Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.05.2012 08:20

Slovenskí hokejisti priznali: Rusi boli lepší! Už sa tešia na Slovensko

Slovenskí hokejisti majú za sebou náročný šampionát, z ktorého si odniesli strieborné medaily. Už sa tešia na Slovensko, aby ich oslávili s fanúšikmi.

Až s priveľmi sklonenou hlavou chodil po zisku striebornej medaily na 76. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji slovenský útočník Juraj Mikúš. Ťažko povedať, či jeho pomalý krok a a tichší hlas spôsobila únava po náročnom finálovom súboji na svetovom šampionáte, alebo prehra v ňom. V každom prípade je striebro pre partiu okolo kapitána Zdena Cháru pod vedením trénera Vladimíra Vůjtka obrovský úspech. "Pri vešaní striebornej medaily na krk som cítil obrovskú únavu. Ak mám byť úprimný, prehral som zápas a tak som z toho smutný. Možno si silu tohto úspechu, ktorým druhé miesto na majstrovstvách sveta nesporne je, uvedomím neskôr. Možno až keď prídeme poďakovať fanúšikom za podporu, ktorú sme cítili aj na diaľku," priznal 25-ročný center.

Skalický rodák aj hokejový odchovanec celkovo hodnotí šampionát veľmi pozitívne. "MS boli vynikajúce, keďže máme druhé miesto. Báli sme sa o to, aby sme sa vôbec dostali do štvrťfinále a napokon máme medailu. Duel v základnej skupine proti Francúzom bol po psychickej stránke najťažší. Druhé miesto je vynikajúce, aj keď sme boli od už titulu len krôčik," povedal Juraj Mikúš bezprostredne po finálovom stretnutí.

Ako ho vlastne vnímal hráč tímu Kontinentálnej hokejovej ligy HC Lev Praha? "Rusi boli náš najťažší súper. Prehrávať o gól bolo ešte hrateľné, ale pri treťom a štvrtom góle sme spravili chyby, potom sa s nimi hralo veľmi ťažko," priznal Juraj Mikúš. Slovákom v Helsinkách príliš nevychádzali druhé tretiny, v ktorých často prichádzali o získaný náskok, prípadne dovolili súperovi gólovo sa odpútať. Inak to nebolo ani v nedeľňajšom finále. "Striedačka je vtedy ďalej a ťažšie sa nám strieda. Mali sme málo obrancov a ak nestihli vystriedať, boli unavení. Potom sa nám hralo ťažko. Rusi boli vynikajúci a my sme nemali svoj deň. Nehrali sme to, čo predtým. Boli sme už dosť unavení. Dali sme do toho všetko, ale Rusi boli lepší," dodal center tretieho slovenského útoku.

Tomáš Kopecký: Kto by sa netešil na Slovensko?Tridsaťročný hokejista tímu zámorskej hokejovej NHL Florida Panthers Tomáš Kopecký v nedeľu v helsinskej Hartwall Arene na svojom premiérovom svetovom šampionáte získal cenný kov, čo sa predtým tímu SR nepodarilo dlhých deväť rokov. Kopecký sa na jednej strane tešil z medaily, na druhej strane ho mrzela finálová prehra a tým pádom aj skutočnosť, že kov nebol zlatý. "Je to ťažko vybojovaná medaila. Vždy, keď dosiahnete niečo, tak by ste chceli stále viac. Teraz ma to aj trochu mrzí," priznal odchovanec trenčianskeho hokeja.

Výkony Tomáša Kopeckého v národnom tíme pod vedením tréner Vladimíra Vůjtka možno označiť na MS 2012 za výborné, v útočnej formácii s Michalom Handzušom a Brankom Radivojevičom boli takmer neustálou hrozbou pre defenzívu súpera. Kopecký so striebornou medailou na krku poznamenal: "Ak by mi pred turnajom niekto povedal, že budeme mať striebro, tak by som to bral všetkými desiatimi. Trošku ma to škrie, pretože sme mali šancu aj proti Rusom."

Slovenský útočník sa po vydarenom šampionáte teší domov na Slovensko, kam v stredu pricestuje zo zámoria aj jeho rodina. Dovtedy bude mať čas osláviť striebro s fanúšikmi. "Som zvedavý, čo nám ľudia pripravia. Samozrejme sa teším na Slovensko, kto by sa netešil?" dodal Tomáš Kopecký.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť