Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.05.2012 12:37

Slováci sa na Kazachov chystajú spánkom a stravou

Konečne v úlohe favorita! Slovenskí hokejisti sa v stredajšom štvrtom zápase na majstrovstvách sveta konečne nepredstavia v úlohe outsidera.

V helsinskej skupine narazia o 16.15 miestneho času (15.15 SELČ) na posledný tím tabuľky Kazachstan.

Slováci majú v nohách tri ťažké zápasy proti jasným favoritom Kanade, domácemu Fínsku a USA. V prvých dvoch zaznamenali tesné prehry o jediný gól, ale v predchádzajúcom proti americkému výberu sa po výbornom výkone tešili z prvých troch bodov. V skupine ich teraz čakajú ešte štyri duely s prijateľnejšími súpermi a odštartujú práve proti tímu z bývalého Sovietskeho zväzu.

"Sme favoriti zápasu a niečo musíme zmeniť aj v taktike. Ešte si na videu rozoberieme zápas Kazachstanu. No nemôžeme si dovoliť stratiť body, ktoré sme získali proti Američanom. Výhra podporila sebavedomie a náladu v tíme a o to bude aj lepšia príprava na ďalší zápas," uviedol tréner Vladimír Vůjtek.

Jadro nominácie hlavného trénera Andreja Šajanova tvoria hráči z klubu Kontinentálnej hokejovej ligy Barys Astana, z ktorého ich prišlo až štrnásť. Medzi najväčšie hviezdy patria Alexej Trošinskij z Viťazu Čechov a kapitán Dmitrij Upper z Atlantu Mytišči, pričom káder dopĺňajú hokejisti z domácej súťaže.

"Niektorí hráči sú z Astany a teda hrajú v kvalitnej KHL. Ja osobne som však Kazachstan ešte hrať nevidel. Rozoberiem si to však na videu, bude na to dosť času. Ešte si chvíľu vychutnávame víťazstvo a treba regenerovať," konštatoval Juraj Mikúš.

Kazachom úvod šampionátu nevyšiel, keď v prvom zápase podľahli Švajčiarom vysoko 1:5 a v druhom aj outsiderovi skupiny Francúzsku 3:6. No Andrej Sekera zdôraznil: "Musíme zostať nohami na zemi a hrať opäť dôsledne a tvrdo. Teda tak, ako sme hrali proti USA, ak nie ešte lepšie. Ak sa nám to podarí a budeme sa vyvarovať chýb, máme veľkú šancu na úspech."

Slováci sa stretli so svojím stredajším súperom v doterajšej histórii iba osemkrát, pričom až v šiestich prípadoch sa tešili z víťazstva, raz remizovali a raz prehrali. Celkové skóre taktiež hovorí jasne v ich prospech pomerom 38:13.

Posledný vzájomný duel odohrali tímy na MS 2010 v Kolíne nad Rýnom, kde vtedajší výber trénera Glena Hanlona triumfoval vysoko 5:1. Aj päť predchádzajúcich duelov vyznelo v prospech reprezentantov s dvojkrížom na hrudi. O to viac mrzí, že jediná prehra s Kazachstanom (3:4) prišla v Nagane 98 a znamenala, že Slováci nepostúpili do hlavného olympijského turnaja.

"Ja by som nepovedal, že je to outsider. Naše víťazstvo nám zdvihne sebavedomie, ale neslobodno nič podceniť, Kazachstan má veľa hráčov v kvalitnej ruskej lige. Vo voľný utorok musíme v regenerácii nabrať sily - poriadna ale zdravá strava, dostatok spánku a kvalitná príprava," tvrdí Tomáš Kopecký.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená!
Vodič jazdil po diaľnici rýchlo, opitý, bez dokladov a v čase zákazu
Foto
Absolútna nezodpovednosť: Jazdil po diaľnici ožratý a bez dokladov! Tam to však neskončilo
Los Angeles, United States - December 18, 2013: View of Hollywood Boulevard at sunset. In 1958, the Walk of Fame was created on this street as a tribute to artists working in the entertainment industry.
Mesto anjelov si pripomenulo genocídu, pri ktorej zomreli milióny: Aké slová zazneli z Bieleho domu?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.šťastní už 55 rokov.
Foto
Zdrvená manželka speváka Grúňa († 81) Mária o jeho poslednej rozlúčke: Prečo sa neprihovorí láske do neba?
Na snímke zľava Štefan Kuffa, Filip Kuffa a Gregor Kuffa.
Súdny proces s Kuffovcami: Podvody s pôdou a útoky na farmárov?! Vypovedala ďalšia svedkyňa
David a Ján (v strede) sú tímu špecialistov nesmierne vďační za pomoc.
FotoVáš Tip
Novinka v Rooseveltovej nemocnici: Pacientom vyrobia novú čeľusť i zuby! Komu už dali lekári novú tvár?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Zvládne Putin financovať vojnu? Ruská ekonomika však čelí ďalšej závažnej otázke
Ilustračné foto
Prichádza ZVRAT v počasí: Teploty sa prudko zmenia! Čo nás čaká cez víkend?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Toľkoto majú poslanci zarábať v roku 2024: Z tej sumy spadnete na zadok
People Queue for a Night Show at The Moulin Rouge. Paris, France
VIDEO Svetoznámy kabaret prišiel o svoj poznávací znak: Toto mohlo dopadnúť veľmi zle!
ilustračné foto
Americká loď zaznamenala ďalší zostrel: Zabránili zákernému útoku?
Dentist and patient at medical center. Doctor treats a mature man teeth with dental drill. Orthodontist and prosthetics appointment. Hygiene and teeth healthy.
Nočná mora každého pacienta: Chirurg mu natlačil zubný implantát až do... To snáď nie!