Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.06.2012 10:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Ako na divokom západe: Za 5 rokov sa u nás strieľalo 15-krát!

Prípad streľby v Hurbanove nie je jediný. Štatistika posledných piatich rokov dokazuje, že k streľbe s tragickými následkami došlo až 15-krát.

16. júna - Hurbanovo:

Dramatické chvíle prežívajú obyvatelia Komárňanskej ulice v Hurbanove. Mestský policajt zastrelil troch ľudí, ďalší dvaja sú pre vážne zranenia hospitalizovaní v nemocnici. Polícia 51-ročného strelca zadržala.

6. mája 2012 - Bratislava:

Muž, ktorý bol zranený pri streľbe v bratislavskej Vrakuni absolvoval niekoľkohodinovú operáciu. K streľbe došlo okolo obeda v parku na Rajeckej ulici vo Vrakuni. V dôsledku streľby boli poškodené aj dva automobily.

12. marca 2012 - Bratislava:

Päťdesiatsedemročný muž zastrelil na Banšelovej ulici v bratislavskej Trnávke ženu. Podľa zistení údajne dvakrát vystrelil, pričom zranil 55-ročnú ženu, ktorá na mieste zraneniam podľahla. Muž sa dal po streľbe na útek. Približne hodinu po streľbe našiel policajt Obvodného oddelenia Trnávka na Rádiovej ulici zraneného muža, ktorý zodpovedal popisu podozrivého. Zbraň mal v nelegálnej držbe.

17. augusta 2011 - Bratislava:

Vo večerných hodinách polícia prijala oznámenie, že pri bratislavskom jazere Kuchajda na Tomášikovej ulici strieľa neznámy muž. Policajti zistili, že išlo o 21-ročného strelca, ktorý vypálil minimálne tri rany z plynovej pištole. Zbraň aj so zásobníkom policajti zaistili a muža predviedli na policajné oddelenie.

12. augusta 2011 - Bratislava:

Cudzinec Jeton V. zavraždil v bratislavských Troch vežiach mladého kosovského Albánca. K incidentu došlo okolo 20.45 hodiny, keď údajne Jeton V. prišiel na miesto činu taxíkom a niekoľkokrát vystrelil na 27-ročného muža. Postreleného previezli do nemocnice v Ružinove, kde zraneniam podľahol.

10. júla 2011 - Košice:

Streľba sa rozľahla Komenského ulicou v Košiciach. Stalo sa tak po tom, ako sa do konfliktu dostali 33-ročný vodič Marek a štyria muži. Jeden z mladých mužov, 27-ročný Gabriel, skončil v nemocnici s čistým priestrelom nohy.

28. marca 2011 - Bratislava:

Na pešej zóne v bratislavskom Starom Meste vyčíňal 29-ročný opitý a agresívny mladík. Po tom, ako ho pred deviatou vyhodili z podniku na Hviezdoslavovom námestí, začal hroziť prevádzkarovi, že ho zabije. Vytiahol zbraň, namieril na vchod do podniku, vystrelil a ušiel. Našťastie, nikoho nezranil.

18. decembra 2010 - Bratislava:

Na bratislavských Dlhých dieloch zablokoval cestu muž pod vplyvom alkoholu. Keď sa to jednému občanovi nepáčilo, podgurážený muž vystrelil. Neskôr sa ukázalo, že arogantným strelcom bol policajt. Opitého policajta prepustili z práce a vyšetrovateľ začal voči nemu trestné stíhanie.

9. októbra 2010 - Košice:

Policajný vyšetrovateľ obvinil dvoch Košičanov, 50-ročného Karola C. a jeho 27-ročného syna Karola C. zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu formou spolupáchateľstva. Starší z obvinených na otvorenej verande reštaurácie pod vplyvom alkoholu vytiahol zbraň a jedenkrát vystrelil v smere na sediaceho 40-ročného Slavomíra z Košíc, ktorého však nezasiahol.

14. septembra 2010 - Brezovička:

Niekoľko minút po 23.00 hodine v obci Brezovička v okrese Sabinov podnapitý muž v miestnom pohostinstve sa údajne vyhrážal tam sediacim hosťom a neskôr, idúc k domu, sa zastavil na zastávke autobusu, kde bola skupinka mladých ľudí, a tam vyvolával bitku. Neskôr vystrelil. Polícia strieľajúceho muža zatkla. Incident sa skončil bez obetí na životoch a bez zranení.

