Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.12.2011 12:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Mama Alicky (†12): Dcéru jej vzal šofér prasa, no teraz je tehotná

Opäť majú dôvod na úsmev. Takmer pred rokom stratili Ladislav a Monika Vidovci svoje jediné dieťa - Alicku († 12).

Ich životy vtedy prestali mať význam. Milovanú dcérku im s kamarátkou Simonkou († 12) zrazil a usmrtil vodič David Dadík, ktorý bol odsúdený zatiaľ neprávoplatne na štyri roky väzenia.

Vyrovnať sa s obrovským žiaľom pomáha Vidovcom aj správa, ktorú sa dozvedeli pred niekoľkými týždňami. Čakajú bábätko!

Prežili najväčšiu bolesť, akú môže rodič zažiť - prišli o milované dieťa. Tá bola o to väčšia, že otec rodiny Ladislav Vida je profesionálny hasič, ktorý denne zachraňuje životy iných. Osudného 19. januára 2011 ho privolali aj k nehode v Dubovanoch, kde šialený vodič Dávid Dadík zmietol z cesty jeho Alicku a jej kamarátku Simonku. Na mieste tragédie, kde videl umierať svoju dcérku a jej kamarátku, sa vtedy psychicky zrútil. Tragický osud dvoch školáčok, ktoré mali celý život pred sebou, dojal aj divákov charitatívneho galavečera Srdce pre deti, ktorý pripravili Nový Čas a Televízia Joj.

Slzy a žiaľ v ťažko skúšanej rodine sa však v posledných týždňoch menia na radostné očakávanie. Monika a Ladislav Vidovci čakajú bábätko! „Sú veľmi šťastní, no nechcú sa tým chváliť a radosť si chcú užívať doma, v súkromí,“ povedala Novému Času rodinná známa manželov Lenka. Manželia Vidovci informáciu o tehotenstve nepopierajú a radosť z očakávaného bábätka sa na ich tvárach nedá skryť. „Nechceme sa k tomu vyjadrovať a koniec koncov, každý na to príde po čase sám. Je to naše súkromie a chceme si ho chrániť,“ povedala Alickina mamička Monika, ktorej sa po dlhých mesiacoch konečne zjavuje na tvári úsmev.

Obaja budúci rodičia priznávajú, že si za posledný rok prešli peklom a dcérka im bude do smrti veľmi chýbať. „Kto o svoje dieťa nepríde, nepochopí, čo je stratiť to najdrahšie, čo v živote máte,“ hovorí pohnutým hlasom Monika Vidová. „Doma sme potom mali neuveriteľné ticho, ktoré nám trhalo srdce... Tak sme si kúpili papagája, ktorý nám to hrozné ticho spríjemňuje.“ Tehotenstvo Monike evidentne prospieva a vždy pookreje pri myšlienke, že už budúci rok sa z ich domu budú opäť ozývať detský smiech a džavot.

Alicka († 12) a Simonka († 12) boli najlepšie kamarátky. Osudného 19. januára 2011 obe vystúpili zo školského autobusu a chceli prejsť na druhú stranu. Vtom sa spoza autobusu vyrútilo auto Davida Dadíka, ktorý malé školáčky zrazil. Dadík išiel podľa polície rýchlosťou 80 km/h. Obe dievčatká ťažkým zraneniam podľahli. Davida Dadíka odsúdili na štyri roky nepodmienečne a dostal sedemročný zákaz riadenia motorového vozidla. Rozsudok ešte nie je právoplatný.

Psychologička: Dôležité je, aby sa na tom zhodla celá rodina

„Z praxe mám pozitívne skúsenosti. Žena prišla o syna, ktorý chodil do piateho ročníka na základnej škole a po trápení zomrel na rakovinu. Jeho matka vo veku 41 rokov nechcene otehotnela a rodinu narodenie ďalšieho dieťaťa posilnilo. Bolo to veľmi dávno, keď ešte nebolo bežné tehotenstvo v takom veku. Tehotenstvo po úmrtí dieťaťa má emočný náboj. Veľmi dôležité je, aby sa na tom zhodla celá rodina. Musí sa však v takomto prípade brať ohľad na psychický a fyzický stav ženy. To, ako dlho po strate dieťaťa je vhodné znovu otehotnieť, sa nedá všeobecne povedať, je to individuálne," myslí si Daniela Bolgáčová.

Aj rodine Žilavých so žiaľom pomohlo dieťa

1105004:gallery:false:false:false

Tomáš Žilavý († 5) zomrel 29. 6. 2008 pri tragickej dopravnej nehode za Rohožníkom. Z usmrtenia je obvinený exmoderátor TV Markíza Rasťo Žitný. Súd ho už trikrát za usmrtenie poslal na 2,5 roka do basy. Rozsudok však nie je právoplatný, keďže po poslednom verdikte sa odvolala prokurátorka, ktorá pre bývalého moderátora žiada vyšší trest.

Rodina Žilavých pochovala svojho syna Tomáša 3. 7. 2008. Náplasťou na ubolené srdce rodiny Žilavých je ich dcérka Martinka, ktorá sa narodila 23. 6. 2009, čiže necelý týždeň pred ročným výročím smrti Tomáša. Dcérka Martinka im na tvárach opäť vyčarila úsmev. „To, že sme opäť štyria, je taký malý zázrak prírody. Na Tomáška myslíme každý deň, nielen na výročie jeho smrti. Na jeho hrob chodím veľmi často,“ povedal smutným hlasom otec Milan Žilavý.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu