Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.02.2012 00:00 | Správy | Domáce správy

Dráma v paneláku: Renáta s výťahom padala z 9. poschodia

Mala obrovský strach. Renáta išla po príchode z práce na prechádzku so psíkmi. Na deviatom poschodí nastúpila do výťahu a nasmerovala ho nadol.

1200211:fullwidth:false:false:trueVýťah však začal nekontrolovateľne padať dolu a na nič nereagoval. Vystrašená žena sa ho snažila márne zastaviť. Na dvoch miestach mierne pribrzdil, nasledovala rana a vzápätí výťah spadol až do šachty. Žena si pri dopade silno narazila chrbát a ostala v šoku. Z výťahovej šachty ju po čase zachránil priateľ Juraj. Spoločnosť, ktorá výťahy opravuje, tvrdí, že nešlo o nič mimoriadne a chybu už odstránili.

1199753:gallery:false:true:true

Renáta býva v bratislavskej časti Nové Mesto v byte na 9. poschodí. Po návrate z práce išla vyvetrať svojich štvornohých miláčikov. Na čas strávený vo výťahu určite nikdy nezabudne. Po nastúpení sa kabína stala neovládateľnou. Výťah nešiel ako zvyčajne, a keď Renáta stlačila nulu, začala rýchlo klesať k zemi. „Vedela som, že je zle a snažila som sa ho zastaviť. Stláčala som všetky gombíky vrátane stopky, ale nič nepomáhalo. Na šiestom poschodí to trošku pribrzdilo, no po chvíli výťah začal opäť klesať veľkou rýchlosťou dolu,“ opisuje otrasný zážitok Bratislavčanka Renáta.

Na druhom poschodí opäť trošku spomalil. V tom čase žena nevedela, že to najhoršie ju ešte len čaká, a že hrôzostrašná chvíľa sa ani zďaleka neskončila. „Z druhého poschodia som spadla úplne dolu do šachty. Po náraze som so psíkmi nadskočila asi meter. Silno som si narazila hrudník a chrbát. Keby tam bola tehotná žena, ani nechcem vedieť, ako hrozne by sa to celé mohlo skončiť,“ povedala zdrvená Renáta. Po celej tej hrôze ešte strávila vo výťahovej šachte vyše 30 minút, kým ju nezachránil jej priateľ Juraj. „Moja priateľka niekoľkokrát volala na núdzovú vyslobodzovaciu linku, no márne. Rozbil som okienko na výťahu a vytiahol ju von. Celá sa striasla a zadúšala kašľom,“ povedal záchranca Juraj.

Spoločnosť, ktorá má v bytovke výťahy na starosti tvrdí, že nešlo o výnimočnú situáciu. „Stykače (elektromagnetický ovládaný spínač - pozn. red.) smerom dole sa zlepili a výťah prebehol nejakú stanicu. Stáva sa to bežne, pretože výťahy sú staré a opotrebované. Stala sa úplne normálna vec, ale je to určite nepríjemné. Poruchu sme už odstránili,“ zdôraznil Ľudovít Rakaj z firmy, ktorá má výťahy na starosti.

Máte podobnú nepríjemnú skúsenosť s výťahmi? Ozvite sa nám! Napíšte nám na tip@novycas.sk alebo volajte na 0918 620 001!

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Biely dom (ilustračná fotografia).
Vedeli USA o Izraelskom útoku na Irán? Šéf americkej diplomacie sa odmietol vyjadriť
Český prezident Petr Pavel.
Petrovi Pavlovi pribudlo na tvári krvavé zranenie! Ako sa to stalo? Strohá odpoveď hlavy štátu
Bývalí partneri sa stále majú v zuboch.
Soukup a Hanychová: Drsná HÁDKA na ulici! Keď vyšiel Agátin muž, milionár sa nezdržal a... Fúha!
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.
Von der Leyenová sa obula do Ruských manévrov: Na toto využívajú Putin a jeho spojenci migrantov!
Spojenými arabskými emirátmi sa prehnali silné búrky.
Foto
Zúfalá situácia v Dubaji: Z masívnych záplav sa stále spamätávajú! Čo si letisko nachystalo pre cestujúcich?
Ilustračné foto
Aktualizované
Iránsky konzulát obkľúčila polícia: Zadržali muža, ktorý tam mal vstúpiť s výbušninami!
(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!