Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.03.2012 11:30 | Správy | Peniaze

Pri Sade Janka Kráľa v Bratislave chcú stavať takúto opachu

V blízkosti Sadu Janka Kráľa sa možno už čoskoro začne stavať. Na ploche pozdĺž Einsteinovej ulice má vyrásť 25-poschodová budova.

Investor žiadal o stavebné povolenie už pred štyrmi rokmi, vtedajší starosta Petržalky Milan Ftáčnik však projekt zamietol. Po výmene vedenia je návrh na stole súčasného starostu Vladimíra Bajana. Jedným z projektantov stavby s názvom BAJO je jeho brat Maroš Bajan.


Mestský park Sad Janka Kráľa je jednou z mála zelených oáz v Bratislave, kam si chodia oddýchnuť tisícky ľudí. V jeho blízkosti však onedlho možno vyrastie polyfunkčný objekt BAJO. Jeho súčasťou má byť 25-poschodová budova s bytmi a kanceláriami, ako aj hotel. Územné konanie sa už začalo. „Výšková budova bude predstavovať asi 20 % plochy. Hneď vedľa bude parkovisko, väčšinu stojísk však orientujeme pod zem,“ priblížil investor Ján Franz.

Projekt sa na stole stavebného úradu ocitol už v roku 2008. Vtedajší starosta Petržalky a súčasný primátor Bratislavy Milan Ftáčnik zámer stopol. Umiestnenie výškovej budovy v blízkosti parku pokladal za neprípustné. Hneď vedľa plánovaného projektu už navyše jedna výšková budova stojí.


Investor po zmene vedenia Petržalky návrh predložil opäť. Jedným z projektantov je aj Maroš Bajan. Návrh objektu, ktorý pripravoval, skončí na stole jeho brata a zároveň starostu Petržalky Vladimíra Bajana. „Dokumentácia je podaná na stavebný úrad za účelom vydania územného rozhodnutia,“ vysvetlil projektant Maroš Bajan. Aj keď osud stavby závisí aj od rozhodnutia jeho brata, konflikt záujmov v tom nevidí. „Sme architektonický ateliér, ktorý dostal zákazku na spracovanie projektovej dokumentácie od majiteľa pozemku,“ tvrdí. V čase, keď bola dokumentácia podaná na úrad, Vladimír Bajan podľa neho netušil, že bude kandidovať na starostu. „Aj keby ním už bol, rodinní príslušníci by nemali byť vo výkone práce diskriminovaní,“ dodal.


Podľa starostu V. Bajana ak by mestská časť nekonala, mohla by čeliť podaniu zo strany stavebníka a ten by si mohol vymáhať náhradu škody. V súčasnosti sa čaká na súhlas stavebného úradu a následné stanovisko starostu. „Ak stavebný úrad zistí, že návrh nie je v súlade so všeobecne záväznými právnymi predpismi, starosta stavbu zamietne,“ povedala jeho hovorkyňa Mária Grebeňová-Laczová.

Tu by mala stáť nová 25-poschodová budova

1223814:gallery:false:false:false

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Podnikateľ Fedor Flašík († 66): Kde a kedy mu dajú posledné zbohom?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Košičania, spozornite: V meste má vyrásť nová stavba za 60 miliónov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Otrasný čin sa stal ráno v Dlhej nad Váhom. Len 27-ročný muž tam po hádke zavraždil svojho dedka.
Brutálny čin v Dlhej nad Váhom: Vnuk mal zavraždiť svojho dedka († 67)!
Predseda českej vlády Petr Fiala.
Potvrdilo sa, čo sa šepkalo už dlho: Ďalší odchod z Fialovej vlády! Končí táto ministerka