Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.01.2012 10:00 | Správy | Domáce správy

Falošná česká gynekologička Sandra je Martin z Prievidze!

Slovenský transsexuál si v Česku otvoril gynekologickú ambulanciu. Pôvodne muž Martin Sloboda sa dal v Nemecku preoperovať na ženu.

V minulosti už vystupovala ako sudkyňa či predsedníčka vnútroštátnej a medzinárodnej arbitráže, niekoľko mesiacov strávila za podvody v base. Teraz zašla ešte ďalej. V českom meste Bechyně si otvorila vlastnú lekársku prax pre ženy, ktorá fungovala od začiatku nového roka. Aj napriek tomu, že na to nemala potrebné povolenia, vydávala recepty a niekoľko pacientok „odborne“ vyšetrila.

Mladú lekárku privítali v malom juhočeskom meste začiatkom roka s veľkou radosťou. Po takmer troch týždňoch sa však z gynekologičky Sandry vykľul preoperovaný chlap, ktorý nikdy nevlastnil lekársky diplom. Pacientky ani susedia netušili, že samozvaná lekárka pred niekoľkými rokmi absolvovala operáciu z muža na ženu.

„Ordinácia je otvorená od 10. januára. Hlásil to aj mestský rozhlas. Chodilo tam dosť žien. V utorok tu boli celý deň policajti,“ povedala Alena Hlásová, ktorá žije priamo nad ambulanciou. K falošnej doktorke sa chystala aj Zdena Vontrobová. Česká polícia len uviedla, že zadržala falošnú doktorku. „Neoprávnene vydávala recepty a žiadanky na lieky. Má bohatú trestnú minulosť,“ tvrdí Jiří Matzner, juhočeský policajný hovorca. Obvinili ju z poškodzovania cudzích práv a nedovolenej výroby a držby omamných látok. Za to, že ľuďom predpisovala opiáty jej hrozí 5 rokov za mrežami.

Ako je možné, že dokázala obísť úrady a otvoriť súkromnú prax nie je celkom jasné . Podľa právničky Aleny Hanáčkovej na jej otvorenie je potrebných veľa dokladov, vysokoškolsky diplom s dosiahnutou atestáciou, zdravotnú spôsobilosť a čistý trestný register. Až keď to žiadateľ predloží, príslušný krajský úrad vydá registráciou na súkromnú lekársku prax. Samozvaná gynekologička ale dokázala úradníkov obísť, registráciiu totiž nevydali na ňu ale na združenie. "Registrácia bola vydaná v súlade so zákonom na právnicku osobu. Pani Slobodowa ale nie je v tomto zdravotníckom zariadení zástupcom a ani nefiguruje v presonálnom obsadení zdravotníckych pracovníkov, ktorí boli priložení k žiadosti o registráciu," reagovala hovorkyňa krajského úradu Kateřina Koželuhová. Falošná lekára pacientom na nástenkách a webe tvrdila, že sa vyzná nielen v gynekológii a pôrodníctve ale aj v liečbe poruch plodnosti či alergológii.

Podľa našich informácií sa Sandra Svobodowá pred operáciou volala Martin Sloboda a pochádza z Prievidze. Dlhšie sa však v meste neukázala. Doma sme našli mamu transsexuála, tá s Novým Časom nechcela rozprávať. „Ja syna nemám,“ tvrdila. Martina však poznali všetci oslovení susedia. „Slobodovci tu bývajú minimálne 20 rokov. Majú 2 deti, syna Martina a dcéru. Martin sa odsťahoval pred približne 10 rokmi a odvtedy sem vôbec nechodí. Keď sme ho poznali, bol to veľmi milý, dobre vychovaný chlapec. Bol veľmi pekný, taký fešáčik,“ povedala jedna z obyvateliek susedného domu.

Podľa našich informácií sa Sandra dala preoperovať na ženu v Nemecku, na čo si zobrala niekoľkotisícový úver. „Narodila som sa ženou, ale do mužského tela. Len čo som dostala príležitosť to zmeniť, neváhala som. Bola som žena a chcela som tak aj vyzerať,“ povedala v roku 2006, keď sa dostala do väzby prvýkrát. V tom čase sa neoprávnene vydávala za sudkyňu a predsedníčku vnútroštátnej a medzinárodnej arbitráže.

 

Podviedla aj Vondráčkovú

Nejde o prvý prešľap Sandry. V roku 2006 sa vydávala za sudkyňu a bola aj predsedníčkou občianskeho združenia Vnútroštátnej a medzinárodnej arbitráže Ad Hoc. Dokázala presvedčiť stovky ľudí, aby sa namiesto regulárneho súdu obrátili na ňu. Nemala na to žiadne oprávnenie a klientov podľa polície pripravila o 5 miliónov čwských korún. Jej rozhodnutiami sa riadili exekútori. Rozhodla vo vyše 400 rozhodcovských súdov. Spory u združenia riešili aj celebrity - Helena Vondráčková, Monika Absolonová, Josef Vojtek alebo Veronika Žilková. „Na združenie som sa obrátila kvôli sporu s jedným časopisom, ktorý mňa a kolegov zneužil v reklame. Stálo ma to nejaké peniaze, ale potom som to už neriešila,“ povedala Monika Absolonová. Sandru v roku 2006 obvinili z rôznych podvodov, v roku 2009 dostala dva roky basy natvrdo.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Group of male and female coworkers having lunch break eating pizza together in office
Šetríte čas obedovými „menúčkami“? Zistite, kde sú najdrahšie... A nie je to Bratislava!
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár (Smer-SD).
Blanár o konflikte na Blízkom východe: Slovensko nepodporí sankcie, čo by zasiahli viac občanov SR ako Irán
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz.
Pomsta Iránu? Aha, čo chce spraviť Nemecko kvôli útoku na Izrael
Komička Evelyn (33) prichádza s jednou zmenou za druhou.
Foto
Evelyn si zbalila kufre: Nemierila však za teplom! Komičku na cestách postretlo niečo nádherné
Taliansky premiér Mario Draghi.
Taliansky expremiér sa nezdržal: Ostré slová o Európskej únii! Prídu reformy
Chodkyňu po zrážke s autom v Tepličke nad Váhom previezli do nemocnice.
Zranenú chodkyňu po zrážke s autom previezli do nemocnice: Na ceste spravila zásadnú CHYBU!
Na snímke sprava prezidentka SR Zuzana Čaputová a český prezident Petr Pavel
Mala by vláda urovnať vzťahy s Českom? Najviac súhlasných reakcií prišlo z tohto kraja
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Na Ukrajine došlo k tomu, čoho sa Zelenskyj obával: Strašné následky!
Predseda vlády SR Robert Fico (SMER-SD).
Robert Fico sa vyjadril k členstvu Ukrajiny v NATO: O toto požiadal ministra Blanára
Polícia obvinila muža z Medzilaboriec, ktorý sa vyhrážal mestskému policajtovi.
FotoVáš Tip
Hlodavce milujú Bratislavu! Po potkanoch v Petržalke a nutrii v Rači prišiel... Zasahovala polícia
(ilustračné foto).
Chvíle hrôzy neďaleko Trebišova: 3-ročný Tomáško sa zasekol vo dverách vlaku, mama bojovala o jeho život!
Premiéra filmu Spiaci účet.
Foto
Premiéra filmu Spiaci účet: Morávková ako VÍLA a pozrite na Igondovu dcéru! Už prerástla mamu