Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.04.2012 16:52 | Šport | Hokej

Vůjtek privítal na zraze nových hráčov, čaká aj Handzuša

Štyroch nových hráčov dnes privítal na zraze slovenskej hokejovej reprezentácie tréner Vladimír Vůjtek. Ďalší traja noví hráči sa k mužstvu pripoja zajtra.

Novou tvárou na zraze bol vicemjaster českej extraligy z Komety Brno Milan Hruška a trojica Košičanov Vladimír Dravecký, Marek Haščák a Michel Miklík.

Tréner Vladimír Vůjtek pozval na záverečný týždeň prípravy pred odchodom na MS aj slovenských majstrov Miroslava Šatana a Libora Hudáčka zo Slovana Bratislava. Tí si však dnes ešte užívali triumfálnu jazdu mestom a k tímu sa pripoja až v utorok, rovnako ako aj útočník Tomáš Tatar z Detroitu.

Z nominácie, ktorá minulý týždeň absolvovala zápasy série Euro Hockey Challenge proti Česku (v Prahe a Bratislave), vypadli útočníci Ján Sýkora, Patrik Lušňák a po zranení ramenných väzov z piatkového duelu aj obranca New York Islanders Milan Jurčina. Zdravotné problémy majú aj ďalší dvaja skúsení zadáci Tomáš Starosta a Ivan Baranka.

"Najviac sa obávame o Starostu, no lekár ešte hráčov nevidel, takže nevieme, ako na tom sú. Práve preto sme do tímu povolali Milana Hrušku. Káder doplnili aj traja hráči z Košíc a dvaja zo Slovana Bratislava, ktorí sa pripoja zajtra. V utorok priletí aj Tatar," oznámil Vůjtek.

Hudáček sa dostal do tímu na poslednú chvíľu. Hlavný tréner s ním pôvodne nepočítal, no mladý útočník ho presvedčil výborným výkonom v siedmom finále play off. Hudáček najprv vyrovnal na 1:1 a v predĺžení strelil krásny rozhodujúci gól.

"Mali sme ho už na turnaji v Nemecku, kde hral veľmi dobre. Potom mal síce trošku útlm, no v play off hral opäť výborne. Bol som sa pozrieť v Košiciach a ten druhý gól, čo dal, bol skutočne parádny a svojím výkonom presvedčil o tom, že môže bojovať o dres na majstrovstvá sveta," okomentoval svoje rozhodnutie Vůjtek.

Realizačný tím počíta na MS aj s posilami zo zámorskej NHL. Ako prvý by mohol prísť Michal Handzuš, ktorého San Jose vypadlo v prvom kole play off s St. Louis.

"Čakáme na vyjadrenie Handzuša, ktorý chce prísť, ale má menšie zdravotné problémy a musí ich konzultovať s lekárom a klubom. Uvidíme, či bude môcť, je to otázka jedného, dvoch dní. Samozrejme nevieme ako dopadne Gáborík, Chára, či Kopecký," uviedol tréner, ktorý počíta aj s obrancom Dominikom Graňákom z Dinama Moskva, ktorý ešte hrá finále KHL a do zápasov Škoda Cup-u tak nezasiahne.

Trojica Košičanov pôsobila navonok vyrovnaným dojmom, no niekoľko desiatok hodín po rozhodujúcej prehre vo finále extraligy ešte emócie pociťujú. Za všetkých to vyjadril Vladimír Dravecký: "Ešte to úplne neprebolelo, ale snažíme sa sústrediť už len na reprezentáciu. Boj o miestenky na MS i rýchle zžívanie sa s mužstvom nie je pre mňa nijakou novinkou, poznám to už z predchádzajúcich sezón."

Nominácia SR na turnaj Škoda Cup:

Brankári - Peter Hamerlík (HC Oceláři Třinec, ČR), Július Hudáček (Södertälje SK, Švéd.), Ján Laco (Lev Poprad, SR/KHL),

Obrancovia - Ivan Baranka (Spartak Moskva, Rus./KHL), Milan Hruška (HC Kometa Brno, ČR), Kristián Kudroč (Ässät Pori, Fín.), Vladimír Mihálik (HC Timra, Švéd.), Peter Mikuš (HC Mountfield České Budějovice, ČR), Andrej Sekera (Buffalo Sabres/NHL), Michal Sersen (HC Sparta Praha, ČR), Tomáš Starosta (Jugra Chanty-Mansijsk, Rus./KHL), Richard Stehlík (Atlant Mytišči, Rus./KHL), René Vydarený (HC České Budějovice, ČR),

Útočníci - Milan Bartovič (Bílí Tigři Liberec, ČR), Mario Bližňák (HC Sparta Praha, ČR), Martin Cibák (Neftechimik Nižnekamsk, Rus./KHL), Vladimír Dravecký, Marcel Haščák, Michel Miklík (všetci HC Košice), Marcel Hossa (Dinamo Riga, Lot./KHL), Marek Hovorka (Rytíři Kladno, ČR), Milan Kytnár (HPK Hämeenlinna, Fín.), Juraj Mikúš (TPS Turku, Fín.), Štefan Ružička (Spartak Moskva, Rus./KHL), Tomáš Surový (CSKA Moskva, Rus./KHL), Miroslav Šatan (HC Slovan Bratislava), Rastislav Špirko (Lev Poprad, SR/KHL), Branko Radivojevič (Atlant Mytišči, Rus./KHL), Tomáš Tatar (Detroit Red Wings, NHL).

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



V lotérii Powerball sa hrá o rozprávkový jackpot.
Stala sa milionárkou NÁHODOU! Pri kúpe žrebu si dajte pozor: TAKTO prídete o majland
Joop mal skočiť z lode a odvtedy ho nik nevidel.
Foto
V Prahe ZÁHADNE zmizol Brit: Súkromný detektív a kritika polície! Naozaj nikto nič nevidel?
A glider against a blue sky
Aktualizované
Hrôza! V Martine došlo k pádu vetroňa: Nešťastie má minimálne jednu obeť
(ilustračné foto)
Prietrž mračien narobila v slovenskom meste poriadnu paseku: Mimoriadna situácia, hlásia značné škody
(ilustačné foto)
Nadľudský výkon otca nestačil: Pri tragédii v bazéne zomreli 3-ročné dvojičky
Britney Spears sa dostala do problémov pre svoje nezodpovedné správanie.
Foto
Britney Spears sa SÚDILA s vlastným otcom: Desivá reakcia po ukončení sporu! Skončí na mizine?
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Voči Zelenskému sa vedie trestné stíhanie: Dostal sa na nelichotivý zoznam! Čo na to Ukrajina?
Amputáciu odmieta, no lekári hovoria, že by mu pomohla.
Foto
Nicholas pred 10 rokmi havaroval a ostala mu VISIEŤ noha: Fakt mu TOTO povedali lekári?!
Nemecký kancelár Olaf Scholz
Útoky na politikov exponenciálne rastú, Scholz má toho plné zuby: Nemeckí predstavitelia avizujú, čo bude nasledovať
Rolins doťukáva posledné detaily pred koncertami v Prahe.
Foto
Dara ukázala novú FOTO po plastike, ľudia nechápu: HANBÍŠ sa za to?
(ilustračné foto).
Rozruch v Dubline: Študenti zabarikádovali kampus univerzity
Ryhtářov žiaľ je stále rovnaký aj po 10 rokoch.
Záhada Bartošovej († 48) čísla, zdrvený vdovec: Prečo aj 10 rokov po samovražde funguje!