Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.05.2012 15:50

Fínom stačil aj proti Slovákom jeden gól na víťazstvo

Škoda! Slováci opäť tesne prehrali. V druhom zápase na MS v hokeji podľahli v Helsinkách domácemu Fínsku tesne 0:1.

Úvodné minúty zápasu patrili Slovákom. Ako prvý pohrozil už v 1. min L. Hudáček, ale potom prišiel závar pred našou bránkou. V 8. min mal po rýchlom brejku obrovskú šancu Radivojevič.


Vzápätí pri avizovanom vylúčení Slovenska otvoril z otočky skóre Pesonen. Potom sa striedali šance na oboch stranách, slovenskí hokejisti hrali s favoritom vyrovnanú hru.

Druhú tretinu sme začali veľkou šancou kapitána Cháru, keď po jeho strele neudržal puk brankár Vehanen. Vzápätí sme však mali šťastie, lebo Fíni mali dve neuveriteľné príležitosti na zvýšenie stavu. V tejto fáze zápasu sa hral útočný hokej, na oboch stranách však viazla presná muška.

V záverečnej tretine mali hernú prevahu domáci hokejisti aj vďaka častým presilovkám, ktoré však nevyužili. Napokon tak Fínom stačilo aj v druhom zápase na MS jednogólové víťazstvo.

Slovákov čaká už zajtra ďalší súper na MS - USA. "Dnes sme odohrali veľmi dobrý zápas, bola to vyrovnaná partia s majstrami sveta, v druhej tretine sme možno boli aj lepší, žiaľ, nedávame góly. V záverečnej časti nás pribrzdili časté vylúčenia, už sme nemali ten patričný nápor," povedal po zápase tréner Slovenska Vladimír Vůjtek.

Fínsko - Slovensko 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Gól: 8. Pesonen (Grandlund, Immonen). Rozhodcovia: Olenin, Bulanov (obaja Rus.) -  Dahmen (Švéd.), Wilmont (Kan.), vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0.

Fínsko: Vehanen - Mäenpää, Hietanen, Salmela, Niskala, Väänänen, Järvinen, Kukkonen, Jaakola - Jokinen, Koivu, Filppula - Granlund, Immonen, Pesonen - Joensuu, Kapanen, Komarov - Pyörälä, Kontiola, Pihlström.

Slovensko: Laco - Sekera, Baranka, Graňák, Chára, Starosta, Vydarený, Sersen - Radivojevič, Kopecký, Hossa - Šatan, Surový, Hudáček - Tatar, Mikúš, Miklík - Haščák, Bližňák, Bartovič.

Hlasy slovenských hráčov:

Ján Laco, brankár: "Cítil som sa dobre, chytalo sa mi dobre. Vzadu sme si zakričali, chalani mi pomáhali a fungovalo to. Chceli sme aspoň bod, takže prehra mrzí. O to viac, že o gól, celkovo si však myslím, že sme odohrali vynikajúci zápas. Po inkasovaní som vedel, že ešte máme prakticky celý zápas pred sebou, napokon však rozhodol ten jediný gól. Škoda, že sme nepremenili svoje šance. Urobíme všetko pre to, aby sme to proti USA zlomili."

Branko Radivojevič, útočník: "Napriek prehre si zo zápasu s Fínskom musíme zobrať to pozitívne. Boli sme aktívnejší ako v dueli s Kanadu, no chýbal gól. Škoda vylúčení v tretej tretine, ktoré nás pribrzdili. V pondelok proti USA nemáme čo stratiť, oni sú favoritmi. Ak premeníme šance, môžeme aj vyhrať."

Dominik Graňák, obranca: "Mrzí ma, že po dvoch zápasoch máme na konte nula bodov. Hoci sú Fíni vyspelým tímom a majú aj výborného brankára, vypracovali sme si veľa šancí. Veľká škoda, že sme nedali ani gól. Pokiaľ ide o moju šancu, Miro Šatan mi to prihral na hokejku a chýbali centimetre. Štve ma, že z toho nebol gól, zápas sa mohol vyvíjať úplne ináč. Bez gólu sa nedá vyhrať, musíme ich začať strieľať. Z tohto zápasu sa treba poučiť a konečne získať nejaké body.

Juraj Mikúš, útočník: "Bez gólu sa nedá vyhrať, to je stará známa pravda. Hrali sme dobre, ale nebolo nám dopriate vytvoriť si tlak. V tretej tretine nám rozhodca zapískal fauly, ktoré boli zvláštne. Každý to videl, nemám k tomu viac čo povedať. Atmosféra bola výborná, určite sa hralo lepšie ako s Kanadou, keď bola hala poloprázdna a mĺkva. Teraz boli oba tímy vyhecované a aj zápas mal vyššiu kvalitu. Musíme na túto prehru zabudnúť a oddýchnuť si. Zajtra je nový deň."

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily