Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.07.2012 12:45 | Správy | Peniaze

Dovolenkári, pozor: Cestovná kancelária Alex Tour skrachovala!

Toto nie je dobrá správa na začiatok leta! Cestovná kancelária Alex Tour v pondelok oznámila krach, vyjadrenie uviedla aj na svojej internetovej stránke.

"Cestovná kancelária Alex Tour, s.r.o. týmto vyhlasuje, že sa dostala do finančných problémov, preto nemá možnosť uhradiť záväzky voči svojim klientom a dodávateľom služieb," uvádza sa na stránke.

1328065:gallery:false:false:true

Spoločnosť ukončila činnosť dnes o 11:00. Skrachovaná cestovná kancelária nechala v zahraničí 125 dovolenkárov. Turisti sa nachádzajú v šiestich destináciách, ako sú napríklad Turecko, Malorka, Korfu či Kréta.

"V súčasnosti zabezpečila poisťovňa Kooperativa v spolupráci so spoločnosťou Coris repatriáciu pre prvých 30 klientov CK Alex Tour," uviedla Erika Barkolová, vedúca oddelenia marketingu poisťovne Kooperativa, u ktorej má spoločnosť Alex Tour uzatvorenú zákonnú poistku voči insolventnosti. Z uvedeného počtu je 24 turistov na Korfu a šesť dovolenkárov na Rhodose.

Poisťovňa Kooperativa nemá podľa Barkolovej v súčasnosti dostatok informácií od CK Alex Tour. "Prostredníctvom svojho partnera sme tak poskytli pre klientov cestovnej kancelárie predbežnú garanciu v dĺžke dvoch dní do získania potrebných informácií a možnosti rozhodnutia o ďalšom postupe riešenia v zmysle príslušnej poistnej zmluvy," opísala Barkolová.

Turisti budú podľa jej slov o postupe informovaní prostredníctvom spoločnosti Coris, ktorá postúpi informáciu na zastupiteľstvá v jednotlivých krajinách. "Niektorí delegáti cestovnej kancelárie sú nedostupní na svojich telefónnych číslach, nie je preto možné komunikovať touto cestou s klientmi a informovať ich o poskytnutej garancii," doplnila Barkolová.

Ľudia, ktorí ešte na dovolenku neodcestovali a majú zaplatené zálohové platby či celú cenu zájazdu, by si mali písomne uplatniť nárok na náhradu škody.

Alex Tour bola aj členom Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA).

Nešťastní dovolenkári: Sen o dovolenke sa im rozplynul!"Zajtra sme mali odlietať na Malorku, ale zrazu nám kvôli leteckej doprave zmenili termín. To sa ešte dalo pochopiť. Ale keď som dnes otvorila ich stránku, dostala som poriadnu facku. Dvetisíc eur nejakým darmožráčom, ktorí o celej ich finančnej situácii vedeli, ale aj naďalej okrádali slušných ľudí, ktorí len túžili po oddychu. Ešte raz obrovská vďaka za všetko, človek celý rok šetrí, plánuje dovolenku a toto je vďaka. Potom sa ani nečudujte, že radšej po takejto skúsenosti nebudeme môcť veriť žiadnej cestovke." Čitateľka

"V sobotu sme mali odlietať do Turecka. Spolu päť osôb. Netúšime, čo teraz máme robiť." Igor

"V duchu sme už boli v Ríme. Odletieť sme mali v stredu, no namiesto toho sme v mínuse a letieť sa nebude. Ešte minulý týždeň som doobjednávala transfer z letiska, aby bolo všetko v poriadku. V Kooperative nám povedali, že buďme radi, že sme nevycestovali. A aby sme sledovali médiá, všetko sa dozvieme, zatiaľ oni nič neriešia. Môžeme len dúfať, že niekedy uvidíme naše peniaze, ktoré sme zaplatili pred tromi mesiacmi." Tünde

"Dnes v noci sme sa vrátili z Turecka. Sme radi, že sme doma. Mali sme zaplatený úplne iný hotel ako v ktorom nás ubytovali, hoci sme si objednávali už 23.3.20102. Bol síce tiež 5* ale na úplne inej úrovni, v inej oblasti. Ešte aj poukaz nám poslali na nami vybraný hotel, hoci asi dobre vedeli, že tam nepôjdeme lebo ho asi nezaplatili a ani neobjednali. Tu ide o zrejmý podvod. Naši priatelia tam včera odleteli s dvoma malými deťmi, aj keď cestovka dobre vedela, že majú zaplatené pre nich ubytovanie len na jednu noc, teda do dnes." Janka

Mali ste zakúpený zájazd s Alex Tour? Nachádzate sa Vy alebo Vaši blízki na dovolenke s CK Alex Tour? Spôsobil vám krach problémy? Ozvite sa na tip@novycas.sk.

1195108:gallery:false:false:false

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!