Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.04.2012 19:09

Stiahli sme štvorgólovú stratu: K víťazstvu to nepomohlo

Prehrou sa skončil aj siedmy prípravný zápas slovenských hokejistov. Na Nórov nestačil ani fantastický obrat.

Slovenskí hokejoví reprezentanti odštartovali na turnaji Škoda Cup 2012 prehrou s Nórskom 4:5 po predĺžení a nájazdovom rozstrele. Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka tak v záverečnej príprave pred MS prehrali aj siedmy zápas.

Slováci nastúpili pred poloprázdnymi tribúnami štadióna Ondreja Nepelu v spomienkových bielych dresoch s vyobrazením bývalého kapitána reprezentácie Pavla Demitru a v sobotu sa stretnú s Nemeckom.

"Museli sme v druhej tretine chlapcom riadne dohovoriť. Nezačali zle, ale v tej druhej tretine urobili príliš veľké množstvo chýb. Potom sme si povedali tvrdé slová a dali sme góly, ale žiaľ, už sme stačili len vyrovnať. Pozitívom je, že sme nezložili zbrane a že sme zdvihli hlavy a že sme bojovali až do konca," povedal po zápase tréner SR Vladimír Vůjtek.

Slovensko - Nórsko 4:5 pp a sn (0:1, 2:3, 2:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 35. Starosta (Tatar, Mikúš), 37. Radivojevič (Sekera), 43. Mikúš (Miklík, Tatar), 60. Radivojevič (Miklík, Vydarený) - 7. Hansen (Olimb, Rosseli Olsen), 30. Skroder (Thoresen, Hansen), 32. Bastiansen (Spets, Kristiansen), 33. Skroder (Thoresen), rozhodujúci nájazd: Skroder

Slovensko: Hamerlík - Sekera, Mihálik, Hruška, Baranka, Starosta, Vydarený, Kudroč, Sersen - Radivojevič, Bližňák, Hossa - Šatan, Surový, Bartovič - Miklík, Kikúš, Tatar - Dravecký, Cibák, Haščák

Nórsko: Haugen - Holos, Solberg, Tollefsen, Bonsaksen, Trygg, Kaunismäki, Lokken Ostli, Laumann Ylven - Thoresen, Hansen, Skroder - Kristiansen, Bastiansen, Spets - Martinsen, Forsberg, Roymark - Olimb, Ask, Rosseli Olsen

Priebeh zápasu:

Po hluchom úvode si domáci hokejisti vytvorili prvú šancu až v 5. minúte, keď Hruška poslal puk na Baranku a ten tvrdou strelou od modrej preveril brankára Haugena. Vzápätí sa do dobrej príležitosti dostával Tatar, ale v poslednej chvíli ho zastavil jeden z nórskych obrancov.

Hostia vystrelili na bránku až v 7. minúte a hneď z toho bol úvodný gól duelu. Zblízka sa presadil Hansen. Slováci boli v ďalšom priebehu lepší, ale cez pozornú obranu súpera sa len ťažko presadzovali.

V 11. minúte prišla rýchla akcia, keď Radivojevič vysunul Hossu medzi dvoch obrancov, ten však zakončoval v páde a puk skončil na hornej sieti nórskej bránky. Chvíľu na to zachránila hostí žŕdka a v 19. minúte pri presilovke Nórov zase unikol Mikúš, ale spomedzi kruhov namieril len vedľa.

Druhá tretina odštartovala sériou vylúčení. Pri hre 4 na 4 mali domáci viacero šancí, no Haugen odolal delovke Sekeru aj pohotovej strele Hossu. Slováci si potom zahrali presilovku a súperov zatlačili, no šance neprišli.

Nóri trpezlivo čakali na svoje príležitosti a zo zabezpečenej obrany vyrážali do protiútokov. Ich momenty prišli v polovici zápasu. V 30. minúte našiel Thoresen Skrodera a ten z podobného miesta ako Hansen strelil druhý gól.

Netrvalo ani dve minúty a zaskočení Slováci inkasovali opäť z hokejky Bastiansena. V 33. minúte pridal po chybe Kudroča štvrtý zásah do Hamerlíkovej siete opäť Skroder, ktorému spoza bránky naservíroval puk Thoresen.

Tréner Vůjtek si okamžite vyžiadal oddychový čas a hráčom asi poriadne prehovoril do duše, lebo už o dve minúty znížili. Pri presilovke sa to podarilo Starostovi, ktorý od modrej prestrelil Haugena. Vzápätí prišla ďalšia početná výhoda a na 2:4 upravil Radivojevič. Rozbehnutých Slovákov zastavilo až vylúčenie Starostu, ale súpera už do väčších príležitostí nepustili.

Od začiatku tretieho dejstva opäť pokračoval tlak domácich a v 43. minúte vyústil do ďalšieho gólu. Miklíkovu strelu nórsky brankár iba vyrazil a Mikúš pohotovo poslal puk za jeho chrbát.

Slováci sa hnali za vyrovnaním a Haugen musel v krátkom slede riešiť niekoľko nebezpečných situácii. Nápor však postupne ochabol a Nóri jednogólový náskok v pohode bránili. Veľkú šancu na vyrovnanie mal až v 55. minúte Cibák, ale nórsky brankár si dal pozor.

Dvadsaťdva sekúnd pred koncom tretiny sa to Slovákom nakoniec podarilo, keď sa trafil Radivojevič a poslal zápas do predĺženia. V ňom gól nepadol a tak o triumfe Nórska rozhodol v nájazdoch Skroder.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár (Smer-SD).
Blanár o konflikte na Blízkom východe: Slovensko nepodporí sankcie, čo by zasiahli viac občanov SR ako Irán
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz.
Pomsta Iránu? Aha, čo chce spraviť Nemecko kvôli útoku na Izrael
Komička Evelyn (33) prichádza s jednou zmenou za druhou.
Foto
Evelyn si zbalila kufre: Nemierila však za teplom! Komičku na cestách postretlo niečo nádherné
Taliansky premiér Mario Draghi.
Taliansky expremiér sa nezdržal: Ostré slová o Európskej únii! Prídu reformy
Chodkyňu po zrážke s autom v Tepličke nad Váhom previezli do nemocnice.
Zranenú chodkyňu po zrážke s autom previezli do nemocnice: Na ceste spravila zásadnú CHYBU!
Na snímke sprava prezidentka SR Zuzana Čaputová a český prezident Petr Pavel
Mala by vláda urovnať vzťahy s Českom? Najviac súhlasných reakcií prišlo z tohto kraja
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Na Ukrajine došlo k tomu, čoho sa Zelenskyj obával: Strašné následky!
Predseda vlády SR Robert Fico (SMER-SD).
Robert Fico sa vyjadril k členstvu Ukrajiny v NATO: O toto požiadal ministra Blanára
Polícia obvinila muža z Medzilaboriec, ktorý sa vyhrážal mestskému policajtovi.
FotoVáš Tip
Hlodavce milujú Bratislavu! Po potkanoch v Petržalke a nutrii v Rači prišiel... Zasahovala polícia
(ilustračné foto).
Chvíle hrôzy neďaleko Trebišova: 3-ročný Tomáško sa zasekol vo dverách vlaku, mama bojovala o jeho život!
Premiéra filmu Spiaci účet.
Foto
Premiéra filmu Spiaci účet: Morávková ako VÍLA a pozrite na Igondovu dcéru! Už prerástla mamu
Medzinárodný súdny dvor (ICC) v Haagu
Arménsko obvinilo Azerbajdžan: Znepokojivé, čo riešili pred Medzinárodným súdnym dvorom