Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.08.2012 16:19 | Prominenti | Domáci Prominenti

Dara do basy nejde: Za smrť motocyklistu († 63) podmienka!

V pondelok pokračoval súd s Darou Rolins (39). Speváčka sa na procese zrútila a rozplakala. Za smrť dostala podmienku na tri roky a zákaz šoférovania.

Dnešný verdikt súdu znie: Vinná!

Dara Rolins si v pondelok krátko po 16. hodine vypočula rozsudok Obvodného súdu pre Prahu 2: Speváčka dostala trest 26 mesiacov s podmienečným odkladom na tri roky a zákaz šoférovania na tri roky!

1367937:gallery:true:false:true

Navyše musí zaplatiť náklady súdneho pojednávania vo výške 274-tisíc českých korún (10 896 €) a pokutu poškodeným - vdove a dvom dcerám Rotrekla, čo je trikrát po 240-tisíc českých korún (9 544 €) plus všetky náklady spojené so zdravotnou starostlivosťou a pohrebom obete.

"S rozsudkom nesúhlasíme. Zobrali sme si 8-dňovú lehotu na premýšľanie a chceme sa odvolať," potvrdila pre iDNES.cz manažérka speváčky Eva Skallová.

Rolins, ktorá skrývala svoje uplakané oči po celý čas pod čiernymi okuliarmi, má z pekla šťastie. Zo súdu si odniesla "len" zákaz šoférovania na tri roky a k tomu 3-ročnú podmienku za zabitie z nedbanlivosti . Za nehodu, ktorú pred dvoma rokmi spôsobila, jej hrozilo až šesť rokov väzenia. Ak Dara počas tejto trojročnej lehoty poruší podmienku, pôjde do väzenia na 26 mesiacov!

Zo všetkých dnešných výpovedí vyplývalo, že Rolins jednoznačne vošla do protismeru a z nedbanlivosti tak zrazila a následne usmrtila motocyklistu Rotrekla. Speváčka tuší už najhorší scenár. Na súde sa Dara zrútila a rozplakala! Počas záverečných rečí prehovoril Darin právny zástupce Vladyka, i právny zástupca Rotreklovej Friml. Samotná Dara na záver pojednávania povedala: "Je mi to naozaj všetko veľmi ľúto. Nie je deň, aby som si na tú nehodu nespomenula. Ale úprimne môžem povedať, že sa cítim nevinná".

Prišla i vdova RotreklováNa dnešné pojednávanie prišla i vdova Olga Rotreklová s dcérou, ktoré pre Blesk.cz uviedli, že si toto pojednávanie prišli iba vypočuť. Súdu by poskytli svoje poznámky k prípadu len v prípade, keby boli o to požiadané. Právny zástupca rodiny Rotreklových priniesol na súd nakreslené znalecké posudky, na ktorých chce dokázať jasnú príčinu zavinenia Rolins. Posudky vraj ukazujú, že Rolins musela motocyklistu zreteľne vidieť.

Rotreklová sa zrútilaRotreklová emočne nezvládla počúvať výpovede o tragickej nehode jej manžela a tak musela opustiť súdnu miestnosť. Vdova nevydržala počúvať detailnú výpoveď súdneho lekára MUDr. Berana, ktorý sa snažil Rotrekla (†63) zachrániť. Vdova vyšla na chodbu s plačom, utešovala ju jej dcéra. Po krátkej prestávke sa všetci, vrátane vdovy, vrátili do súdnej siene a pojednávanie opäť pokračovalo ďalej.

1367326:article:true:true:true

Na súde vypovedá i Dara

Dara na procese odpovedá na otázky právneho zástupcu rodiny Rotreklových JUDr. Karla Frimla, ktorý kladie rovnaké dotazy ako v minulosti. Speváčka teda znovu do detailu popisuje miesto, čas, príčinu a ďalšie podrobnosti smrteľnej nehody. Pri výsluchu je veľmi rozrušená, celá udalosť sa jej týmto znovu vybavila pred očami.

Právny zástupca Rotreklovej Friml dáva Dare poriadne zabrať a pekne ju svojimi otázkami dusí.Zaujímalo ho, akým spôsobom Dara dcére Laure podala pitie alebo či ju dala pred jazdou na záchod. Neskôr predložil advokát súdu vlastnoručne zostavený simulovaný model, ako by vodič auta, aké mala Dara, mohol podať dieťaťu nápoj. Friml tým chcel poukázať na to, že úkon nemohol prebehnúť, ani keby sa vodička otočila a natiahla sa. Tým chcel advokát spochybniť výpoveď Rolins, ktorá tvrdí, že sa venovala naplno šoférovaniu.

