Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.09.2011 10:00 | Správy | Domáce správy

Čitatelia sa za 2 dni pozbierali na náplasti pre Margarétku (5)

Po tom, čo sme v pondelok napísali o malej Margarétke s diag­nózou motýlích krídel, prišlo od vás viac ako 1 350 esemesiek do programu Srdce pre deti.

Vďaka vám môžeme malej bojovníčke kúpiť 5 kartónov náplastí Mepilex Transfer, ktoré zmiernia jej bolesti a navyše pomôžeme aj ďalšiemu malému pacientovi.

Program Srdce pre deti, ktorá je spoločným projektom Nového Času a Nadácie Pontis, už pomáha konkrétnym deťom. V pondelok sme predstavili projekt Srdce pred deti v novom šate, kde na pomoci malým pacientom participujú aj čitatelia. Pomáhať totiž môžu prostredníctvom SMS v hodnote 5 €, ktoré idú na zdravotné pomôcky priamo pre konkrétne deti, ktoré ich potrebujú.


Príbeh malej Margarétky, ktorá má chorobu motýlích krídel, vás dojal. Poslali ste viac ako 1 350 esemesiek. Vyzbierali sme tak 2 216, 40 € pre Margarétku, ktorej môžeme kúpiť náplasti zmierňujúce bolesť. Okrem toho do spoločného konta pre deti pribudlo 5 375 €. Zdravotnými pomôckami sme tak mohli pomôcť aj Petronelke (14), ktorej sa po desiatich rokoch vrátila rakovina. „Sme veľmi radi, že sa čitatelia Nového Času rozhodli pomáhať malým deťom, ktoré majú nie vlastnou vinou ťažší život ako ich rovesníci. Potvrdilo sa, že keď sa spoja menšie príspevky, spolu môžu zásadne niekomu zmeniť život. Za všetky esemesky ďakujeme,“ povedala brand manager Nového Času Tatiana Ondrisková.

Margarétka pomohla aj Petronelke (14)!

Osud ju ťažko skúša odmalička. Petronelu Groškovú (14) z Nižného Hrušova dlhé roky prenasleduje rakovina. Prvú operáciu podstúpila ako trojročná. Zdalo sa, že je z najhoršieho vonku. Choroba ju však zase dobehla a opäť podstupuje náročnú liečbu. Dievčina je však napriek tomu plná optimizmu. Nový Čas jej chce uľahčiť život. Od peňazí, ktoré ľudia poslali prostredníctvom SMS po výzve z pondelka, jej z programu Srdce pre deti kúpime pomôcky, ktoré potrebuje v boji so zákernou chorobou.

„Keď mala Peťka tri roky, namerala som jej zvýšenú teplotu. To, čo spočiatku vyzeralo ako banálna návšteva obvodného lekára, sa však ukázalo byť nočnou morou,“ vraví Katarína Grošková (42), mama školáčky Petronely. Dievčina absolvovala množstvo vyšetrení. „Konečná diagnóza bola krutá - rakovina. Choroba napadla nerv prechádzajúci miechou. V nemocnici mi povedali, aby som sa pripravila na najhoršie,“ spomína Grošková na obdobie spred desiatich rokov.

O život svojej dcéry, ktorá si ešte ne­uvedomovala, čo sa deje, začala bojovať z plných síl. „Peťke časť 15-centimetrového nádoru vyoperovali. Asi štvorcentimetrový zvyšok, ktorý zostal v jej tele, stiahli svorkou, aby sa nešíril. Hoci s chorobou boli spojené aj ďalšie zdravotné ťažkosti, zdalo sa, že jej život už nie je ohrozený. Až pred rokom sme zistili, že opak je pravdou. Nádor sa rozrástol a bol ešte väčší, ako ten prvý. Meral 18 cm!“ so slzami v očiach hovorí silná žena.

