Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.11.2011 10:00 | Správy | Domáce správy

Siroty Veronika a Janík: Z noci hrôzy sa stále nespamätali

Nikdy sa nezbavia hrozného výjavu spred roka. Mamičku Darinku († 39) im pred očami zavraždil vlastný otec Ján Čuhanič († 41). Sám sa potom obesil.

Veronika (15) a Janík (10) na mamku spomínajú každý deň. Teplo domova im po hroznej tragédii poskytla stará mama z Bunkoviec, u ktorej žijú vo veľmi skromných podmienkach. Pomôcť vyrovnať sa s ťažkým osudom im môžete aj vy! Sledujte 4. decembra o 20.15 hod. na TV JOJ  galaprogram Srdce pre deti.

Súrodenci sa so stratou rodičov vyrovnávajú ťažko. Janko po strašidelnej noci dlho vôbec nerozprával. Teraz jeho tváričku už občas rozjasní úsmev. Na smútok zabúda pri usilovnom učení. Aj keď trpí dyslexiou a dysgrafiou, dostáva iba jednotky a dvojky. „Najviac mi ide matematika, to ma baví. Tiež rád kreslím na počítači a pôjdem do ľudovej školy umenia. Aj kamarátov mám dosť,“ pochválil sa Janko pred kamerou. Pri spomienke na mamičku však deti zosmutnejú.

Stále na ňu myslím, s láskou spomínam a často chodím na jej hrob,“ hovorí Veronika, ktorá je prváčkou na obchodnej akadémii. K osudnému dňu sa vracia s hrôzou v očiach, z pamäti sa jej vynárajú desivé spomienky, o ktorých rozpráva s roztraseným hlasom: „Otec hovoril, že všetko vyrieši, že sa nemáme báť, že všetko bude dobré. Celý večer vtedy chodil po povale. Ráno som sa zobudila na strašný krik. Vošla som s Jankom do kuchyne a tam bola mamka... A otec vyšiel so zakrvavenými rukami. Ešte hovoril, že sa pichla sama. Vyšiel potom na povalu a...

Podľa starkej Magdy Bardóciovej (64) si všetko dopredu premyslel a pripravil. „Musel to mať naplánované. Veď predtým si dal na skriňu oblek so svadobnou fotkou vo vrecku, aj jej kostým s fotkou,“ vraví babička. Celú domácnosť 15 rokov ťahala sama Darinka. „Nikdy sa nesťažovala, aj keď Ján všetko prepil. Tajila aj to, že ju bil. Ako jeden dokáže takto zničiť život vlastným deťom? Každý deň na Darinku myslím. Veronika sa na ňu podobá, ako keby som ju mala pred očami. Bojím sa o deti, veď neviem, dokedy ja budem žiť,“ robí si starosti babka Magda a v očiach sa jej lesknú slzy. V dome im chýba funkčná práčka, potrebovali by tiež zatepliť, či vymeniť okná na domčeku. Detváky už vyžadujú súkromie, snívajú o vlastných izbietkach... „To, čo by sme najviac chceli, nám však už nikto nedá,“ povzdychla si Veronika.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Podnikateľ Fedor Flašík († 66): Kde a kedy mu dajú posledné zbohom?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Predseda českej vlády Petr Fiala.
Potvrdilo sa, čo sa šepkalo už dlho: Ďalší odchod z Fialovej vlády! Končí táto ministerka
The Pass at Byron Bay on a clear day with blue water
Hromadné uhynutie vznešených živočíchov: Na pláži ich uviazli stovky! Vedci sa chytajú za hlavu
Vinczeová a Dangl sú za každý žart.
Obľúbená zábavná relácia dostala v RTVS stopku! Prečo ju vyškrtli z programu?
(ilustračné foto).
Popredného podnikateľa odsúdili z korupcie: V podvode boli namočené aj jeho dcéry
Foto
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená!
Los Angeles, United States - December 18, 2013: View of Hollywood Boulevard at sunset. In 1958, the Walk of Fame was created on this street as a tribute to artists working in the entertainment industry.
Mesto anjelov si pripomenulo genocídu, pri ktorej zomreli milióny: Aké slová zazneli z Bieleho domu?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.šťastní už 55 rokov.
Foto
Zdrvená manželka speváka Grúňa († 81) Mária o jeho poslednej rozlúčke: Prečo sa neprihovorí láske do neba?