Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.02.2012 10:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Tohto šoféra obvinili zo zrazenia Martina († 21) a Kristínky († 13)!

Polícia vyšetruje nehodu, pri ktorej Octavia zrazila Martina († 21) a Kristínku († 13) z obce Sľažany. Šoférovi (21), ktorý bol opitý, hrozí trest od 7 do 12 rokov!

Ani niekoľkohodinové popíjanie nezabránilo Ľubomírovi sadnúť si za volant svojho nového auta a hnať sa obrovskou rýchlosťou po dedine. „Pil už od obeda. On však nemal žiadny problém, aby si za volant sadol opitý, čo každý v dedine vie. Bolo len otázkou času, kedy niečo spraví,“ prezradil jeho známy Miro (21). Po ožratého Ľuboša údajne do miestnej krčmy prišiel kamarát, ktorý ho mal zaviezť domov, no on to však odmietol. Na svojom novom aute vraj letel ako blázon a po pár stovkách metrov zrazil vedľa cesty idúcu Kristínku a jej priateľa Martina, ktorí spolu chodili len niečo vyše mesiaca. Mladík ťažkým zraneniam na mieste podľahol. Dievčatko, ktoré asi 30 m viezol na kapote, a potom z nej spadlo do priekopy, ešte niekoľko hodín v nitrianskej nemocnici bojovalo o život. Krátko po tretej hodine ráno Kristínka mnohopočetným vážnym zraneniam podľahla.

„Kika bola veľmi pekné a milé dievčatko. Od septembra začala chodiť aj do tanečnej. Má ešte dve staršie sestry. To, čo sa jej stalo, je hrozné,“ povedal strýko mŕtveho dievčaťa. Opilec, ktorý napokon skončil s ľahšími zraneniami v nemocnici, však mohol mať na svedomí životy ďalších dvoch mladých ľudí. „Šiel som s kamarátkou, keď sa zrazu rútil okolo nás. Len o vlások sme pred ním stihli uskočiť. Ešte som si povedal, len aby neurobil nejakú hlúposť. Vtedy som ani len netušil, že pár sekúnd predtým zabil Kiku s Maťom a z miesta nehody ušiel,“ opísal mladík, ktorý pred tragédiou popíjal aj s vodičom v krčme.

Opitý unikajúci Ľuboš nezvládol za dedinou jednu zo zákrut a narazil do mramorového kríža. Až ten urobil definitívny koniec jeho vyčíňaniu. „Proti vodičovi vedieme trestné stíhanie pre tri trestné činy. Za ohrozovanie pod vplyvom návykovej látky, za usmrtenie a aj za neposkytnutie pomoci, mu hrozí sedem až dvanásť rokov za mrežami. Či bude stíhaný vo väzbe, vyšetrovateľ rozhodne až po výsluchu,“ uviedla nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Podľa zistení Nového Času toho mal Ľubomír za volantom na rováši dosť, čo môže byť pre neho pri rozhodovaní o väzbe priťažujúce.

Tragédia sa stala v obci Sľažany (okres Zlaté Moravce) v piatok pred 20. hodinou v blízkosti školy. Krátko po búračke našli ťažko zranenú školáčku Kristínku T., ktorú do nemocnice previezli privolaní záchranári. Napriek snahe lekárov Kristínka ( 13) o tretej v noci zraneniam podľahla. Neďaleko od dievčaťa ležalo nehybné telo Martina K. († 21), ktorý zomrel na mieste nehody. Šofér Škody Octavie Combi nezastavil a z miesta nehody ušiel.

Zakrátko polícia dostala aj informáciu o havárii Škody Octavia v katastri susednej obce Velčice, ktorá je od Sľažian vzdialená len niekoľko kilometrov. Auto v ľavotočivej zákrute zišlo z cesty a narazilo do kaplnky s krížom. Za volantom tohto auta bol Ľubomír M. (21) zo Sľažian. Približne 1,5 hodiny po nehode mu policajti v dychu namerali 2,13 promile alkoholu.


Podľa stôp na octavii je vodič tohto auta dôvodne podozrivý, že zrazil dvojicu mladých ľudí. Nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková potvrdila, že polícia prípad vyšetruje. Už bolo začaté trestné stíhanie pre ohrozenie pod vplyvom návykovej látky, pre usmrtenie a neposkytnutie pomoci. Vodičovi v prípade dokázania viny na súde hrozí trest odňatia slobody od 7 do 12 rokov. Ľubomír M. je v rukách policajtov a nie je vylúčené, že vyšetrovateľ odporučí prokurátorovi, aby navrhol väzobné stíhanie.

"Je to strašné. Tí dvaja mladí ľudia sa boli večer prejsť a odrazu ich niet... Moja dcéra, ktorá sa s Kristínkou kamarátila, ich stretla krátko predtým. Keď sa dozvedela, čo sa stalo, zosypala sa," povedala pani Anna (39) zo Sľažian. Kristínka bola najmladšia z troch dievčat v rodine.

Rodičia Martina, ktorý iba pred týždňom oslávil 21. narodeniny, sa do dediny prisťahovali iba nedávno.

Len pred dvoma dňami otriasla Slovenskom ďalšia cestná tragédia:

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Keď sa po vyše 2 mesiacoch vynoril z prepájacieho tunela, bol očarený...
FotoVáš Tip
Medveď, ktorý prežil v bratislavskej zoo celý život, dostal oázu: Po 27 rokoch konečne cíti pravú hlinu...
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona
Hersh Goldberg-Polin sa objavil na videu Hamasu.
Hamas zverejnil video s rukojemníkom: Hrozivé slová 6 mesiacov po únose
Dentist working in dental clinic with patient in the chair.
Bojíte sa zubára ako čerta? Všetko začína už doma: Dodržiavajte tieto rady a budete mať pokoj
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová a starosta obce Zborov Ján Šurkala.
Čaputová na východe navštívila aj Starú Ľubovňu: Odovzdanie významného ocenenia a ... Čo všetko tam stihla?