Peťka zase musela pod skalpel. „Náročná operácia trvala šesť a pol hodiny. Moja dcérka ju už má za sebou. Obávali sme sa, ako bude znášať následky. Peťka je však úžasná. Keď sa po uplynutí troch dní dala trocha do poriadku a pýtali sme sa jej, ako sa cíti, odpovedala - chcem skočiť bungee jumping. Nik neveril vlastným ušiam. Ľudia po takých operáciách zvyknú mať celkom iné myšlienky,“ skonštatovala mama dievčiny, ktorá však ešte stále nemá vyhraté. „V tele na nerve jej ostala časť nádoru a čaká ju neurochirurgický zákrok. S rizikom ochrnutia. „Som však presvedčená, že so šťastným koncom,“ zaželala si na záver K. Grošková.

Z programu Srdce pre deti kúpime Petronele biolampu, ortopedický matrac, anti­alergický vankúš a paplón, ako aj čističku a zvlhčovač vzduchu, ktoré potrebuje v boji proti zákernej chorobe.

Výzva: Potrebuje niekto z vašich blízkych pomoc?

Poznáte dieťa vo vašom okolí, ktoré potrebuje pomoc? Nie sú vám osudy vašich blízkych, známych alebo susedov ľahostajné? Daj­te nám vedieť a my sa im pokúsime pomôcť. Posielajte vaše príbehy o boji s ťažkým osudom nasrdcepredeti@nadaciapontis.sk

Ako funguje projekt Srdce pre deti

Program Nového Času a Nadácie Pontis Srdce pre deti je charitatívnym projektom, ktorý pomáha deťom s vážnymi zdravotnými problémami alebo tým, ktoré žijú v sociálnej núdzi. Podporujete vždy konkrétny príbeh, a to formou SMS v hodnote 5 €. Celá táto suma ide na zdravotné pomôcky, ktoré dieťa potrebuje. Ak sa vyzbiera viac financií ako konkrétna pomôcka stojí, zvyšné peniaze idú na spoločné konto pre deti, z ktorého pomáhame ďalším malým pacientom a deťom. Konkrétne príbehy si môžete pozrieť na stránke www.srdcepredeti.sk

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vera Wisterová(46)
Foto
Ako hodnotí Vera Wisterová svoje mamičkovské povinnosti? Extrémna sebakritika: Za toto si zaslúžim diplom!
(ilustračné foto)
Poslanec mal udrieť svojho kolegu: Suspendovali ho! Podajú trestné oznámenie?
Európsky parlament v Štrasburgu
V Európskom parlamente sa toto stalo historicky prvýkrát: Týka sa to žien
Enviropolícia vedie trestné konanie pre nedovolenú výrobu jadrových materiálov
Enviropolicajti v strehu: Nedovolená výroba jadrových materiálov!
Šéf SNS Andrej Danko.
Andrej Danko: Nech sa v RTVS nehnevajú, ale s tým socializmom sa niečo urobiť musí
Na snímke Ústavný súd SR v Košiciach.
Ústavný súd posúdi ústavnosť zákona o štátnom rozpočte: V čom opozícia vidí rozpor?
View of the City of Nitra, Slovakia as Seen from Nitra Castle
Nitriansky kraj poskytne športovcom dotácie: Dostanú viac ako pol milióna eur
Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.
Maďarsko spravilo kontroverzný krok: Týka sa to sexuálnych menšín
Ulicami Londýna sa preháňali splašené armádne kone.
Foto
FOTO Strach, krv a zmätok! Splašené kone spôsobili v Londýne horor: Ľudí museli odviezť do nemocnice
Princezná bojuje s rakovinou.
Kate sa počas boja s rakovinou dozvedela niečo nečakané: O TOMTO ani len nesnívala!
predseda vlády SR Robert Fico
Premiér: Farmári môžu dostať bezúročnú pôžičku 100-tisíc eur
Tunisia. Djerba island. Guellala village
Mrazivý objav: Pri pobreží obľúbenej dovolenkovej krajiny našli mŕtve telá