Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.07.2012 13:00 | Správy | Domáce správy

Tragická nehoda Anny: Milovaní synovia boli pre ňu všetkým!

Ak matka prežije svojich synov, je to neštastie. Ak pri nehode auta, ktoré sama šoférovala, prídu o svoje mladé životy, je to o to tragickejšie.

Piatok trinásteho bol mimoriadne krutý pri Horných Hámroch (okres Žarnovica), kde vodička Anna (52) vbehla svojím autom rovno pod kamión. Následky večernej zrážky boli mimoriadne katastrofálne. Jej dvaja synovia Vladimír († 25) a Stanislav († 24), ktorí sedeli na pravej strane fabie, nemali šancu prežiť. Ich matka sama bojuje o život v nemocnici v Žiari nad Hronom. Rodina bola mimoriadne pobožná, jeden zo synov bol kapucínskym mníchom.

Podľa doterajších zistení išla červená Škoda Fabia v piatok večer smerom zo Žarnovice a zrejme smerovali domov do obce Radobica. „V zákrute z doposiaľ nezistených príčin zišla vodička pravou stranou vozidla mimo vozovky. Následne stratila kontrolu nad vozidlom, čím sa dostala do protismeru, kde do nej narazilo nákladné vozidlo s návesom. Alkohol u vodičov nezistili, presné príčiny nehody vyšetruje polícia,“ povedala Mária Faltániová, banskobystrická policajná hovorkyňa.

Anna na mokrej ceste dostala pravdepodobne šmyk, čo by potvrdzovali aj slová svedka nehody. Ten videl iba svetlá auta, ktoré sa zrazu rozhýbali z jednej strany na druhú, a potom nasledoval náraz. Poľský kamión narazil čelne do pravej strany fábie, auto odhodilo mimo cesty. Synovia, ktorí sedeli na tejto strane, podľahli ťažkým zraneniam na mieste nehody. Ich matka bojuje v nemocnici v Žiari nad Hronom o život. Pri náraze totiž utrpela množstvo zranení, má prasknutú lebku i zranenia dutiny brušnej.

Strašná tragédia ochromila celú obec Radobica, kde bratia Vladimír († 25) a Stanislav († 24) bývali. „Je to strašné, také veľké nešťastie. Je to pre nás obrovský šok. Ide o veľmi slušnú rodinu,“ povedal starosta obce Radobica Stanislav Bartoš. V dedine sa doslova zastavil život, v uliciach sa o inom nehovorí. V Radobici žije aj otec oboch bratov, s ktorým sa ich mama Anna pred rokmi rozviedla.

„Hovoril som s ním, polícia mu zatelefonovala o druhej hodine v noci, s tým, že jeho deti sú mŕtve, znáša to veľmi zle,“ povedal rodinný kamarát. Otec nebohých mladíkov s nami hovoriť nechcel. „Ona im obetovala celý svoj život. Prednedávnom jej zomrel druhý manžel, s ktorým mala pekný vzťah, a teraz toto,“ povedala jedna z ich známych. Ľudia z Radobice neveria, že vodička išla na fabii rýchlo. „Bola mimoriadne opatrná pomaly, nikdy zbytočne nepredbiehala,“ dodala obyvateľka obce.

Celá rodina bola mimoriadne pobožná. Vladimír, ktorého v obci volali jeho birmovným menom Vinco, bol kňazom - kapucínom. „Približne rok pôsobil v Bratislave. Udalosť zasahuje celú našu reholu, na Slovensku je nás približne 70. Bol to náš brat, modlíme sa za neho,“ povedal brat Tadeáš z Domu kapucínov v Kremnických Baniach. Nebohý Stanislav pracoval v súkromnej firme.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Syndróm nesúrodných vlasov
Foto
Dievčatko má na hlave rozkošný výbuch: Uvidíte jej vlásky, roztopíte sa! Ide o vzácnu chorobu
Začínala ako 13-ročné dievčatko v seriáli Na parket!
Foto
Z detskej hviezdičky prerástla k najlepšie plateným herečkám! Žne jeden úspech za druhým
Ilustračné foto
5 JEDNODUCHÝCH trikov, ktoré udržia váš domov čistý a voňavý! Zaberú minimum času
Francúzsky prezident Emmanuel Macron.
Pozvú Putina na summit G20 do Brazílie? Macron pripustil aj túto možnosť
(ilustračné foto).
Autobus sa zrútil z mosta a začal horieť: Zomrelo 45 ľudí, prežilo len osemročné dieťa!
Ryunosuke Omori brutálne vypol svojho súpera!
Takúto rýchlosť ste ešte nevideli: Japonský bojovník brutálnym KO ohúril celý svet!
Záchranári zasahujú po útoku ruskej armády v meste Odesa na juhu Ukrajiny.
Ukrajina vo veľkom buduje obranu: Tisícky protitankových bariér v Odeskej oblasti
Maia Kennedy
Foto
Britka má rovnakú diagnózu ako Kate: Viem, čím si musí princezná prechádzať
Depressed woman sitting on a chair in dark room at home. Lonly , sad, emotion concept.
Žena si kúpila DNA test, nasledovalo hrozivé zistenie: Život sa jej rozpadol na márne kúsky
Pápež František počas návštevy rímskej väznice Rebibbia.
Pápež umyl nohy väzenkyniam v rímskej väznici: Niektoré to nezvládli a rozplakali sa
Sam Bankman-Fried je zakladateľom burzy kryptomien FTX.
Zakladateľa kryptoburzy poslal súd na 25 rokov do väzenia: Sedem hriechov, za ktoré musí pykať
V Ríme sa vytvorila obrovská diera, ktorá pohltila autá.
Hrozivá situácia v Ríme: Na ulici sa objavila obrovská diera, pohltila niekoľko áut