Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.04.2012 10:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Senát vyniesol ortieľ nad Žitným: Dva roky basy natvrdo!

Padol definitívny verdikt! Na Krajskom súde v Bratislave sa rozhodovalo v kauze nehody Rasťa Žitného (35). Sledovali ste to s nami ONLINE.

Súd konečne rozhodol o treste za nehodu, ktorá sa stala ešte v júni 2008. Rasťo Žitný bude musieť ísť na dva roky do väzenia. Podľa súdu zrazil cyklistu Tomáška Žilavého († 5).

Bývalá moderátorská hviezda televízie Markíza sa na súdne pojednávanie nedostavila. Využil tak svoje právo. Jeho obhajca žiadal senát, aby nepodmienečný trest zmiernili. Senát im však nevyhovel. Hoci pôvodný trest znížil o pol roka, Žitný si predsa len bude musieť odsedieť dva roky natvrdo.

Online prenosy

Súd sa ťahal niekoľko rokovNehoda sa stala v júni 2008 v zákrute za Rohožníkom. Luxusnú audinu šoféroval Rasťo Žitný. Cyklista Tomáš Žilavý zomrel po prevoze do nemocnice, jeho otec Milan bol zranený. Žitný si doteraz už trikrát vypočul rozsudok dva a pol roka, ani raz však nebol právoplatný. Od nehody dnes uplynulo 1 388 dní.

Prokuratúra žiada pre Rasťa Žitného vyšší trest. Žitný sa bráni a tvrdí, že pre bolesti chrbtice stratil vedomie a havaroval. Senát krajského súdu dnes vyriekne verdikt. Buď rozsudok dva a pol roka basy potvrdí, rozsudok tak bude právoplatný a Žitný pôjde do väzenia, alebo rozsudok zruší a uloží Žitnému iný trest, alebo ho oslobodí. Poslednou možnosťou je, že krajský súd prípad vráti späť na Okresný súd Malacky.

V decembri 2009 malacký okresný sudca trestným rozkazom odsúdil za usmrtenie a ublíženie na zdraví Rasťa Žitného na dva a pol roka väzenia a uložil mu aj trest zákaz šoférovať na 5 rokov. Žitný podal odpor, ale prokurátorka nie. Sudca nariadil hlavné pojednávanie.

V júni 2010 sudca poslal bývalého markizáka na dva a pol roka do basy, prokurátorka sa odvolala a žiadala pre Žitného vyšší trest, odvolal sa aj Žitný. Bratislavský krajský súd vrátil pre procesné chyby prípad späť na Okresný súd Malacky a ten v október 2011 tretíkrát vyriekol rovnaký verdikt dva a pol roka väzenia a 5 rokov zákaz šoférovať. Prokurátorka opäť podala odvolanie aj Žitný znova podal odvolanie.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Košičania, spozornite: V meste má vyrásť nová stavba za 60 miliónov!