Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.05.2012 12:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Paľko prežil autonehodu: Teraz sa chce opäť naučiť chodiť!

Paľko (11) z Preselian sa s mamičkou Gabrielou Režovou († 42) a svojimi súrodencami vybral na Popolcovú stredu do kostola do susedných Hrušovian.

Keď rodinka kráčala po krajnici, Gabrielu a malého Paľka zmietol z cesty vodič Jaroslav (46) na terénnom aute. Mamičkinej smrti sa deti len bezmocne prizerali. Paľka previezol vrtuľník s ťažkými zraneniami do bratislavskej nemocnice. Chlapček mesiac bojoval o život v umelom spánku. Mal ochrnutú časť tela a teraz sa s ockom učí znova chodiť. Napriek tomu, že ho bolí každý pohyb, Paľko je odhodlaný stať sa brankárom.

Paľko išiel na Popolcovú stredu na omšu do susednej dediny s mamou Gabrielou, sestrou Ivkou (22) a bratom Markom (6). Osud veriacej rodiny v sekunde zmenil šofér Jaroslav P. (46) na terénnom aute. Podľa polície jeho Hyundai Santa Fe zozadu vpálil do Paľka a Gabriely, ktorá letela vzduchom 15 metrov. Svedkovia na mieste tvrdili, že išiel rýchlo a dokonca obiehal iné auto. Napriek snahe záchranárov žena na mieste zomrela, synčeka transportoval vrtuľník do Bratislavy. Gabrielin manžel Pavol, ktorý sa teraz snaží deťom vynahradiť aj materinskú lásku, znáša stratu ťažko. „Prišlo to ako blesk z jasného neba. Keď som tam dobehol, videl som manželku vyzutú a vtedy som tušil, že je zle. Deti sa na ňu stále pýtajú, ale musíme bojovať, aj keď je to bez Gabiky ťažké,“ spomína s hrôzou manžel Pavel.

1270502:article:true:true:true

Chlapec po náraze utrpel poranenia hlavy, mal pomliaždený hrudník, pečeň, obličky, brucho a panvu. Paľko bol po nehode mesiac v umelom spánku. Po úraze mal ochrnutú pravú časť tela, zlomeniny na ľavej nohe a kľúčnej kosti. Z nemocnice putoval do liečebného ústavu v Čilistove, lebo nedokázal ani hýbať rukami. Spoločne s ockom však robí veľké pokroky. „S Paľkom cvičíme, veľmi ho to bolí a plače. Potom plačem aj ja, lebo mi je to ľúto, ale musíme bojovať. Nevzdám sa dovtedy, kým syna znova nenaučím chodiť! Dokážeme už stáť aspoň na jednej nohe,“ chváli synčeka hrdý otec Pavol.

Malý bojovník Paľko, ktorý si z nehody nič nepamätá, unikol smrti doslova o vlások. „Niekedy ešte cítim bolesť, ale už je to lepšie. Teším sa, keď vyzdraviem a postavím sa do futbalovej bránky,“ hovorí odhodlane chlapec, ktorému sa pri pomyslení na tragickú smrť mamičky tlačia do očí slzy. O hroznej strate ťažko rozpráva aj starší brat. „Bola to tá najlepšia mama, všetkým nám veľmi chýba,“ povedal za všetky smútiace polosiroty najstarší Patrik (17). Za uzdravenie Paľka sa po nehode modlila nielen rodina a kamaráti, ale aj kňaz Ľubomír Varga. Práve na jeho pobožnosť rodina v osudný deň smerovala. Farár dal Gabriele pred smrťou posledné rozhrešenie, pretože na miesto nehody dorazil pár minút po zrážke.

Aj keď k nehode došlo vo februári, deti ju majú stále v živej pamäti a z hroznej tragédie, pri ktorej prišli o mamičku, sa nedokážu spamätať. „Bolo to strašné, keď som videla, ako mamina s Paľkom letia vzduchom. Ani si nechcem predstaviť, aký masaker by tam bol, keby išiel o kúsok viac mimo cestu,“ spomína na nehodu, pri ktorej zomrela Gabika, jej dcéra Ivanka.

Vodiča smrtiaceho auta ešte neobvinili

„Vyšetrovanie, prečo vodič prešiel do protismeru, kde na krajnici zrazil dvoch ľudí, pokračuje. V súčasnosti čakáme na znalecký posudok. Vo veci vedieme trestné stíhanie za usmrtenie a ublíženie na zdraví. Vodič, u ktorého alkohol v dychu nezistili, ešte zatiaľ nebol obvinený. V prípade dokázania viny mu hrozí päťročné väzenie,“ uviedla nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Vodič Jaroslav vraj znáša tragédiu veľmi ťažko. „Je mi to naozaj veľmi ľúto,“ povedal krátko po nehode.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí
Jozef má najmilších podnájomníkov.
Váš Tip
Roztomilejších podnájomníkov nemá nikto: Jozef ich objavil rovno pred domom, pozrite sa aj vy!