Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.02.2012 14:00 | Správy | Domáce správy

Srdce pre deti: Peniaze môžu získať aj nemocnice a neziskovky!

Po obrovskom úspechu galavečera Srdce pre deti, pri ktorom sa vlani vyzbieralo 760 645 €, chcú Nový Čas a Nadácia Pontis naďalej pomáhať v núdzi.

V rámci charitatívneho projektu sme sa preto rozhodli podať pomocnú ruku nielen individuálnym žiadateľom, ale Srdce pre deti ide aj do nemocníc a k mimovládnym organizáciám, ktoré sa snažia zlepšovať život najmenších, s ktorými sa osud kruto zahral.

Charitatívny program Srdce pre deti pod patronátom Nového Času, ktorý v decembri odvysielala televízia JOJ, ukázal, že Slováci majú srdce na mieste. Diváci a čitatelia poslali 152 129 darcovských esemesiek v hodnote 760 645 €. Tak ako sme sľúbili, každý cent z esemesky pôjde na pomoc deťom.

Peniaze od mobilných operátorov vďaka ústretovosti ktorých program funguje, by mali po spracovaní faktúr nabehnúť na účty Nadácie Pon­tis už o niekoľko týždňov. „Tak ako vždy, aj z tejto zbierky odvedieme 100 % výťažku na stanovený účel bez toho, aby sme si ponechali akékoľvek administratívne alebo iné poplatky. Výťažok zo zbierok uhrádzame po prijatí platieb od našich zákazníkov,“ povedal Peter Tóth z Orangea Slovensko. Rovnako tak urobia aj ďalší operátori T-Com a O2.

1018410:gallery:false:false:false

Aj napriek tomu, že peniaze ešte nie sú na účtoch, rozbiehame dve nové výzvy a o pomoc budú môcť žiadať nielen individuálni žiadatelia, ale aj nemocnice a neziskovky. „Dnes sme zverejnili dve výzvy pre zdravotnícke zariadenia a mimovládne organizácie, kde plánujeme rozdeliť granty v celkovej hodnote až 300-tisíc €. Dôvod je jednoduchý, chceme pomáhať čo najväčšiemu počtu detí na Slovensku,“ povedal Juraj Ondrejčík z Nadácie Pontis.

V posledných týždňoch sme v rámci individuálnych žiadostí pomohli zriadiť bezbariérovú kúpeľňu pre chorú Julku, ktorá trpí ťažkou formou detskej mozgovej obrny, ako aj malému Vladkovi, ktorý statočne bojuje so zákernou rakovinou.

1. Výzva pre individuálnych žiadateľov:

Nový Čas pokračuje vo svojom veľkom boji na pomoc trpiacim deťom na Slovensku! Chceme nielen zverejňovať životné osudy malých pacientov, ale chceme stáť aj pri ich liečbe. Ak teda patríte medzi tých, ktorí poznajú trpiace dieťa a chcete mu pomôcť, napíšte nám o jeho životnom osude, čo ho trápi a ako mu môžeme pomôcť. Infolinka: 0911 522 554 v pracovných dňoch od 8. do 16. hod., alebo e-mail: srdcepredeti@nadaciapontis.sk

2. Výzva pre nemocnice

Grantový program Srdce pre deti v nemocniciach je určený pre verejné zdravotnícke zariadenia, ktoré môžu kúpou špičkového prístroja zlepšiť kvalitu starostlivosti, prípadne dostupnosť náročných zákrokov pre malých pacientov vo svojom regióne. Môžu žiadať o príspevok v minimálnej výške 20 000 € a v maximálnej výške 100 000 €. Celkovo prerozdelíme v grante 100 000 €. Uzávierka prijímania žiadostí: 31. marec 2012

3. Výzva pre neziskovky

Grantový program Srdce pre deti, ktoré to nemajú ľahké, je určený pre významné a silné mimovládne organizácie (občianske združenia, neziskové organizácie, nadácie), ktoré pomáhajú riešiť spoločenský problém týkajúci sa detí. Žiadať môžu o príspevok v minimálnej výške 40 000 € a v maximálnej výške 100 000 €. Celkovo v rámci grantového programu plánujeme rozdeliť 200 000 €. Uzávierka prijímania žiadostí: 9. apríl 2012

Žiadosti posielajte elektronicky:

Komunikáciu ohľadne projektov s Nadáciou Pon tis veďte prioritne registrovaním prostredníctvom portálu www.darca.sk písomne v časti Pošta. Projekty bude vždy hodnotiť odborná komisia. Postup predkladania žiadostí, ako aj všetky podrobnosti nájdete na www.darca.sk

Vladko s leukémiou dostal prvé prístroje: Rakovinu určite porazím!

