Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.03.2012 11:00 | Správy | Domáce správy

Pariškovej ex Dočekal prehral súd: Musí Ruskovi zaplatiť vyše 3 mil. €

Exminister hospodárstva Pavol Rusko môže skákať od radosti. Najprv minulý týždeň prokuratúra zastavila jeho stíhanie v kauze predaja Paroplynového cyklu.

Vzápätí sa dozvedel, že pražský krajský súd mu dal za pravdu v mnohomiliónovom spore s Davidom Dočekalom, exmanželom moderátorky Anety Sedlmair Pariškovej. Spor dvoch bývalých kamarátov sa týkal neuveriteľnej sumy 3,5 mil. dolárov, ktoré mal Rusko Dočekalovi požičať.

Vzťahy medzi bývalými kamarátmi exministrom Pavlom Ruskom a podnikateľom Davidom Dočekalom naštrbili veľké peniaze, ktoré sa stratili kdesi v spoločnom biznise. Pavol Rusko preto ešte v roku 2007 podal na Dočekala žalobu vo veci neplatenia pôžičky vo výške 3,5 mil. dolárov.

Okrem toho si nárokoval aj úroky, ktoré sa v čase podávania žaloby vyšplhali na závratných 14 635 000 korún. Vtedajší manžel jojkárskej moderátorky Anety Sedlmair Pariškovej sa však po celý čas bránil tým, že vysoká finančná suma od Ruska bola len darom. Už v novembri 2010 dal však prvostupňový súd za pravdu bývalému politikovi a Dočekalovi prikázal vrátiť Ruskovi požičanú sumu, úroky a náklady na právnikov.

Minulý týždeň v spore rozhodol už aj odvolací Krajský súd v Prahe. Po vynesení verdiktu bol však určite spokojnejší bývalý politik, keďže sa potvrdil predchádzajúci verdikt a Dočekal musí vrátiť požičané peniaze aj s úrokmi a nákladmi na odvolacie konanie!


Exminister hospodárstva sumu, ktorú mu musí jeho bývalý kamarát zaplatiť, prepočítal na vyše 3 milióny eur!

Rusko hovorí, že je aj napriek víťazstvu sklamaný. Spor mal podľa neho s človekom, ktorého „prakticky zobral do rodiny“. Dočekal mal podľa neho využiť chvíľkovú nepozornosť a sklamať jeho dôveru. „V podstate to boli štyri roky strádania a chodenia po súdoch, kde sme dokazovali evidentnú krádež a zlodejinu, ale spravodlivosť sa ukázala. Potvrdilo sa, že kto čo zobral a kto je zlodej,“ reagoval Rusko na rozsudok Krajského súdu v Prahe. Nový Čas chcel od Dočekala získať reakciu na verdikt a či vôbec má dostatočné množstvo peňazí, aby Ruskovi milióny vrátil. Dočekal tvrdí, že ešte nemá v rukách rozhodnutie súdu, no už vie, že je v jeho prípade negatívne. „Rozhodnutie považujeme za úplne škandalózne. Odôvodnenie považujeme za právne chybné a plné elementárnych právnych defektov. Podnikneme všetky právne kroky, aby sme sa ubránili vymysleným nárokom protistrany,“ reagoval Dočekal. Na jeho stranu sa počas pojednávania na prvostupňovom súde postavila aj jeho vtedajšia manželka a moderátorka Aneta Parišková. Aj ona tvrdila, že z Ruskovej strany išlo o dar a nie o pôžičku. Včera verdikt už nechcela komentovať. „Je to spor medzi nimi dvoma a ja s k tomu nebudem vyjadrovať,“ vyjadrila sa pre Nový Čas moderátorka Aneta Parišková.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť