickej chirurgii.

 

Ucho mu prišili do bruchaMichalovo ucho bolo oddelené od tela, do nemocnice ho priviezli zvlášť. Michal sa podrobil unikátnej operácii, počas ktorej mu plastickí chirurgovia ucho prišili do brucha, kde sa má zregenerovať. Asi po dvoch týždňoch mu ho prišijú tam, kde má byť. 

 

Jeho stav je stabilizovaný a mimo ohrozenia života. Ako informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Petra Maťašovská, pacient sa po zranení zotavuje. Podľa jej slov mu amputované ucho nebolo možné primárne rekonštruovať, primári však spravili jeden raritný úkon. Najprv mu v stredu odhryznutú ušnú chrupavku vložili do brucha, aby sa zregenerovala. Až potom mu ju prišijú na hlavu.

 

Dôvodom, prečo ucho ošetrujú pacientovi na dve fázy, bol podľa Paliatka stav tkanín. "Ušnica bola v tomto prípade roztrhaná," povedal plastický chirurg ružinovskej nemocnice v Bratislave Juraj Paliatka, ktorý operáciu viedol. Chrupavku umiestnili do brucha, lebo tam má podľa chirurga šancu prežiť. "Potrebuje získať výživu a aby sme ju nestratili, tak sme ju tam vložili a je tam aj najviac chránená," vysvetlil. Keď sa chrupavka zotaví, kožu k nej vezmú z inej časti tela, keďže bola zničená.

 

Tento typ zákroku je podľa Paliatku zriedkavý. Väčšinou sa venujú vrodeným chybám, keď sa dieťa narodí bez ušnice. "Unikátnosť (tejto operácie, pozn. red.), spočíva v tom, že je to získaný defekt, čerstvo po úraze a že ušnica bola dovezená. Presne tento typ operácie na Slovensku ešte nebol vykonaný," povedal. Pri iných typoch musia podľa neho ušnú chrupavku, ktorú teraz zachránili, vytvoriť alebo odobrať z iných častí tela.

 

 

Podhrabali sa pod plot„Podľa doterajších zistení sa mali psy podhrabať pod plot riadne zabezpečeného objektu,“ zdôraznila policajná hovorkyňa Hrášková. Policajný vyšetrovateľ začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Podľa susedov bol v šoku aj majiteľ psov, ktorý sa ich po incidente rozhodol usmrtiť.

 

Zúfalá Miss Mirka: Dúfam, že sa brat z toho dostane

 

1370271:article:true:true:true

 

Bývala Miss Slovensko z roku 1991 Mirka Babčanová je z toho, čo sa stalo, v šoku. Verí, že aj keď rany jej brata sú bolestivé, nakoniec sa z útoku svorky psov dostane. Ako matka však mám strach, že sa to môže zopakovať. Môže sa to stať deťom. Bola by som veľmi rada, keby niektorí z kompetentných alebo členov vlády prijali nejaký návrh alebo zákon, aby sme boli všetci spokojnejší, povedala Mirka.

 

Majiteľovi hrozí rok väzeniaPodľa zákona sa nebezpečným psom rozumie každý pes, ktorý pohrýzol alebo poranil človeka bez toho, aby bol sám napadnutý alebo vyprovokovaný, ak nebol použitý v nutnej obrane alebo krajnej núdzi. Priestupky so psami riešia väčšinou miestne, obecné či mestské úrady. Za najvážnejšie priestupky je pokuta do 165 eur. Za psa zodpovedá vždy jeho majiteľ. Existujú aj prípady, keď útok psa na psa rieši štátna polícia. Majiteľ psa, ktorý ublížil inému psovi, môže byť obvinený z poškodzovania cudzej veci (ak škoda presiahne 266 €), ak pes ublíži človeku, môže byť obvinený z ublíženia na zdraví, za čo mu hrozí trest až jeden rok.

 

Psy neboli prihlásenéPodľa informácií z Obecného úradu v Dunajskej Lužnej ani jeden zo psov nebol prihlásený v obci a nebola za nich zaplatená daň. Ako uviedol starosta
Štefan Jurčík, jeden zo psov bol vlčiak a ďalšie dva vlčiak krížený s rotvajlerom. Nešťastná udalosť sa stala na súkromnom pozemku. Majiteľ troch psov mal podľa starostu pozemok oplotený. Zvieratá sa dostali na vedľajší, tiež oplotený pozemok, kde muža dohrýzli. Podľa starostu by mal štát takéto situácie systémovo riešiť zákonom, jeho dodržiavanie je podľa neho pre obce niekedy zložité. „Nie je možné, aby 20 policajtov strážilo 300 psov, ktorých máme v obci,“ uviedol starosta.

 

Psy utratiliVšetky tri psy, jedného mŕtveho a dvoch živých, ešte v stredu 15. augusta organizácia Sloboda zvierat previezla do bratislavského útulku. "Ich majiteľ prišiel v podvečerných hodinách do útulku a podpísal potrebné papiere na to, aby psy mohli byť uspaté," informovala podpredsedníčka Slobody zvierat Darina Marošová. Dnes ráno ich veterinárka organizácie na ochranu zvierat utratili, ich telá poslali do Štátneho veterinárneho ústavu, kde vykonajú pitvu.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Jozef Bíreš, minister pôdohospodárstva
Ďalšia zmena na vysokom poste: Exminister pôdohospodárstva príde o túto funkciu
high winds in a dust storm at a campground destroying a tent
Pred slnečným víkendom nám zafúka vietor: Pozrite sa, akú rýchlosť dosiahne
Depressed woman sitting on a chair in dark room at home. Lonly , sad, emotion concept.
Žena si kúpila DNA test, nasledovalo hrozivé zistenie: Život sa jej rozpadol na márne kúsky
Pápež František počas návštevy rímskej väznice Rebibbia.
Pápež umyl nohy väzenkyniam v rímskej väznici: Niektoré to nezvládli a rozplakali sa
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Kotlár o zásahoch do ľudských práv počas pandémie: Aha, na čo mala prísť odborná komisia
Sam Bankman-Fried je zakladateľom burzy kryptomien FTX.
Zakladateľa kryptoburzy poslal súd na 25 rokov do väzenia: Sedem hriechov, za ktoré musí pykať
(ilustračná fotografia).
Súd vyniesol ortieľ nad zakladateľom známej kryptoburzy: Zaskočí vás, koľko rokov strávi za mrežami
V Ríme sa vytvorila obrovská diera, ktorá pohltila autá.
Hrozivá situácia v Ríme: Na ulici sa objavila obrovská diera, pohltila niekoľko áut
Janka navštívila Sivú Bradu, vzácne miesto neďaleko Spišského Podhradia.
FotoVáš Tip
Jedno z najohrozenejších miest na Slovensku: Poznáte TENTO skrytý poklad Východu? Turistom zaplesajú srdcia!
(ilustračné foto)
Spánok je dôležitejší, ako ste si doteraz mysleli: Jeho nedostatok dokáže zapríčiniť... Pozor na vzťahy!
Na predmestí Moskvy ukončili záchranári pátranie po nezvestných vo vyhorenej a čiastočne zrútenej koncertnej budove.
Stojí za útokom v Moskve Ukrajina? Ostré vyjadrenie z Bieleho domu
Herečka Rebel Wilson
Foto
Prekvapivé priznanie známej herečky: Do svojich 35-tich rokov som bola PANNA!