30. augusta 2010 - Bratislava:

Osem obetí a 15 zranených bola bilancia masakry v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves. Streľba sa stala druhou najkrvavejšou v histórii SR. Štyridsaťosemročný muž, nezamestnaný Ľubomír Harman, predpoludním začal streľbu v jednom zo sídliskových bytov. Zavraždil pritom štyri ženy a 12-ročného chlapca. Ďalšiu osobu, muža, zabil pri vchode do obytného domu. Jeho obeťou sa tiež stala žena, ktorá sa v čase streľby ocitla na balkóne. Muža spacifikovala strelou do hrude polícia, a ten si následne sám strelil do hlavy.

20. apríla 2010 - Bratislava:

K ozbrojenému incidentu prišlo v centre mesta oproti ministerstvu vnútra na Pribinovej ulici. Celý prípad sa začal ešte skôr pred bratislavským hotelom Kyjev. Tam údajne polícia zadržala troch mužov. Jeden z nich sa údajne dal na útek a potom sa začala policajná naháňačka. Policajti muža v pravdepodobne zelenej fabii prenasledovali, pričom vraj museli použiť aj služobnú zbraň. Mužovi sa podarilo ujsť.

29. septembra 2009 - Bratislava:

Polícia na základe telefonátu krátko po 17.00 hodine objavila v budove na Račianskej ulici v Bratislave mladého muža postreleného v oblasti brucha, ktorého pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci okamžite previezli do nemocnice na Kramároch. Následne policajti zabezpečili miesto činu a zadržali opitého 64-ročného muža.

31. augusta 2009 - Bratislava:

Polícia sa začala zaoberať streľbou na bratislavskej čerpacej stanici na Rožňavskej ulici. Poškodeným bol v tomto prípade 22-ročný muž, pracovník čerpacej stanice. Ku skutku malo dôjsť takým spôsobom, že 24-ročný muž, kamarát poškodeného, mu ukazoval svoju zbraň, ktorú má v legálnej držbe, pričom došlo k výstrelu. Poškodeného výstrel zranil v oblasti brucha a predlaktia.

1. februára 2008 - Bratislava:

Výstrely zazneli v bratislavskom nákupnom centre Polus City Center. Ich výsledkom bola jedna usmrtená a dve zranené osoby, hovoriace po rusky.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Športovec a zároveň poslanec hnutia Slovensko Viliam Tankó v ringu dokopal boxera ležiaceho na zemi.
Foto
Škandál Matovičovho poslanca Tankóa: Kopal do ležiaceho boxera! Ako prišlo k incidentu?
Nehoda stála život troch ľudí.
Foto
Nehoda dvoch áut s fatálnym koncom: Tri životy už nikto nevráti! Čo sa malo udiať v osudné momenty?
Dubayovej tanečník Matyáš si nekládol servítku pred ústa.
Foto
Petru Dubayovú nabonzoval tanečný partner: Čo sa deje, keď sa vypnú kamery? To snáď nie!
Napravo: Toto je posledná fotografia, na ktorej je miliardár zachytený pred zmiznutím.
Foto
Nemeckého miliardára vyhlásili za mŕtveho: Je všetko inak?! Vyšetrovanie vedie k prekvapivému odhaleniu
Vo filme dýchal na krk malému Kevinovi, ktorý si v mene otca sám objednal hotelovú izbu
Foto
Herec z filmu Sám doma po mŕtvici takmer nevychádza von: Najväčšiu neresť si neodpustí ani na vozíku
Knight Rider: Kitt (1982 Pontiac Trans-Am)
Foto
Vždy ste túžili po tátošovi z Knight Ridera či Batmana? Reálne trhanie asfaltu by vás vyšlo pekne draho!
O pohodlie havkáčov sa postará vyškolený personál.
Cestovanie so psom môže byť problémom: Spoločnosť našla riešenie! Havkáči sa budú mať ako v bavlnke
(ilustračné foto)
Muž, ktorý útočil mačetou v knižnici na Ekonomickej fakulte bol zneškodnený: Polícii bol páchateľ známy
Tyumen, Russia - January 21, 2020: TikTok and Facebook application  on screen Apple iPhone XR
Známa sociálna sieť unikla pokute len o chlp: Prečo sa Európska komisia obáva o bezpečnosť detí?
recycling Plastic in junkyard wait for recycling.The plastic  waste can  reused many times  ,decreased air pollution and greenhouse gases
Zatočí svet s plastami? V Kanade odštartovalo rokovanie: Odzneli tam slová do boja
Biely dom (ilustračná fotografia).
Ukrajina je o krôčik bližšie k sľúbenej vojenskej pomoci od USA: Pentagón je pripravený
Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú