Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.07.2012 18:24 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Mello je ešte stále na Belize: Pôjde preňho vládny špeciál?

"Pracujeme na všetkých alternatívach, budúci pondelok ds začína pracovný týždeň, to isté platí aj o Belize, aj tam mali víkend," podotkol minister vnútra Kaliňák.

Obvinený Slovák Karol M. sa ešte stále nachádza v stredoamerickom štáte Belize, kde ho 11. júla zadržala polícia, agentúre SITA to potvrdil minister vnútra Robert Kaliňák. "Bezpochyby, zatiaľ podľa posledných informácií je ten stav nezmenený," povedal Kaliňák. Minister ešte nevedel priblížiť, kedy a ako Karola M. dopravia na Slovensko. "Pracujeme na všetkých alternatívach, budúci pondelok začína pracovný týždeň, to isté platí aj o Belize, aj tam mali víkend. Musíme dostať ešte nejaké ďalšie informácie, veľmi intenzívne pracujú jednotlivé útvary policajného zboru na tom, aby sme zabezpečili návrat taký, aby bol čo najrýchlejší a najbezpečnejší," doplnil.

Kaliňák nevylúčil, že najhľadanejšieho Slováka privezie vládny špeciál. "Všetky alternatívy sú otvorené," uzavrel. Policajný prezident Tibor Gašpar v piatok informoval, že 11. júla popoludní v štáte Belize zadržali muža, ktorým by mal byť obvinený Karol M. „Môžem potvrdiť, že ide s najväčšou pravdepodobnosťou o hľadanú osobu Karola M.,“ povedal. Momentálne sa rokuje o možnostiach vydania osoby na Slovensko. Na zadržaní sa podľa Gašparových informácií podieľala aj migračná polícia štátu Belize.

Zadržanie Karola M. bolo súčasťou celosvetovej akcie Interpolu, do ktorej bola zapojená aj slovenská polícia. Slovenské orgány poskytli mená niekoľkých hľadaných osôb. „Na prvom mieste bol práve Karol M.,“ dodal Gašpar. Interpolu poskytli tiež informácie o tom, kde by sa mohol zdržiavať. Viac informácií podľa Gašpara nemožno poskytnúť najmä z taktického hľadiska. „Celú akciu budeme považovať za ukončenú až vtedy, keď bude osoba odovzdaná kompetentných orgánom na Slovensku,“ povedal. K ďalším otázkam sa zrejme polícia vyjadrí začiatkom budúceho týždňa.

Prípad Karola M. vyvolal rozruch po tom, ako sa napriek zadržaniu po niekoľkoročnom úteku opäť dostal rozhodnutím súdov na slobodu. Karol M. je obžalovaný z objednávky vraždy v prípade, v ktorom namiesto údajnej plánovanej obete prišli o život žena a dieťa. Obvinený je aj z vraždy niekdajšieho bossa bratislavského podsvetia Petra Čongrádyho, ktorého zabili v roku 2004.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné