Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.05.2012 19:56

Slováci zdolali Švajčiarov a krôčik ich delí od štvrťfinále

Slovenskí hokejisti urobil dôležitý krok k postupu do štvrťfinále MS. V Helsinkách zdolali vo svojom šiestom zápase v skupine Švajčiarsko tesne 1:0.

Dôležitosť súboja pre obe družstvá sa prejavila od úvodných sekúnd. Hral sa obojstranne taktický hokej, so zabezpečenými obranami. Prvý ohrozil bránku Švajčiar Monnet. V 5. min mal čistú šancu Brunner, no netrafil odkrytú časť bránky Laca.

V 17. min mohol po peknej kombinácii otvoriť skóre Kopecký. Gólová radosť však prišla o niekoľko sekúnd neskôr, keď Tatar trafil za chrbát Berra.

V druhej tretine Švajčiari pridali, ale ťažko sa presadzovali cez našu obrannú čiaru. Ich útočná snaha však často zabúdala na zadné dvierka a v 31. min mohol súperovu chybu využiť Bližňák, ktorý však spálil čistú šancu. Švajčiari naďalej hrýzli, ale v koncovke boli bezzubí, aj vďaka skvelému Lacovi.

Obraz hry sa nezmenil ani v poslednej tretine. Slováci bránili a Švajčairi húževnato útočili.

Švajčiarsko - Slovensko 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Gól: 18. Tatar (Mikúš, Miklík). Rozhodovali: Lewis (Kan.), Patafie (USA) - Puolakka (Fín.), Schrader (Nem.), striedania a zmeny v zostave: SR od 5. minúty bez Graňáka, od 24. Haščák za Hossu, vylúčení: 2:1 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 4257 divákov.

Slovensko: J. Laco - Sekera, Baranka, Graňák, Chára, Starosta, Vydarený, Sersen - Radivojevič, Handzuš, T. Kopecký - L. Hudáček, Surový, Šatan - Tatar, J. Mikúš, Michel Miklík - Bartovič, Bližňák, Marcel Hossa.

Švajčiarsko: Berra - Blindenbacher, Streit, Furrer, Sbisa, Du Bois, Josi, Seger, Von Gunten - Brunner, Ambühl, Wick - Bieber, Hollenstein, Romy - Rüthemann, Monnet, Niederreiter - Trachsler, Plüss.

Hlasy zo slovenskej kabíny:

Vladimír Vůjtek, tréner: "Nervy to boli ako v každom zápase. Dnes sme však potrebovali tri body, navyše Švajčiari cítili poslednú šancu na postup do ďalšej fázy. Myslím, že nás trochu zaskočili v úvode išli často dvaja na našich obrancov a následne sme kazili rozohrávky. Ale postupne sme sa s tým vyrovnali a mali sme z toho brejky a tri-štyri gólové pozície. Chlapci všetci bojovali, hrali na maximum svojich možností. Vedeli sme, čo Švajčiari hrajú a dobre sme sa na to pripravili. Teší ma, že Lacovi sa v bránke darí a môžme sa na neho spoľahnúť. Žiaľ Hossa aj Graňák sú zranení a na šampionáte už skončili. Rozsah ich zranení zatiaľ nepoznám, ale čaká ich podrobnejšie vyšetrenie, ktoré potvrdí alebo vyvráti zlomeninu."

Miroslav Šatan, útočník: "Sme spokojní, aj 1:0 je pekné víťazstvo. Bol to z oboch strán taktický zápas, Švajčiari dobre bránili, ale hrali sme trpezlivo a dali sme o gól viac ako oni. Podržal nás brankár Laco, ktorý chytal vynikajúco."

Tomáš Tatar, strelec víťazného gólu: "Videl som, že Juro Mikúš vybojoval puk a išiel som pred bránku. Pekne ma našiel a bol z toho rozhodujúci gól. Sme radi, že sme to udržali na nulu a pomohli sme Jankovi Lacovi. Oba tímy vedeli, že sa bojuje o štvrťfinále a nerobili žiadne chyby."

Ján Laco, brankár: "Po záverečnom klaksóne som bol veľmi šťastný, že sme to zvládli a priblížili sa k postupu do štvrťfinále. Nedá sa povedať, ktorý zákrok bol najťažší, gól môže padnúť z hocičoho. Zobral som si so sebou puk ako pamiatku na prvú vychytanú nulu na MS."

Juraj Mikúš, útočník: "Pri tom góle som čakal až do poslednej chvíle na obrancu, potom mi tam Tomáš Tatar pekne nakorčuloval, a bolo to. Ak mám pravdu povedať, tajne som dúfal, že by mohol stačiť na výhru aj výsledok 1:0. Švajčiari síce mali tlak, ale mi sme mohli o svojom víťazstve rozhodnúť už v druhej tretine. Takto to bolo aspoň dramatické pre divákov až dokonca. Proti Francúzom nebudeme oddychovať, ale hrať o česť. Pôjdeme do toho na 100 percent, aby sme neurazili šťastenu."

 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Keď sa po vyše 2 mesiacoch vynoril z prepájacieho tunela, bol očarený...
FotoVáš Tip
Medveď, ktorý prežil v bratislavskej zoo celý život, dostal oázu: Po 27 rokoch konečne cíti pravú hlinu...
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona
Hersh Goldberg-Polin sa objavil na videu Hamasu.
Hamas zverejnil video s rukojemníkom: Hrozivé slová 6 mesiacov po únose
Dentist working in dental clinic with patient in the chair.
Bojíte sa zubára ako čerta? Všetko začína už doma: Dodržiavajte tieto rady a budete mať pokoj
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová a starosta obce Zborov Ján Šurkala.
Čaputová na východe navštívila aj Starú Ľubovňu: Odovzdanie významného ocenenia a ... Čo všetko tam stihla?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
V parlamente nastala minúta ticha: Uctili si tak obrovskú tragédiu spred 109 rokov
Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera.
Hrozná rana pre známeho rappera: Čaká ho smrť! Čo sa mu stalo osudným?
Ilustračné foto
Amfiteáter v Bratislave vyhlásili za národnú kultúrnu pamiatku! Prečo vybrali práve ten?
Slovenka Melda povedala nigérijskému futbalistovi
Foto
Láska nepozná hranice: Bývalý hráč Trnavy Taiwo sa oženil s nádhernou Slovenkou
Europoslanec Miroslav Radačovský.
VIDEO Slovenský europoslanec vypustil v rokovacej sále EP holubicu! Prečo to urobil?