Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.11.2011 09:00 | Správy | Domáce správy

Jožka kedysi dotrhal zúrivý pes: Túžim po tvári bez jaziev!

Malý Jožko sníva, že jedného dňa sa zobudí a jeho tvár bude ako kedysi. Bez jedinej jazvy. "Veľmi by som chcel mať znovu svoju tvár,“ hovorí so slzami malý piatak.

Zúrivý pes a posmešky detí obrátili doslova naruby život Jožka Borovičku (11) z Prílep pri Zlatých Moravciach. Pred dvomi rokmi ho takmer na smrť dotrhal susedkin pes. Dodnes sa v noci budí a bráni sa mu. Jožko si neželá nič iné, len byť taký ako predtým. A k splneniu tohto sna mu chcú pomocou projektu Srdce pre deti pomôcť Nový Čas a TV JOJ.

Jožkov život sa zmenil, keď sa v jeden jarný deň vracal zo školy domov. Zrazu po ňom skočil susedkin vlčiak a driapal ho ako zmyslov zbavený. Hrýzol ho okolo oka, na uchu, ústach, kde mu vybil zub, do ramena, pod pazuchou aj na predlaktí. Spolu ho uhryzol 14-krát. „Podľa primára mal Jožko obrovské šťastie, že mu pes nevyhryzol očko a na predlaktí mu zahryzol iba tesne vedľa tepny,“ ešte stále plače jeho mama Klaudia (36), keď hovorí o hrôze, ktorú prežil jej synček. Svedkom Jožkovho boja o život bola jeho sestra Monika (17). „Bolo to hrozné. Veľmi som sa bála. Nevedela som, čo mám robiť,“ smutne priznáva.

Jožko už absolvoval množstvo vážnych operácií a okrem psychickej traumy, keď v noci kričí zo sna a bráni sa zúrivému vlčiakovi, mu zostali aj trvalé následky. „Deti sa mi pre jazvy na rukách aj tvári často rôzne posmievajú. Veľmi by som chcel mať znovu svoju tvár,“ hovorí so slzami v očiach malý piatak, ktorý zo všetkého najradšej hrá futbal. Jeho mama Klaudia dodáva, že Jožko musí absolvovať operáciu dohryzeného očka, na ktoré horšie vidí do diaľky. „Nevieme však, ako ju zaplatíme, pretože poisťovňa z nej hradí len zlomok a my na ňu nemáme,“ dodáva mama. Pre synčekove zdravotné problémy musela odísť z práce a štvorčlenná rodina tak žije len z otcovho príjmu.

Ako pomôcť Jožkovi
Pomôžte Jožkovi (11) z Prílep a prispejte mu na zákrok na plastickej chirurgii a na týždňový ozdravný pobyt na Slovensku v celkovej výške 1 400 €. Stačí zaslať darcovskú prázdnu SMS na číslo 871 od 19. 11. do 21. 11. 2011 vrátane. Cena SMS je 5 € u všetkých operátorov a celú túto sumu darujete na dobrý účel. Ľubovoľný príspevok môžete poslať aj bankovým prevodom cez www.srdcepredeti.sk.

Veľká akcia Nového Času
Sme silní, a preto sme sa rozhodli pomáhať! Nový Čas pokračuje v úsilí pomôcť chorým a deťom v tiesni na Slovensku! Už 5 rokov zverejňujeme osudy malých pacientov a stojíme pri nich v liečbe! Nový Čas pomáha deťom prostredníctvom svojho charitatívneho programu Srdce pred deti, ktorý spravuje v spolupráci s Nadáciou Pontis. Pomôcť môžete aj vy! Prostredníctvom darcovskej SMS v hodnote 5 € na číslo 871.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Podľa autora videa nejde o žraloka.
V chorvátskom Dubrovníku natočili zvláštneho tvora: Objaví sa len RAZ za pár rokov!
Blesky nad elektrárňou Orot Rabin neďaleko izraelského mesta Hadera.
Nad konfliktom medzi Izraelom a Iránom sa zaťahujú mraky: Svetoví lídri upozorňujú, dôjde k najhoršiemu?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Chystá sa hlasovanie, na ktoré čaká celý svet: Dočká sa Ukrajina a Izrael pomoci od Spojených štátov?
Ilustračné foto
Obetiam domáceho násilia svitá na lepšie časy: Hlava štátu podpísala zákon, ktorý násilníkom nič nedaruje
Na nedatovanej snímke amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA) objekt, ktorý v marci 2024 poškodil dom na Floride.
Mužovi na Floride zničil dom čudný predmet z vesmíru: NASA musela vyjsť s pravdou von!
Joe Biden so ženou Jill.
Bidenovci prezradili, koľko zarábajú: Jill, oplatí sa ti vôbec pracovať?!
A stock photo of a Police Line 'Do Not Cross' caution tape with a defocused police car with sirens flashing red and blue.
Hororové vyčíňanie v Austrálii: Z desivého incidentu je podozrivý aj 15-ročný chlapec
Líder eurokandidátky za PS Ľudovít Ódor naznačil, že Korčok by mal dostať slušnú ponuku.
Foto
Ódor naznačil záujem progresívcov o Korčoka: Nahradí Šimečku alebo si založí stranu?
Najvyššie prístupné miesto ponúka neuveriteľný výhľad.
Pozrite sa s nami na zrekonštruovaný skvost v Bratislave: Čo Michalská veža (ne)ponúka?
Filip Kuffa odmieta, že by porušil zákon.
Foto
Filip Kuffa čelí vážnym obvineniam: Ohrozuje štátny tajomník envirorezortu prírodu v národných parkoch?
Hana má v obľube prechádzky.
Hana Rapantová prezradila trik na bezchybnú kondíciu: TOTO o nej vedia aj kolegovia v rozhlase!
Momenty zo 7. kola Let's Dance.
Foto
Dychberúce momenty v Let's Dance: BOZK, ktorý nikto nečakal! Na Tine mohli všetci oči nechať