Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.03.2012 07:24 | Správy | Domáce správy

Ktorí ministri sa vrátia na svoje posty? Fico nechce Tomanovú ani Vážneho

Šéf Smeru Robert Fico pripúšťa možnosť vlády jednej strany a deň po voľbách otvorene hovoril o vyššom daňovom zaťažení pre banky a bohatých.

Naopak, zvyšovať dane nechce ľuďom s nízkymi a strednými príjmami. "Nechceme ozdravovať verejné financie len cez dane, to by bolo málo. Musíme ísť aj cestou hospodárskeho rastu," konštatoval v nedeľu v relácii Slovenskej televízie O 5 minút 12 predseda Smeru-SD Robert Fico. Podľa agentúry AP "sľubuje zachovanie sociálneho štátu, zvýšenie korporátnej dane a nárast dane z príjmu pre najviac zarábajúcich".

Fico potvrdil úmysel podporovať hospodársky rast prostredníctvom veľkých verejných investícií a PPP-projektov. "Veríme vo veľké verejné investície ako zdroj hospodárskeho rastu. Ak budeme mať hospodársky rast, nemusíme ísť len cestou škrtenia," povedal. Ako príklad uviedol investíciu do dokončenia tretieho a štvrtého bloku jadrovej elektrárne v Mochovciach. Zároveň dodal, že Smer nechce rušiť tie kroky, ktoré urobila bývalá vláda a fungujú. "Nadviažeme na všetky rozumné veci," povedal s tým, že sa to týka najmä opatrení súvisiacich s transparentnosťou.

"Keď sa ma pýtate na prvé kroky, ja by som zadefinoval jeden. Najväčšiu ťarchu bude niesť hneď od prvého dňa minister financií, pretože musí sfunkčniť daňový systém Slovenskej republiky, ktorý nefunguje," povedal Fico. Smer bude podľa neho zvažovať aj premiestnenie vrcholného orgánu daňovej správy do Banskej Bystrice.

Staro-noví ministri

Do novej vlády nezasadnú všetci ministri, ktorých na tieto pozície nominoval Smer vo volebnom období v rokoch 2006 – 2010. V novom kabinete by podľa informácií agentúry SITA nemal napríklad sedieť Ľubomír Vážny, ktorý bol ministrom dopravy. Na ministerský post by nemala zasadnúť ani bývalá ministerka práce a sociálnych vecí Viera Tomanová. Obaja by mali pôsobiť ako poslanci NR SR.

Naopak do vlády sa má opäť vrátiť exminister vnútra Robert Kaliňák, pravdepodobne na rovnaký post. Istý by mal byť návrat do kresla aj ministra financií Jána Počiatka.

Spolupráca s Američanmi je otáznaAgentúra AP pripomína, že Fico bol v minulosti hlasným odporcom Američanmi vedenej vojny v Iraku a z krajiny nechal stiahnuť slovenských vojakov. Nezabúda ani na jeho vyjadrenia, podľa ktorých je proti umiestneniu akejkoľvek časti amerického protiraketového štítu plánovaného pre Európu na Slovensku.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Olympijské hry sú najväčším športovým podujatím na svete. (ilustračná foto)
Prípravy na olympiádu sú v plnom prúde: Sila, čo urobili stovkám obyvateľov! To vážne?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Foto
Stráca Putin kontrolu? Šepká sa o PREVRATE! Aha, čo o situácii povedal Peskov
Princezná Kate.
AKTUÁLNE správy o chorej Kate: Po desivých stavoch z chemoterapií prišlo...
Row of heavy nuclear missiles against blue sky with clouds. See also:
Je Británia pripravená použiť JADROVÉ zbrane?! Slová vodcu labouristov vás vydesia
Marko oslávil 16. narodeniny.
Kramárov syn Marko: Herectvo zavesil na klinec? Ide v šľapajach sestry
Foto
Obrovský smútok v lyžovaní: Tragicky zahynul taliansky reprezentant († 28) a jeho priateľka († 26)
Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Erik Tomáš počas tlačovej konferencie po ukončení 7. zasadnutia vlády SR.
Začal sa vyplácať rodičovský dôchodok: Vyplatený bude jednorazovo
Boeing 747 (ilustračná fotografia).
Rozruch na letisku v Rusku: Zastavili prevádzku! Čo sa tam stalo?
Polícia pátra po nezvestnom 16-ročnom Patrikovi zo Žiliny
Foto
Mimoriadne pátranie! Len 16-ročný Patrik je nezvestný: Videli ste ho?
Ilustračné foto
Ktorá krajina má najvyšší štandard blahobytu v Európe? Aha, kde skončilo Slovensko!
Ilustračné foto
Čech v Bardejove dobodal 66-ročného muža! Strašné detaily, polícia ho obvinila
Ilustračné foto
Prekvapia nás na konci leta NÍZKE teploty?! Všetko môže zmeniť TENTO jav: Kedy sa tak stane