Ďalej Friml pokračoval otázkou, či Rolins navštevuje psychiatra. „Nie, už nie," odpovedala speváčka. Následne položil dotaz, či Dara navštevuje ženu, ktorá meria energie. „Možno som ju raz navštívila, ale teraz k nej nechodím," odpovedala Dara.

 "Je pre mňa veľmi ťažké vracať sa k tragickému momentu, ktorý ma bude prenasledovať celý život," povedala Dara pre Blesk.cz pred tým, ako vstúpila do súdnej siene a priznala, že v noci vôbec nespala.

Rotreklová nechápe, prečo si Dara neprizná vinu

"Stojím si za svojím tvrdením, že Dara Rolins musela môjho manžela v protismere vidieť. Pochopila by som, keby Dara priznala, že tú nehodu zavinila, ale vôbec nechápem, prečo vinu nechce priznať a to ma na tom rozčuluje najviac.“ zverila sa pred súdom Rotreklová.

V pondelok sa speváčka opäť posadila na stoličku v pojednávacej miestnosti, kde dnes od 9.30 hod. v Prahe pokračuje súd v prípade Darinej tragickej nehody spred dvoch rokov, pri ktorej zahynul motocyklista Jindřich Rotrekl (†63). Daru tradične sprevádza i jej manažérka Eva Skallová.

Ťahanice, ktoré sa vlečú už dva roky, sú veľmi stresujúce pre všetkých. Pred pár dňami sa Dara Rolins ešte opaľovala pri mori a užívala si krásne slnečné dni na španielskom ostrove Mallorca s dcérkou Laurou (4) a manažérkou Evou Skallovou, aby načerpala nové sily.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vodič jazdil po diaľnici rýchlo, opitý, bez dokladov a v čase zákazu
Foto
Absolútna nezodpovednosť: Jazdil po diaľnici ožratý a bez dokladov! Tam to však neskončilo
Los Angeles, United States - December 18, 2013: View of Hollywood Boulevard at sunset. In 1958, the Walk of Fame was created on this street as a tribute to artists working in the entertainment industry.
Mesto anjelov si pripomenulo genocídu, pri ktorej zomreli milióny: Aké slová zazneli z Bieleho domu?
Na snímke zľava Štefan Kuffa, Filip Kuffa a Gregor Kuffa.
Súdny proces s Kuffovcami: Podvody s pôdou a útoky na farmárov?! Vypovedala ďalšia svedkyňa
David a Ján (v strede) sú tímu špecialistov nesmierne vďační za pomoc.
FotoVáš Tip
Novinka v Rooseveltovej nemocnici: Pacientom vyrobia novú čeľusť i zuby! Komu už dali lekári novú tvár?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Zvládne Putin financovať vojnu? Ruská ekonomika však čelí ďalšej závažnej otázke
Ilustračné foto
Prichádza ZVRAT v počasí: Teploty sa prudko zmenia! Čo nás čaká cez víkend?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Toľkoto majú poslanci zarábať v roku 2024: Z tej sumy spadnete na zadok
People Queue for a Night Show at The Moulin Rouge. Paris, France
VIDEO Svetoznámy kabaret prišiel o svoj poznávací znak: Toto mohlo dopadnúť veľmi zle!
ilustračné foto
Americká loď zaznamenala ďalší zostrel: Zabránili zákernému útoku?
Dentist and patient at medical center. Doctor treats a mature man teeth with dental drill. Orthodontist and prosthetics appointment. Hygiene and teeth healthy.
Nočná mora každého pacienta: Chirurg mu natlačil zubný implantát až do... To snáď nie!
Šimkovičová nakoniec presadila svoj zákon a Machaj tak príde o funkciu.
Foto
Vláda zrušila RTVS: Čo sa bude diať po schválení zákona v NR SR! Odborníčka tvrdí, že to bude stáť veľa
Na snímke odsúdený Mikuláš Černák.
AktualizovanéFoto
Začal sa proces s Mikulášom Černákom: Bleskový koniec súdu!