Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.07.2012 06:00 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Vanessa Paradis: Sľubnú kariéru obetovala Deppovi a deťom

Americký herec Johnny Depp (49) a francúzska speváčka Vanessa Paradis (39) ohlásili po 14 rokoch spolužitia rozchod.

Vanessu si celý svet pamätá ako roztomilé dievčatko s chutnou medzierkou medzi zubami, ktoré koncom 80. rokov spievalo o Joeovi z taxíka. Predtým, ako spoznala Deppa, bola nielen úspešnou speváčkou či modelkou, ale aj herečkou. Lenže Johnny všetko zmenil...

Vanessu to už odmalička ťahalo k hudbe. Pravidelné hodiny klavíra a spevu jej dopomohli k tomu, že už ako 14-ročná mala veľký hit Joe le taxi (1987), ktorý z nej okamžite urobil hviezdu aj za hranicami. Vo Francúzsku sa vyšplhal na prvé miesto v hranosti a udržal sa na vrchole 11 týždňov, v Belgicku, Kanade a Izraeli to bolo až 13 týždňov. To Vanesse vynieslo vo Francúzsku titul najlepšej domácej speváčky.

Filmová hviezda

V roku 1989 sa mladučká Vanessa rozhodla odísť zo školy a pracovať na svojej speváckej kariére. Otvorili sa jej však aj dvere do iného sveta - do sveta filmu. Hneď jej prvotina Svadba bez domova, kde si zahrala po boku Bruna Cermera študentku, ktorá sa zapletie z učiteľom, jej vyniesla v roku 1990 cenu César a Cenu Romy Schneider.


Talentovaná speváčka sa odvtedy objavila po boku viacerých slávnych hercov. V roku 1995 v dráme Élisa stvárnila dcéru Gérarda Depar­dieua, v Zamilovanej čarodejnici (1997) sa stretla so Jeanom Renom či herečkou Jeanne Moreau a v Polovičnej šanci so Jeanom-Paulom Belmondom a Alainom Delonom (1998).

Tvár reklamy

Čím viac stúpala jej herecká hviezda, tým viac sa o Vanessu začali zaujímať aj ľudia z modelingu.


V roku 1991 sa stala tvárou firmy Chanel pre parfum Coco či prezentovala značku Miu Miu. V roku 2010 zase robila reklamu na kabelky Chanel a na prelome jari/leta sa stala tvárou magazínu Madame Figaro. Väčšinou si ju na spoluprácu prizýval návrhár Karl Lagerfeld.

Cesta k Deppovi

V roku 1998 sa Vanessa po nevydarených vzťahoch so spevákom Florentom Pagnym, spevákom Lennym Kravitzom a hercom Stanislavom Merharom začala najprv tajne a potom už verejne stretávať so sexsymbolom Johnnym Deppom. Tomu počas 14-ročného partnerstva priviedla na svet dcéru Lily-Rose (13) a syna Johna Christophera (10). „Mala na sebe šaty s odhaleným chrbtom. Videl som ten krk a celé pozadie. Potom sa otočila a tie oči, bože, tie oči... Vtedy sa môj život slobodného muža skončil,“ opísal herec svoje prvé stretnutie s Vanessou.


Párik sa aj napriek veľkej láske a vzájomnej podpore nikdy nevzal, avšak patril medzi najstabilnejšie a najpríkladnejšie v šou­biznise. Bez škandálov a prílišného predvádzania sa na verejnosti žili skromne a utiahnuto. Johnny aj napriek tomu, že Vanessa na čas kvôli rodine odsunula kariéru na vedľajšiu koľaj, svoju partnerku podporoval vo všetkom, do čoho sa pustila. Jej albumu Divinidylle (2007) namaľoval obal, na Bliss (2000) spolupracoval a v klipe Lincendie dokonca nielen účinkoval, ale ho aj režíroval. „Zbožňujem sa na neho len tak pozerať, keď je zamyslený a rieši nejaký problém. Nemôžem sa ho nabažiť. Myslím, že je neprekonateľne kúzelný. Milujem, ako ma vo všetkom podporuje a ja mu to s láskou, rešpektom a úctou vraciam,“ povedala Vanessa o svojej životnej láske.

Bolestný rozchod

Ich vzťah však určite nebol bez problémov. „Mať takýto vzťah nejde len tak s niekým. Musíte nájsť toho správneho partnera. Je pravda, že najviac nám prospieva, že máme veľa práce a nemôžeme byť spolu každý deň,“ priznala kedysi Vanessa.


Po tom, ako sa v januári objavili správy o rozchode s Johnnym, obaja ich popierali. Tento týždeň však oznámili, že naďalej vo vzťahu nezotrvajú, aj keď sa obaja snažili. Keďže Vanessa a Johnny neboli manželmi, nemá francúzska kráska nárok na 50 percent jeho majetku. Objavili sa však správy, že speváčka a herečka, ktorá práve dokončila film Cornouaille, si príde na vyše 80 miliónov eur a pravidelné alimenty na deti. Rozprávka prekrásnej Vanessy, ktorá sa v poslednom čase zanedbávala, sa teda rozhodne nekončí...

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej