Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.02.2012 14:10 | Správy | Domáce správy

Penta si môže vydýchnuť, nedeľný protest Gorila zrušili! Ale to nie je koniec

Organizátori protestov Gorila zrušili nedeľňajší protest pred sídlom Penty. Prevalil sa tiež vzťah exorganizátorky Červeňovej s bývalým policajtom Rejdom, ktorý sa v spise spomína.

Jednu z organizátoriek protestov Gorila vylúčili ostatní zo svojich radov. Mala vzťah s expolicajtom Rejdom, ktorý sa spomína aj v spise Gorila. "Jedinou osobou, ktorá bola v tíme niekoľko dní, je Stanislava Červeňová, ktorú sme vylúčili, nakoľko sa preukázalo, a čo aj sama priznala, že má bližšie nešpecifikovaný vzťah s bývalým policajtom Jánom Rejdom, ktorý vystupuje v spise Gorila, a ktorý nedávno bol na kandidátke istej politickej strany. Pani Červeňová dokonca priznala, že pre danú stranu zbierala podpisy v ich triku," napísal organizátor Peter Pčolinský.

Protest Gorila sa mal v nedeľu presunúť pred sídlo investičnej skupiny Penta. Organizátori ho však odložia na neskorší termín, informovali na stránke podujatia v sociálnej sieti Facebook a potvrdila to aj jedna z nich Lucia Gallová.

"Určite nejde o zrušenie protestov, momentálne ide iba o presun, keďže tento pochod na Pentu bolo neuvážené individuálne rozhodnutie. Vzhľadom na rizikovosť takéhoto pochodu a nedomyslenie jeho následkov sme nechceli túto akciu dávať do popredia," vysvetlila Gallová. Do budúcnosti však pochod pred sídlo Penty úplne nevylúčila.

Namiesto protestov sa bude diskutovaťHlavným dôvodom zrušenia je aj snaha zapojiť verejnosť do procesu definície požiadaviek cez fóra, verejné stretnutia a hlasovania. "Doteraz každý protest mal prioritu, ale nemohol komunitu posúvať ďalej, lebo viazla komunikácia. Tento čas by sme radi použili práve na rozvoj," vysvetlili organizátori odklad na Facebooku. Podľa Gallovej prvá verejná diskusia sa má uskutočniť v piatok (17.2.). "Budú tam odborníci, ľudia z tretieho sektora a občania. Takisto v stredu (15.2.) máme celoslovenské stretnutie s predstaviteľmi ďalších miest, kde si dohodneme moderované fóra a ostatné veci," uviedla.

Protest sa chystá deň pred voľbami

Nedeľňajší protest proti kauze Gorila sa síce konať nebude, ale to neznamená, že protesty v uliciach sa skončili. Ako uviedol spoluorganizátor protestov Peter Pčolinský, v pláne sú ďalšie protesty, teraz sa však sústreďujú na celoslovenský protest proti Gorilám, ktorý sa má uskutočniť deň pred voľbami 9. marca na námestí SNP v Bratislave so začiatkom o 15-tej hodine. "Keďže nám je jasné, že ani zmenou vlády po voľbách sa nič zásadné nezmení, naše odhodlanie zmeniť tento štát pre občana voľbami sa v žiadnom prípade neskončí!" uviedol Pčolinský.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hikers on the Haiku stairs, otherwise known as Stairway to Heaven, on Oahu, Hawaii.
Počuli ste o Schodoch do neba? S ich návštevou sa môžete rozlúčiť: Za všetko môže bezohľadnosť turistov
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina vyšla s pravdou von: Zničili ruský bombardér! Súvisí to s nedávnou nehodou?
Ilustračné foto
Cestujúci si toto letisko nevedia vynachváliť: Najlepšie na svete! Skončili naši susedia aspoň v TOP 10?
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Úspech Jany Kirschner za hranicami: O takomto niečom môžu mnohí umelci len snívať!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?
(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je