Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.03.2012 10:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Herci o Krajčiovej: Neťahajte nás do konkurenčných bojov!

Herečka Helena Krajčiová dostala v Jojke „padáka“. Skončila v Paneláku aj v Profesionáloch. Dôvodom je, že prijala úlohu v markizáckej Zite na krku.

Lenže iní herci naďalej veselo hrajú zároveň v jednej aj druhej televízii. Ako je to možné? Aký je vzťah medzi televíziami a hercami? Prečo nemajú exkluzívne zmluvy?

Herci sa zhodujú v tom, že ak si chce televízia niekoho z nich udržať pre seba, mala by ho zazmluvniť exkluzivitou. To by však televíziu vyšlo zrejme poriadne draho. Veď honoráre sa podľa zákulisných zistení pri „áčkových“ hercoch a žiadanosti projektu vyšplhali z 5 000 Sk (166 €) na 500 € a viac za jeden nakrúcací deň. A ak by mali hercom platiť ešte za to, že budú iba na jednej stanici, honoráre by boli niekoľkonásobne vyššie.

Robo Jakab (35)

1212088:article:false:false:false

Prezentuje sa ako popletený Karol v seriáli Panelák aj ako jeden z členov v rovnako úspešnej Partičke či vyšetrovateľ v Meste tieňov. „Mojím krédom je, že si robím svoje povolanie a nijakým spôsobom sa nemienim dať zatiahnuť do akéhokoľvek konkurenčného boja televízií,“ tvrdí herec. „Mám na to svoj názor, ale nemienim ho prezentovať. Som takou istou bábkou ako hociktorý iný herec,“ hovorí Jakab, ktorý podobnú skúsenosť ako Krajčiová nemá a ani mu nikto neprikazoval, kde môže alebo nemôže hrať. Na druhej strane si je vedomý, že keby hral v konkurenčnom projekte, podobnom ako je Panelák, tak by to bol problém. „Šiel by som sám proti sebe a mojou ambíciou nie je byť naplno v každej televízii.“

Maroš Kramár (51)

1212087:article:false:false:false

Jednému z najobsadzovanejších hercov sa ponuky hrnú nielen zo slovenských, ale aj českých televízií. Napriek tomu, že Kramár už od začiatku hrá v markizáckej Ordinácii v ružovej záhrade, nedávno sa objavoval aj ako podnikateľ Ivan Bauer v jojkárskom seriáli Nevinní. Na to, či môže hrať herec v jednej aj druhej televízii súčasne, má svoj názor. „Pokiaľ herec nemá exkluzivitu, môže hrať, kde ho obsadia. Je už len na televízii, či chce s hercom spolupracovať, aj keď hrá v konkurenčnej televízii. Herci sú tanečnice, ktoré čakajú na vyzvanie do tanca,“ tvrdí Kramár. „Sme príliš malý štát a je nás málo na to, aby sme hrali len v jednej televízii, a v druhej nie,“ hovorí presvedčivo.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Z väznice ušiel obávaný šéf gangu: Nastala vzbura! Úrady hlásia novinky
(ilustračné foto).
Myslia si Slováci, že NATO prispieva k našej bezpečnosti? Aha, čo ukázali výsledky prieskumu
Peter Pellegrini (Hlas)
Aktualizované
Peter Pellegrini rozhodol: Zvolá mimoriadnu schôdzu k odstrelu medveďov?!
(ilustračné foto)
Slováci, pripravte sa: Vonku sa to bude hemžiť policajtmi! O čo ide?
Bojový dron
Ukrajinská armáda hlási úspech! Rusi budú zúriť: Aha, čo sa podarilo
Foto
Naša skupina na ME 2024 je kompletná: Ako vidia šance Slovákov bývalí reprezentanti?
Rudolf Schuster dostal k jubileu pracovňu v Historickej radnici
Rudolf Schuster spomína na vstup Slovenska do NATO: Museli sme si to zaslúžiť!
Mikuláš Černák
Foto
Pôjde Mikuláš Černák na slobodu?! O prepustení bosa podsvetia má rozhodovať súd
(ilustračné foto)
Okrem zrážok zasiahlo Slovensko aj niečo iné: Ešte nie je koniec! Takéto počasie nás čaká
Ilustračné foto
Peklo v domove dôchodcov: Požiar si vyžiadal jednu obeť! Ďalší sa priotrávili
(ilustračné foto)
Ochromená doprava! Tisíce vodičov autobusov vstúpili do štrajku: V metropole zavládol chaos
(ilustračná foto)
Čaká nás druhé kolo volieb: Ministerstvo vnútra zriadilo infolinku! Čo všetko sa tam dozviete?