Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.12.2011 15:20 | Správy | Domáce správy

Horkýže slíže idú do volieb: Strana je aj pre hluchých ako poleno

Nočný pokoj od polnoci či zákony odspievané poslancami. Aj takéto body chce presadiť Hudobná strana pre každého (HSPK), ktorej predsedom je Kuko.

V školách sa budú učiť hudobné predmety Rock, Ska, Punk alebo Funky. Hudobná strana pre každého (HSPK), ktorá ohlásila svoj vznik, však myslela aj na deti, ktoré sú hluché ako poleno. Tie si namiesto toho môžu vybrať šport. "Nemusíte sa obávať, ak máte deti, ktoré nevedia spievať, že sa na ne bude tlačiť," prisľúbil na dnešnej tlačovej konferencii líder nitrianskej kapely Horkýže Slíže Peter Hrivňák, alias Kuko. Ten je zároveň predsedom HSPK. Na kreslá podpredsedov zasadli ďalší členovia Slížov Mário Sabotér Sabo, Juraj Doktor Štefánik a Robert Jury Jurányi z punkovej kapely Konflikt. Do projektu pribrali aj Polemic.

Volebný program? Hotový za pol hodinu

Voličov chcú osloviť ďalšími zaujímavými nápadmi z ich desaťbodového programu. Ako povedal Kuko, každý si tam pre seba niečo nájde. Povykrádali totiž volebné programy z oblasti kultúry ostatných strán. Nezabralo im to podľa ich slov viac ako pol hodiny. Pred zasadnutím parlamentu sa má spievať hymna alebo iná národná pieseň. Nočný pokoj chcú na celom Slovensku posunúť od polnoci. Poslanci odspievajú zákony predložené na prerokovanie do parlamentu v štýle a capella. Ani športové haly by už neniesli tento názov, ale boli by to hudobné haly. "Sem-tam by sa tam mohol konať aj nejaký šport," pripustil Sabotér.

1099703:gallery:false:false:false

Odhalia sa 11. decembra

Ako Kuko pre TASR prezradil, HSPK nie je zaregistrovaná na ministerstve vnútra. "Je to odkúpená strana, ktorá už fungovala a nesmie byť do 11. decembra prezradená. Dozvedel som sa, že sa to dá a teraz sa to tak robí," dodal s tým, že nejde o žiadnu veľkú politickú stranu. "Hádam politici, ktorí sa s nami spojili, nebudú ľutovať," zamyslel sa. Tí ich aj nechali vymyslieť názov Hudobná strana pre každého. Objavia sa aj na ich kandidačnej listine. Kuko by mal byť jej lídrom a ostatní členovia kapiel na popredných miestach. "Ľudia budú prekvapení, kto za nami stojí. Tieto veci sú ale do 11. decembra utajené," poznamenal Sabotér. Kuko pripomenul, že oni sú v prvom rade hudobníci a politika je pre nich veľká neznáma. "Ale ľudia, ktorí za nami stoja, majú skúsenosti s politickými subjektmi. Myslím, že sme si vybrali správnych ľudí a oni si vybrali správne kapely," podotkol.

Kuko: Legislatívu si doberiem ako Sulík

Na februárových mítingoch v menších mestách avizujú hudbu, pivo a skvelú náladu. Ambície veľké nemajú. "Ak sa dostaneme do parlamentu, tak bude veľká žúrka, kde bude tiecť alkohol prúdom. Keď nepostúpime, žúrka bude aj tak," vyhlásil.

Ľuďom ponúkajú alternatívu štvrtej cesty. Inšpirovali ich k tomu volebné programy niektorých politických strán. "Chceli sme obísť tretiu cestu, tak máme program štvrtej cesty," uviedol spevák Slížov. Netajil sa tým, že mu legislatíva vôbec nič nehovorí, avšak prisľúbil, že to všetko dobehne podobne ako Richard Sulík po svojom nástupe do funkcie predsedu parlamentu. "Do našich mítingov to tak našliapem, že si každý pomyslí, že som na politickej scéne už šesť rokov," ubezpečil.

To, že to chalani myslia s politikou a kandidatúrou skutočne vážne, mali dokazovať aj ich obleky, v ktorých prišli na dnešnú tlačovú konferenciu. Známi recesisti ich nemajú vo zvyku nosiť. "Niektorí sme ich oprášili od svadby," prezradil Kuko.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ilustračné foto.
Trpíte bolesťou chrbta? Môže ísť o VÁŽNE ochorenie! Kedy treba okamžite vyhľadať POMOC
Ilustračné foto
Ukrajina zverejnila počet nezvestných: To číslo trhá srdce! Smutné slová Kyjeva
Zarážajúci moment zo Španielska: Fanúšik požiadal hráča o dres, ten si vypýtal peniaze!
Americká vlajka a čínska vlajka (ilustračná fotografia).
Veľký krok medzi USA a Čínou: Stalo sa to po vyše roku! Ako dopadol rozhovor ministrov?
Speváčka a vášnivá astrologička Marcela Laiferová
Úprimná rada astrologičky Marcely Laiferovej: Chcete byť ŠŤASTNÍ? Viem, ako na to
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj pristúpil k razantnému kroku: Vyvolal vlnu rozhorčenia! Čaká Ukrajinu ďalšia mobilizácia?
Siamské dvojičky Daisy a Violet Hiltonové.
Krutý osud siamských dvojičiek: Violet žila s mŕtvou sestrou niekoľko dní! Matka ich predala a... Trpké detaily ich života
Janko dal zbohom svojej legendárnej ofine.
Foto
Vypadnutie Jána Tribulu z Let’s Dance: Redaktor prišiel o ofinu aj o všetky nervy!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putin hovorí o katastrofálnych následkoch: Stretol sa s prezidentom Iránu a... Takto to dopadlo!
Ilustračné foto
Najnebezpečnejší ostrov na Zemi? Cudzincov tam čaká SMRŤ! Desivé, čo sa o ňom hovorí
Michal Šimečka a Robert Fico
Progresívne Slovensko kritizuje Fica: Premiér hovorí a koná ako geopolitický analfabet
42-ročná kameramanka Halyna Hutchinsová a americký herec Alec Baldwin.
Foto
Padol rozsudok v prípade zastrelenia kameramanky († 42): ZLÁ správa pre Aleca Baldwina!