Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.02.2012 11:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Kamarát Ľubomíra, ktorý skončil vo väzbe: Želám mu, aby už z basy nevyliezol!

Ľubomíra M. (21), ktorý podľa polície opitý zrazil Kristínku († 13) a Martina († 21), vzal nitriansky sudca do vyšetrovacej väzby.

Vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby pre Čas.sk potvrdil hovorca súdov nitrianskeho kraja Oliver Kolenčín. "Obvinený si nepodal sťažnosť a tak je rozhodnutie právoplatné," dodal hovorca.

Podľa polície opitý vodič Ľubomír M. (21) autom zrazil Kristínku T. († 13) a Martina K. († 21) a ušiel. Vodičovi ešte 1,5 hodiny po nehode namerali v krvi 2,13 promile alkoholu. Šokovaní dedinčania mu nevedia prísť na meno a jeho čin mu zrejme nikdy nedokážu odpustiť.

Keď je triezvy, nie je to zlý chalan, ale keď si vypije, je to úplne iný človek. A že si vypil dosť často a potom si sadal za volant, vie veľa dedinčanov,“ vraví Maroš, ktorý bol pri tragédii medzi prvými. Hnev ľudí, ktorí oboch mladých ľudí poznali, je veľký. „Želám mu, aby už z basy nevyliezol. Nech sa do dediny radšej ani nevracia, lebo tu bude mať peklo. To, čo spravil, sa nedá odpustiť,“ pridáva sa Miro, ktorý bol Ľubomírov kamarát. „Už ním nikdy nebudem,“ dodal.


Kristínka a Martin spolu chodili len niečo vyše mesiaca. Práve boli spolu na prechádzke a Martin svoju novú lásku odprevádzal domov. „Bolo na nej vidieť, že je s ním šťastná. Martin spieval hip hop, ktorý mala rada aj Kika. Tá chodila aj do tanečnej školy. Obaja boli super kamaráti a všetkým budú veľmi chýbať,“ povedal Ľuboš (17). Dvojica prišla o život po tom, ako do nej vo vysokej rýchlosti vrazil opitý Ľubomír na novej oktávii. Martina po náraze odhodilo na pole a ťažkým zraneniam na mieste podľahol. Kristínku viezlo auto ešte asi 30 m na kapote, z ktorej potom spadla do priekopy vedľa cesty. Niekoľko hodín bojovala o život v nitrianskej nemocnici, no ťažkým zraneniam napokon podľahla. Tragédia ťažko zasiahla celú rodinu. „Kika bola veľmi pekné a milé dievčatko. To, čo sa jej stalo, je hrozné,“ povedal strýko dievčaťa.


Vodič Ľubomír však z miesta činu ufujazdil preč a smrteľne zranené obete nechal bez pomoci. Neušiel ďaleko, pretože pár kilometrov za obcou havaroval. Po náraze do mramorového kríža rozbil auto, utrpel však len ľahké zranenie. „Proti vodičovi vedieme trestné stíhanie pre tri trestné činy. Za ohrozovanie pod vplyvom návykovej látky, usmrtenie, a tiež za neposkytnutie pomoci. Za to mu hrozí sedem až dvanásť rokov za mrežami,“ uviedla Renáta Čuháková, nitrianska krajská policajná hovorkyňa.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


David Beckham a Mark Wahlberg riešia spor.
Hviezdna vojna: Beckham žaluje slávneho herca o 10 miliónov dolárov!
Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba
Kuleba potvrdil to, čo sa šepkalo: Ukrajina pristúpila k ráznemu kroku!
(ilustr.foto)
Vodiči, v Nitre si dávajte pozor: TU je cesta obmedzená zátarasami! Čo sa tam stalo?
Hana († 77) žila posledné roky v ústraní.
Foto
Skonala Hana Brejchová († 77): So sestrou sa zmieriť nestihla! Zvláštne, čo povedala jej neter
Ilustračné foto
Slováci, túto ZNÁMU aplikáciu si za žiadnu cenu nesťahujte! Predstavuje obrovské RIZIKO
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Odstrel medveďa, ktorý mal útočiť v Liptovskom Mikuláši: Iniciatíva podala trestné oznámenie! Prípad rieši polícia
Peter Pellegrini
Aktualizované
Web českej agentúry napadli hackeri: Vydali nepravdivú správu o Pellegrinim
Ilustračné foto
Trávite veľa času na telefóne? Môžete mať problém! Pozrite sa, čo ukázal prieskum
Známe tváre spomínajú na Grúňa († 81).
Foto
Odišiel velikán: Známe tváre spomínajú na Grúňa († 81), ich slová vám naženú slzy do očí
Ilustračné foto
Váš Tip
V slovenských lesoch sa deje niečo zvláštne: Prekvapení sú aj skúsení hubári!
Nemeckí policajti počas razie zameranej proti prevádzačom v Solingene.
Horor v Nemecku: Slovenku (13) mali týrať 4 tínedžerky! ÚNOS a 5-hodinové mučenie?
Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
Nešťastie v jazdeckom areáli v Bratislave: Žena spadla z koňa! Na miesto letí vrtuľník