Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.02.2012 08:00 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Pohreb hudobnej legendy: Takto sa s Whitney lúčili priatelia...

Celý svet sa pozeral. Desiatky miliónov ľudí po celom svete v sobotu upreli svoj zrak do kostola v americkom New Jersey.

Rodina, priatelia, celebrity a fanúšikovia sa poslednýkrát lúčili so speváčkou Whitney Houston († 48). Presne týždeň po tom, čo jej bezvládne telo objavili vo vani hotelovej izby, jej kolegovia a priatelia vzdali posledný hold....

Kevin Costner (57) - filmový partner: Odišla si priskoro...

1191150:gallery:false:false:false

Populárny herec sa na úvod prejavu obrátil k dcére Whitney Bobbi Kristine (18): Tvoja matka a ja sme mali veľa spoločného. Ja som chlap a ona bola dievča. Ja som biely a ona čierna. Myslíš si, že veľa spoločného sme nemali, ale bolo to tak. Obaja sme vyrastali v baptistickom kostole. Moja stará mama viedla zbor a hrala na piano.“ Costner si zaspomínal na viacero príbehov z detstva, ktoré mu Whitney rozprávala počas nakrúcania filmu Osobný strážca. A práve o tejto životnej filmovej úlohe pre Whitney porozprával viac. „Whitney bola nervózna, vyľakaná, že pre túto rolu nie je dosť dobrá. Povedal som jej, že na každom kroku tejto cesty budem s ňou. Najlepšia popová speváčka všetkých čias sa bála, že nebude dosť dobrá,“ pokračoval a spomínal na spoločné nakrúcanie. „Myslím, že si bola tá jediná a správna osoba, ktorá mohla Rachel hrať. Bola si nádherná a oni ťa milovali. Odišla si príliš skoro,“ dodal. „Teraz tvoj sen snívajú iné mladé dievčatá. Spievajú tvoje piesne a chcú byť ako ty. V sprievode armády anjelov odchádzaš do neba spievať Bohu. A až budeš spievať pred ním, neboj sa, budeš výborná,“ vyhlásil Costner.

Clive Davis (79) - producent a mentor: Na takýto hlas čakáte celý život

1191157:gallery:false:false:false

„Na takýto hlas čakáte celý život. Na takú tvár, úsmev a vyžarovanie čakáte celý život. Keď sa to všetko spojí v jednej osobe, tak vám to zoberie dych. Presne tak som sa cítil v roku 1983, keď mi v prestávke tvojho vystúpenia, Cissy, tvoja dcéra zaspievala pieseň Greatest Love Of All,“ povedal objaviteľ Whitney Houston na poslednej rozlúčke Whitninej matke Cissy. „V ten večer sme sa spojili a odvtedy sme sa spájali každý večer až do konca jej života,“ dodal Davis. Producent z firmy Sony sprevádzal Whitney celú jej kariéru a stál za všetkými jej úspechmi. „Bol som neistý, keď získala úlohu v Osobnom strážcovi. Bál som sa tej premeny z hudby k filmu. Ale teraz už nikdy nezabudneme na to, ako každého očarila v I Have Nothing, ako nás oslnila v Run To You, ako znovu objavila I’m Every Woman a ako si získala svet piesňou I Will Always Love You,“ dodal Davis.

Alicia Keys (31) - speváčka: Je naším anjelom


Speváčka Alicia Keys sa neubránila slzám, už keď mierila ku klavíru, aby zaspievala pieseň ako poctu svojej kolegyni a priateľke. „Bola to úžasná a starostlivá ľudská bytosť. Často zavolala, aby sa iba opýtala, ako sa mám. Myslím si, že teraz je naším anjelom. Vždy bola naším anjelom.

Stevie Wonder (61) - spevák

1191160:gallery:false:false:false

Nevidiaci spevák Stevie Wonder sa pre tým, ako zaspieval, obrátil k rodine Whitney: „Dionne, Cissy a celá rodina. Chcem, aby ste vedeli, že tak ako milióny ľudí po celom svete sme ju milovali, a to sa nezmení.“ Wonder potom zaspieval pieseň, ktorú venoval Whitney. „Whitney je anjel z božieho chóru lásky,“ spieval 61-ročný spevák. Hostia odmenili jeho výkon potleskom v stoji.

BeBe Winans (49) - gospelový spevák

1191161:gallery:false:false:false

Spevák BeBe Winans si zaspomínal na vtipné historky zo starších čias, keď s Whitney začínal v zbore: „Keď už bola slávna, prišla a povedala, že nám bude robiť krovie. Ale raz ma pozvala k sebe a povedala, že si sadneme do šatníka. Povedal som si, že prečo sa budeme tlačiť v šatníku. Ale ona myslela šatňu a tá bola väčšia ako tento kostol.“

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Očkovanie treťou dávkou na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Očkovanie zachránilo za 50 rokov obrovské množstvo ľudí! Pre koho je najväčším prínosom?
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kontroverzné rozhodnutie envirorezortu: Zloží Taraba slovenské národné parky na kolená?
Útočník David († 24) bez váhania strieľal aj na ľudí na ulici.
Vláda ČR chce po tragickej streľbe v Prahe vynoviť zákon: Novinky pre políciu aj predajcov zbraní
Mnohé lyžiarske strediská vplyvom zmeny klímy zrejme zaniknú (ilustračné foto).
Niektorí majú dôvod na radosť: Napadol sneh, TU sa budete môcť lyžovať
Takto vyzerali stredoveké obydlia v podhradí.
FotoVáš Tip
Archeopark v Hanušovciach nad Topľou započal tohtoročnú sezónu: Až do jesene vás čakajú tieto bohaté aktivity!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Súd v Rusku nariadil hroznú vec: Týka sa to opozičných politikov!
(ilustračné foto)
Polícia obvinila piatich tínedžerov: Príde vám nevoľno, čo chystali!
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Pokus o falšovanie výsledku amerických volieb: Trump ako spolusprisahanec?!
Už 8. júna rozhodneme o tom, kto sa prekrúžkuje až do Bruselu.
Kto je jasný favorit v eurovoľbách?! Prieskum ukázal, ktorá strana by mala hrať prvé husle
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Vzťahy USA a Číny sú napäté: Americký minister povedal to, na čo všetci čakali
Biely dom (ilustračná fotografia).
Odhlasovali zrušenie zákona, ktorý bol prijatý pred 160 rokmi! Prekvapí vás, čoho sa týka
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajinci, ktorých sa týka branná povinnosť, majú problém: Nové pravidlá