Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.03.2012 09:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Na obrazovkách sa pritvrdzuje! Reality show sú poriadne drsné

V novej sezóne sa na divákov spustila opäť lavína reality show. Fenomén, ktorý kedysi valcoval číslami sledovanosti, sa však vrátil v ešte drsnejšej forme.

Vidina rozprávkovej výhry totiž nezastaví účastníkov pred ničím a každý rok sa v televíziách objavujú čoraz kontroverznejšie postavičky. Nie je to tomu inak ani v najnovšom Hoteli Paradise, kde vo včerajšej časti jeden z účastníkov predviedol agresívne útoky na ostatných obyvateľov luxusnej vily. Nie je toho už na slovenského diváka priveľa?

Kopance, nadávky a doškriabané ruky. To je spúšť, ktorú za sebou nechal Martin v Hoteli Paradise. Stačilo, aby sa prvýkrát, odkedy je v Dominikánskej republike, opil a ukázal, že s alkoholom stúpa aj agresivita v jeho správaní. „Vy ste nuly všetci oproti mne. Ja som king, vy ste nič,“ kričal na súťažiacich. Tí chceli jeho správanie schladiť a rozhodli sa, že ho hodia do bazéna.To však nemali robiť. Martin sa v tej sekunde zmenil na neriadenú strelu a začal okolo seba kopať nohami, škriabať a hrýzť ostatných.

Dokonca zaútočil aj na nežnejšie pohlavie. Tmavovláska Niki si tak odniesla pamiatku v podobe modriny na ramene od Martinových zubov. Čo na agresivitu mladíka v priamom prenose hovorí televízia? „Akékoľvek násilie, drogy či rasové predsudky sú porušením pravidiel súťaže a tvorcovia voči nemu vyvodia isté dôsledky,“ povedala Novému Času PR manažérka Perla Vohráliková. Aké, to zatiaľ nechcela komentovať.

O čosi horšie je na tom konkurenčná Farma, kde sa v posledných dňoch skloňovalo čoraz častejšie slovo znásilnenie. K incidentu malo prísť medzi tmavovláskou Evou Orolínovou a Tomášom Mrvom. Ostatní počuli po bujarej nočnej zábave iba krik a plač. Na druhý deň si samotný Mrva sypal popol na hlavu. Ženská časť inkriminovanej noci na povale Orolínová sa k incidentu radšej nevyjadrovala.

Rovnaké stanovisko zaujala aj televízia Markíza a zvolila taktiku mlčania, do uzávierky nám odpoveď z ich strany neprišla. Zdá sa teda, že vidina ľahko získaných peňazí priláka do reality show rôzne typy ľudí, ktorých zásady sa skončia pri treťom poháriku alkoholu. Nový Čas preto oslovil odborníka, čo si myslí o podobných scénkach, ktoré sa stali súčasťou vysielania v posledných týždňoch.

Čo na agresivitu v reality show hovorí psychológ?

„V zásade to nijako človeku ublížiť nemôže. Ak tam nie sú predispozície, aby bol niekto agresívny, pozeraním sa na reality show sa agresívnym nestane. Myslím si, že je to taký boj o diváka. Snažia sa ukázať to, čo nikde diváci neuvidia. Z hľadiska pôsobenia na deti to však určite nie je vhodný program,“ povedal psychológ František Skokan.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí
Jozef má najmilších podnájomníkov.
Váš Tip
Roztomilejších podnájomníkov nemá nikto: Jozef ich objavil rovno pred domom, pozrite sa aj vy!
(ilustračná foto)
Aktualizované
Čo keby boli voľby do Európskeho parlamentu teraz? Prieskum ukazuje: Takto by mohli dopadnúť
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Švédska aktivistka Greta Thunbergová bude vysvetľovať: Pozrite sa, čo má mať za ušami
Health visitor at home
Zdravotná sestra popísala pozoruhodný jav tesne pred smrťou: Nikto nevie, prečo sa to deje
Princ William a jeho manželka Kate.
Foto
William a Kate zverejnili nečakanú FOTO: To musíte vidieť! Je na nej...
Marián si na obale svojho obloženého rožku všimol istú kuriozitu.
FotoVáš Tip
Marián si kúpil obložený rožok, po odbalení ho čakal šok: To myslia vážne?! Slovenský internet rozdelil na dva tábory
Politik z krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Björn Höcke.
Pravicový politik má vážny problém: Použil nacistický slogan?! Toto mu hrozí
Najjednoduchšia prevencia voči chorobám: Začnite od rúk! Nemocnice poskytnú užitočné rady