Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.05.2012 11:00 | Správy | Krimi | Nehody

Fatálna chyba Dany († 47): Prečo si nevzala reflexnú vestu?

Úplne nepochopiteľným sa javí správanie zosnulej vodičky Danky († 47), ktorú na diaľnici bez odstavného pruhu zrazil kamión pri opravovaní defektu.

Hoci mala reflexnú vestu na dosah ruky, neobliekla si ju. Namiesto toho v tme vyšla z auta na diaľnicu a snažila sa okoloidúce autá s rýchlosťou 130 km/h upozorňovať na svoju odstavenú Škodu Felicia. Druh zosnulej si defekt nevie vysvetliť. Tvrdí, že na auto kupovali nové gumy len nedávno.


Druha zosnulej Dany jej smrť zdrvila. Tragická správa ho zastihla v Terchovej, kde bol práve na pomaturitnom stretnutí. Svojej partnerke sa nemohol dovolať už v piatok večer, rodina mu oznámila zlú správu v sobotu skoro ráno. „Plačem už druhý deň,“ hovorí so slzami v očiach. Defekt na felícii na diaľnici si vysvetliť nevie. „Len nedávno sme kupovali nové gumy,“ krúti hlavou. S Danou žil v rodinnom dome v malej obci v Trnavskom kraji 5 rokov. Jeho bolesť je o to väčšia, že je vdovcom a jednu svoju ženu už pochoval. S Dankou bol len pred dvoma týždňami na dovolenke vo Vrátnej doline. Teraz sa bude musieť postarať o šesť detí, ktoré majú obaja z predchádzajúcich vzťahov.


Dana šoférovala felíciu v piatok večer na trojprúdovej diaľnici z Bratislavy do Trnavy. Na 22. kilometri dostala defekt a spanikárila. V noci síce zapla všetky 4 smerovky, svoje auto odstavila až 1,5 metra od krajnice. Navyše ho neoznačila trojuholníkom a neobliekla si ani reflexnú vestu. Tú mala pritom len pár centimetrov od sedadla v odkladacom priestore pri vodičovi. Stačilo natiahnuť ruku....

S opravou defektu zrejme Dana nemala skúsenosti. Zdvihák totiž položila pod nesprávne koleso, vytiahla rezervu a snažila sa prázdnu gumu neúspešne vymeniť. Čo však bolo ešte horšie, namiesto toho, aby okamžite odišla preč z vozovky, snažila sa priamo na diaľnici upozorňovať okoloidúce autá na odstavenú felíciu. Po pár minútach nešťastnú ženu zrazil prechádzajúci kamión s českým evidenčným číslom. Dana nemala šancu prežiť. Na miesto kolízie prišla príbuzná, ktorej museli pomáhať záchranári.


Trojprúdová diaľnica medzi Bratislavou a Trnavou je problémová, keďže nemá odstavný pruh, ale len odstavné plochy zhruba na každom piatom kilometri. Polícia upozorňuje, že vodič by si mal v každom takomto prípade obliecť reflexnú vestu. „Neodstraňujte poruchu na vozidle a nevystavujte sa nebezpečenstvu. Okamžite privolajte políciu alebo zavolajte na číslo 112,“ radí bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

Kde všade urobila Dana chybu?!

1. Neobliekla si reflexnú vestu.

2. V tme vystúpila z auta a odstavenú felíciu neoznačila výstražným trojuholníkom (na diaľnici sa odporúča minimálne vo vzdialenosti 200 metrov od vozidla).

3. Sama začala defekt opravovať, aj keď s tým nemala skúsenosti.

4. Neodišla z diaľnice za krajnicu a nečakala na pomoc.

5. Zúfalo mávala bez reflexnej vesty na okoloidúce autá, ktoré idú v tomto úseku rýchlosťou 130 km/h.

Čierny týždeň na cestách

Počas minulého týždňa došlo na slovenských cestách k niekoľkým vážnym dopravným nehodám, pri ktorých umierali ľudia.

Speváčka narazila do stromu
BRATISLAVA - Mladá speváčka Alžbeta Bety Majerníková († 33) narazila so svojou hondou v utorok skoro ráno. Tachometer sa jej zastavil na 130-ke. Pri nehode utrpela vážne zranenia, ktorým na mieste podľahla.

Štyria mŕtvi v jednom aute
HLOHOVEC - K obrovskej tragédii došlo vo štvrtok pri Hlohovci, keď v jednom aute, ktoré sa čelne zrazilo s domiešavačom, zahynuli štyria ľudia. Šofér Jozef († 38), Blanka († 12), jej brat Ivan († 25) a Nikoleta († 19). Ďalší dvaja ľudia skončili so zraneniami v nemocnici.

Zabil spolujazdkyňu
KOŠARISKÁ - Motorkár Radovan (26) včera zrejme vo vysokej rýchlosti prešiel do protismeru a narazil do stromu. Na svojej motorke viezol aj svoju priateľku Juditu († 24), tá však nehodu aj napriek snahe záchranárov neprežila. Radovan vyviazol s ťažkými zraneniami, no je mimo ohrozenia života.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!