Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.08.2012 12:00 | Správy | Domáce správy

Zúfalá Alena: Muž († 43) tragicky zahynul, teraz im hrozí život na ulici

Dostáva jednu ranou za druhou! Alena Kováliková (42) je matkou piatich detí, s ktorými žije v prenajatom byte v Prešove.

Pred siedmimi rokmi účinkovala v prvej sérii Zámeny manželiek a odvtedy ju osud poriadne skúša. Už dva roky vychováva svoje ratolesti sama. Manžel tragicky zahynul po páde z lešenia na stavbe. Šesťčlenná rodina prišla o živiteľa rodiny a musí vyžiť z 380 € na mesiac. Ani tie však teraz nemá, pretože na ne siahol exekútor. Ak do stredy nezaplatí nájomné za byt, budú z neho musieť odísť a hrozí, že príde o deti. Jej najväčším snom je nájsť si prácu.

Keď Alena pred dvomi rokmi prišla o manžela, bol to pre ňu obrovský šok. „Zavolali ma do nemocnice. Spočiatku som si myslela, že ide len o ľahšie zranenia pri páde z lešenia. Keď mi potom lekár povedal, že manžel je mŕtvy, bola to pre mňa strašná rana,“ spomína Alena na tragédiu, ktorú musela oznámiť aj deťom. Modlila sa, aby to zvládla. Najmladšia dcérka Anna (3) prestala zo šoku na rok úplne rozprávať. Prvé slovo po dlhom čase počula jej mamička až pred dvomi mesiacmi. „Som šťastná, že sa z toho dostala. Staršie deti Jakub a Mária dostali zase celiakiu. Špeciálna strava je veľmi nákladná, zdravotné problémy však postupne prechádzajú, čo ma nesmierne teší,“ hovorí Alena.


Ani po nešťastí, ktoré prežívali, nestrácajú nádej a navzájom si pomáhajú. Čaká ich však veľká skúška. Koválikovci žijú v podnájme v prešovskom byte, no mamina sa bojí, že skončia na ulici. „Mesačne dostávam dokopy 380 eur. Tristo eur je sirotské na deti, osemdesiat eur je vdovský dôchodok, z toho sa nedá vyžiť. Žijeme z mesiaca na mesiac, počítame každý cent a snažím sa privyrobiť, kde sa dá,“ hovorí Alena, ktorá je momentálne bez práce. Istý čas robila taxikárku, aby rodine finančne vypomohla. „Už som nevládala, spávala som štyri hodiny denne. Prijala by som akúkoľvek robotu, len aby som sa mohla postarať o deti. Ak sa mi však nepodarí nájsť iná práca, budem sa musieť vrátiť k taxikárčeniu,“ dodáva Alena, ktorá ako taxikárka dostala pokutu za prekročenú rýchlosť.

Tú však nemala z čoho zaplatiť. „Je pre mňa dôležitejšie, aby moje deti mali strechu nad hlavou a čo jesť, peniaze na pokutu som nemala. Exekútor mi preto siahol na účet, kde som mala jediné peniaze na nájom,“ hovorí smutne mama piatich detí. Keďže rodina teraz nemá peniaze na nájom a dlhujú už 800 €, čo sú dve splátky, hrozí, že budú musieť odísť z bytu. „Majiteľka nám dala čas do stredy, potom sa z bytu budeme musieť vysťahovať. Aj tak som jej vďačná za to, že toľko čakala. Hrozí však, že mi deti zoberú do domova alebo skončíme na ulici. Neviem, čo s nami bude. Verím, že nám niekto pomôže a nájde sa pre mňa robota, aby sme sa mali lepšie,“ hovorí s nádejou Alena, pre ktorú sú deti všetkým.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Konktrovezný zákon Británie o migrácii: Podpíše sa pod také čosi kráľ?
Ana chcela ujsť pred trápením a odísť zo sveta dôstojne.
Ana († 47) bojovala za eutanáziu a vyhrala: Únik z nekončiaceho PEKLA
(ilustračné foto)
Magický ZÁBER, aký sa podarí raz za život: AHA, čo bolo vo vlne vedľa surfistky
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Flašík († 66) stvoril Fica aj Mečiara: Mal ešte veľa plánov! Čo prezradil Kollár?
Miroslav Šatan, prezident SZĽH.
Šatan potvrdil päť posíl z NHL, v hre ešte ďalšie mená: Kedy sa pripoja k tímu?
Lykožrút trápi oblasť už dlhší čas.
Aktualizované
Živelná pohroma na Slovensku sa rozširuje: Mimoriadnu situáciu vyhlásili v ďalších okresoch
75. výročie Hudby Ministerstva vnútra SR v SND.
Foto
ODMENA za podporu prezidentského kandidáta? Majk Spirit šokuje: Mohol som si PEKNE privyrobiť!
Ramzan Kadyrov
Šokujúce odhalenia z elitnej kliniky v Moskve: Významný politik má byť nevyliečiteľne chorý
Zranený Tomáš sa v nedeľu druhýkrát narodil
Aktualizované
Kysučan Tomáš zažil hrozivý útok medvedice: V okrese vyhlásili mimoriadnu situáciu!
Mikuláš Černák (57) bol v 90. rokoch obávaným bossom.
Foto
Návrat bossa do Telgártu?! Černáka môže súd prepustiť na slobodu: Reakcie miestnych vás prekvapia
Europarlament. (ilustr. foto)
Aktualizované
Špión medzi vysokopostavenými politikmi? Už pred 10 rokmi mu priháralo
Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.
Rozruch na rezorte zdravotníctva: Obmedzená činnosť! Čo sa tam stalo?