Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.12.2011 06:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Moderátor Srdca pre deti Hudák: Príbehy detí mnou zamávali

Galavečer 2011 - Srdce pre deti moderovali Michal Hudák a Andrea Pálffy-Belányi. Ako priznáva Hudák, mal čo robiť, aby sa priamo na pľaci ubránil slzám.

Sledujte charitatívny galavečer Srdce pre deti
dnes na TV JOJ o 20:15!

? Ako ste prežívali toto náročné moderovanie, keď ste zoči-voči videli deti s veľmi ťažkými osudmi?

V zásade sa považujem za silného chlapa, ale to by zamávalo asi každým. A vlastne aj zamávalo. Nikto z členov štábu neostal ľahostajný, dokonca chlapci z SBS-ky sa mi priznali, že počas tých najemotívnejších momentov, keď videli jednotlivé príbehy, museli vyjsť von zo sály. Samotné dokrútky k jednotlivým príbehom sme navyše s Andrejkou videli až priamo počas nakrúcania záznamu. Tvorcovia určite vedeli, prečo to tak robili. Ak by sme si ich pozreli predtým, zrejme by sme vôbec neboli schopní vyjsť na pódium a moderovať to.

? Dalo sa to vôbec psychicky uniesť a zvládnuť počúvať tragédie, ktoré zasiahli nevinné a bezbranné deti?

Miestami sme sa od toho museli odosobniť. Cieľom programu nie je rozplakať masy divákov alebo účinkujúcich a už vôbec nie hostí, ktorých sa jednotlivé príbehy dotýkali. Naopak, okrem toho, že chceme vyzbierať čo najviac finančných prostriedkov pre trpiace deti a ich rodiny, tak sme sa snažili práve prostredníctvom nich poslať posolstvo, že sa nikdy netreba vzdávať. Treba bojovať a veriť v to lepšie.

? Zaznel tam príbeh, ktorý vám utkvel v pamäti viac ako tie ostatné?

Úžasní boli traja mladí ľudia, ktorých choroba zasiahla hádam v tom najcitlivejšom veku. Človek len raz zažíva prvé rande, prvú cigaretu, prvý žúr, prvý sex... a oni akoby o to všetko prišli. Choroba ich obrala o tú najvzrušujúcejšiu, najkrajšiu časť života. Našťastie sa z toho dostali, zabojovali, i keď jeden z nich prišiel o nohu. Neprišli prosiť, plakať, nechceli ani peniaze. Prišli pomôcť, kde sa ešte dá a povedať svojim rovesníkom, že ak im diagnostikujú nejakú závažnú chorobu, nemusí to nevyhnutne znamenať strašný koniec.

? Zažili ste niekedy vo svojom okolí nejaký silný príbeh, ktorý sa vás osobne dotýkal?
Silných príbehov zažívam dennodenne mnoho. Stretávam sa s nesmiernym množstvom ľudí a neuveriteľne veľa ľudí ma žiada o pomoc. Úplne všetkým vyhovieť nemôžem, ale snažím sa pomáhať, kde sa len dá. Nehovoriac o tom, že aj ja mám predsa svoj súkromný život, svojich blízkych a priateľov. V mnohých prípadoch to tiež nie sú najšťastnejšie a najveselšie príbehy. Pred niekoľkými rokmi mi zomrel veľmi blízky človek, huslista od nás z kapely, v ktorej hrám, Joša Bača. Mal 42 rokov, v takom veku ľudia nemajú zomierať. Pred dvoma rokmi mi zomrel brat Sergej, keď mal 44 rokov. Nejdem však nariekať. Treba zdvihnúť hlavu, ísť ďalej a pomáhať tam, kde sa ešte dá.

? Prečo by si, podľa vás, ľudia v tomto uponáhľanom svete, keď nemajú čas myslieť ani na seba, mali pomáhať?
Pretože pomáhať je normálne a pomáhať deťom je samozrejmé. A vôbec - ľudia by si jednoducho mali pomáhať. Frank Sinatra raz povedal jednu veľmi múdru vetu, že keď kráčaš hore, tak sa nezabudni všetkým slušne pozdraviť, lebo určite ich ešte stretneš, keď pôjdeš smerom dole. Ono to tak trochu platí aj v tomto prípade. Keď sú deti malé, treba im pomôcť, nakŕmiť ich, prebaliť. A my sme vo veku, keď všetko vládzeme, máme dosť síl, vieme sa o seba postarať. Ale raz prídeme opäť do veku, keď nás bude musieť niekto nakŕmiť a možno aj vymeniť plienku. A ktovie, či to pre nás potom neurobia práve tie deti.

? Čo by ste zaželali všetkým, ktorých diváci uvidia už dnes večer v televízii JOJ?
Ďakujem za to, že sme sa mohli stretnúť. Človek v takých chvíľach prehodnotí veci vo svojom vnútri. A aj keď mnohí už ukázali, že síl majú oproti mnohým z nás veľmi veľa, prajem im, aby im to vydržalo a aby sa v ich okolí vždy našli ľudia s veľkým srdcom, ochotní pomôcť.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!