Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.12.2011 09:00 | Správy | Zahraničné správy

Mýty okolo Kim Čong-ila († 69): Nikdy nemusel chodiť na toaletu!

Zosnulý severokórejský diktátor sa snažil žiť rovnako izolovane ako jeho krajina. Na verejnosť už však počas jeho života preniklo viacero zaujímavých faktov.

Vodca sa mal podľa propagandy narodiť na kórejskej hore Baekdu v roku 1942. Ihneď po jeho narodení sa na oblohe objavila dvojitá dúha a hviezda. Sovietske záznamy hovoria niečo iné. Kim Čong-il sa narodil v roku 1941 v tábore na sovietskom území. Údajný rodný dom Čong-ila je turistickou atrakciou. Nič to, že stromy, ktoré si mali pamätať jeho narodenie, boli podľa zahraničných botanikov vysadené dávno po jeho príchode na tento svet.


Po svojom otcovi Kim Ir-senovi zdedil strach z lietania. Krajinu opúšťal zriedka. Zo zahraničných krajín navštívil iba Čínu a Rusko. Po svojej krajine mal postavené špeciálne vlakové stanice určené iba pre neho. Super bezpečnostný vlak sa stal aj miestom jeho skonu. Na cestách v ňom dokonca prevážal škorpiónov. Najznámejšiu cestu absolvoval v roku 2001, keď sa stretol s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Podľa ruského vyslanca, ktorý ho sprevádzal, vodca KĽDR mal každý deň k dispozícii pečeného osla a čerstvé homáre. Jedlo bolo do vlaku dopravované letecky. Kim jedol jedlo so striebornými paličkami a zapíjal ho vínom a šampanským. Vodca patril k najväčším spotrebiteľom francúzskeho koňkaku Hennessey.


Kim Čong-il si zjavne svoj život užíval naplno. Zdokumentovaný je však len jeden prípad, keď sa skutočne staral o dobro svojich ľudí. Zaujal ho nemecký farmár, ktorý vyšľachtil zajace vo veľkosti psov. Tie mali pomôcť zdevastovanej KĽDR bojovať s hladom. Farmár mu s vedomím pomoci ľudu poslal 12 kusov. Všetky však zjedli na vládnej recepcii!

Propaganda spravila z diktátora dokonalého človeka. Chodiť vedel už, keď mal tri týždne. Hovoriť začal vo veku ôsmich týždňov. Počas troch rokov napísal 1 500 kníh a zložil šesť opier, ktoré sú "najlepšími v histórii hudby". Keď po prvý raz zobral do ruky golfovú palicu, trafil za jednu hru jedenásťkrát golfovú jamku z prvého odpalu. Potvrdil to každý zo 17 bodygardov. Škoda, že sa po tejto jednej hre rozhodol definitívne so športom skončiť. Medzi skutočne pravdivé informácie patrí postavenie propagandistickej dediny pri hraniciach s Južnou Kóreou. Miesto s obytnými domami, školou a kompletným zázemím však nemá žiadnych obyvateľov.

125914:gallery:false:false:false

Kim sa do histórie zapísal aj ako módna ikona celého sveta. Asi každý si bude navždy pamätať jeho klasický účes, veľké slnečné okuliare a formálne oblečenie. Propaganda označovala vodcov vkus za mimoriadne vytríbený. Pomlčala však o tom, že topánkami so špeciálnymi podpätkami maskoval svoju nízku postavu.

Diktátor sa rád odviazal pri pozeraní zahraničných filmov. Jeho zbierka obsahovala približne 20-tisíc titulov, medzi ktorými boli aj Godzilla, Rambo, Piatok trinásteho a všetky tituly, v ktorých  sa objavila Elizabeth Taylor. Kim si dokonca „požičal“ japonského režiséra a jeho manželku-herečku. Jednoducho ich uniesol, mali sa v KĽDR postarať o zvýšenie úrovne filmového umenia. Našťastie sa im o desať rokov podarilo utiecť na festivale v Rakúsku.

Okrem toho, že je Kim Čong-il zodpovedný za katastrofálny stav svojej krajiny, nepotvrdené informácie hovoria o tom, že môže za smrť svojho mladšieho brata, ktorý sa utopil v bazéne, keď mal šesť rokov.

Absolútnou perličkou však je, že podľa oficiálnej biografie bol Kim Čong-il taký dokonalý, že nemusel chodiť na veľkú potrebu!

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




V Kolároviciach sa prevrátil muž s traktorom
Foto
Hrozivé nešťastie pri Bytči: Muž sa prevrátil s traktorom a UVIAZOL pod ním! Zasahovať musel vrtuľník
Danko je zamilovaný do blondínky, ktorá je o 23 rokov mladšia.
Danko o zákone o neziskových organizáciách: Verím, že nás Smer aj Hlas v tomto podporia
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč
Takáč o vyplácaní priamych platieb farmárom: Dostanú ich aj po 30. júni
Enviropolícia vedie trestné konanie pre nedovolenú výrobu jadrových materiálov
Enviropolicajti v strehu: Nedovolená výroba jadrových materiálov!
Šéf SNS Andrej Danko.
Andrej Danko: Nech sa v RTVS nehnevajú, ale s tým socializmom sa niečo urobiť musí
Na snímke Ústavný súd SR v Košiciach.
Ústavný súd posúdi ústavnosť zákona o štátnom rozpočte: V čom opozícia vidí rozpor?
View of the City of Nitra, Slovakia as Seen from Nitra Castle
Nitriansky kraj poskytne športovcom dotácie: Dostanú viac ako pol milióna eur
Princezná bojuje s rakovinou.
Kate sa počas boja s rakovinou dozvedela niečo nečakané: O TOMTO ani len nesnívala!
predseda vlády SR Robert Fico
Premiér: Farmári môžu dostať bezúročnú pôžičku 100-tisíc eur
Peter Pellegrini
Aktualizované
Zmeny vo fungovaní Fondu na podporu umenia: Hlas chce prísť v koalícii s návrhmi
(ilustračná foto)
Počasie sa zbláznilo, bude SNEŽIŤ: V týchto krajoch platí výstraha!
Do Slava na motorke narazilo auto, prežil zázrakom.
FotoVáš Tip
Desivá nehoda na Považí: Slavov prvý výjazd na motorke skončil takmer tragicky! Čo mu zachránilo život?