Uľahčili sme mu život. Nový Čas prostredníctvom projektu Srdce pre deti pomohol zakúpiť prístroje pre Vladka Lazebníka (7) zo Šale. Malý školáčik sa lieči na leukémiu. Tri prístroje v sume 727 eur, ktoré dostal, mu veľmi pomôžu v boji so zákernou chorobou. Vladko, ktorý mal na vysvedčení samé včeličky, sa nevzdáva. V najťažších chvíľach mu je rodina najväčšou oporou a aj s ich pomocou túži nad ťažkou chorobou zvíťaziť

Lekári Vladkovi zistili vážnu chorobu v čase, keď mal len štyri a pol roka. „Raz ráno sa zobudil s tým, že mu je zle, ale nevedel presne povedať, čo ho bolí. Jeho lekárka nás poslala do nemocnice, kde mu v krvi zistili, že to bude leukémia. Na 10. december 2008 určite nikdy nezabudneme,“ prezradila mamina Mária (33). Malý bojovník síce v decembri 2010 skončil s chemoterapiou, odvtedy však chodí každý mesiac na kontroly. Prváčik si navyše vyžaduje každodennú maminu starostlivosť.

Pomoc ponúkli denník Nový Čas a Nadácia Pontis prostredníctvom projektu Srdce pre deti. Na základe odporúčania lekárov sme Vladkovi kúpili biolampu, soľnú jaskyňu a čističku vzduchu spojenú so zvlhčovačom. „Oveľa lepšie sa mu dýcha, čo podporuje jeho liečbu a zmierňuje nepríjemné prejavy ochorenia. Biolampa urýchľuje hojenie rán po operáciách a tiež vpichoch po nespočetnom množstve injekcií. Veľmi by sme sa za tie veci chceli poďakovať,“ netajila šťastná mamina Mária Lazebníková.

Vladko verí, že aj vďaka pomoci od projektu Srdce pre deti nad chorobou zvíťazí. „Prístroje používam aj keď sa hrám na počítači, čo robím naozaj veľmi rád,“ poznamenal s úsmevom malý školáčik. Pri oboch rodičoch bez stáleho príjmu, kde je navyše onkologickým pacientom aj Vladkov ocino, rodina len s ťažkosťami dokáže pokryť náklady na každodenný chod domácnosti.

Veľká akcia Nového Času

Sme silní, a preto sme sa rozhodli pomáhať! Nový Čas pokračuje v boji na pomoc chorým a deťom v tiesni na Slovensku! Už 5 rokov zverejňujeme osudy malých pacientov a stojíme pri nich v liečbe! Nový Čas pomáha deťom prostredníctvom svojho charitatívneho programu Srdce pre deti, ktorý spravuje v spolupráci s Nadáciou Pontis. Pomôcť môžete aj vy! Pros tredníctvom darcovskej SMS v hodnote 5 € na číslo 871.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Dentist working in dental clinic with patient in the chair.
Bojíte sa zubára ako čerta? Všetko začína už doma: Dodržiavajte tieto rady a budete mať pokoj
Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera.
Hrozná rana pre známeho rappera: Čaká ho smrť! Čo sa mu stalo osudným?
Slovenka Melda povedala nigérijskému futbalistovi
Foto
Láska nepozná hranice: Bývalý hráč Trnavy Taiwo sa oženil s nádhernou Slovenkou
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Moskva a Kyjev dospeli k dohode: Ide o veľmi citlivú záležitosť! K čomu pristúpili?
Ilustračné foto
Najvyšší súd potvrdil rozhodnutie v kauze expremiéra: Viezol sa v tom spolu s manželkou!
Alergikom sa začína ťažké obdobie.
Peľová sezóna brezy sa blíži ku koncu: Nahradí ju tento SILNÝ alergén!
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
Bidenov podpis SPEČATIL nielen osud Ukrajiny: O niekoľko hodín sa to začne!
The poor old man's hands hold an empty bowl. The concept of hunger or poverty. Selective focus. Poverty in retirement.Homeless. Alms
Pochmúrne vyhliadky pre celý svet: Hrozivé konflikty zvyšujú prípady akútneho hladu
Rowan poklad našiel pri prechádzke so psom.
Foto
Školák pri venčení psa natrafil na zvláštnosť: Zistili, čo to je, mama lapala po dychu!
Foto
Spečatí Hancko životný prestup? Záujem majú tieto dva veľkokluby
Pri pobreží Kanárskych ostrovov sa utopili najmenej traja migranti
Nelegálna migrácia s tragickým koncom: Medzi obeťami je aj dieťa! Úrady zadržali podozrivých
Paľo Habera
Foto
FOTOhádanka: Je vám štrbavý chlapček povedomý? Vďaka nemu sa stal tento kúsok oblečenia legendárnym!