Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.07.2011 19:39 | Šport | Futbal

Žilina si poradila so Slovanom najtesnejším rozdielom

Základná časť úspechu domácej Žiliny bola položená už v prvom polčase, v ktorom padli všetky tri góly stretnutia.

MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 2:1 (2:1)
Góly: 5. Barčík, 36. Šulek - 20. Halenár, Rozhodovali: Vlk - Benko, Mikulaj, ŽK: Majtán - Grendel, Kolčák, Dosoudil, Milinkovič, 4115 divákov

Zostavy a striedania
Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Prince, Mráz - Gergel (79. Angelovič), Pečovský, Šulek, Barčík (90.+ Ondráš) - Majtán (83. Guldan), Ceesay
Slovan: Putnocký - Pauschek, Jánošík, Dosoudil, Štepanovský - Kuzma, Grendel (77. Guédé), Kolčák, Ivana (33. Milinkovič) - Halenár, Kordič (50. Szarka)

Šláger kola pod Dubňom sa začal vo veľkom štýle a postaral sa o to domáci kapitán. Žilina v 5. minúte zápasu zahrávala priamy kop na bránku Slovana, Gergel prízemnou strelou neprepálil brániacich hráčov, lopta sa však odrazila k Barčíkovi a ten bez prípravy krásnou balistickou krivkou poslal loptu z dobrých 25-tich metrov až do siete. Putnocký sa márne naťahoval, lopta zapadla dokonale. V 13. minúte Majtán okradol domácich obrancov, napriek faulu sa predral dopredu, posunul loptu Ceesayovi, ten síce skóroval, no zdvihnutá zástavka čiarového rozhodcu nepochopiteľne vzala Žiline druhý gól. Naopak udrelo na druhej strane, Ivana si na vzdialenejšej žrdi vyčkal na center, ktorý preletel celú žilinskú obranu a z voleja to poslal na bránu, loptu pred Dúbravkom ešte jemne tečoval Halenár a bolo vyrovnané. Hral sa trochu vyrovnala, ale domáci mali stálu prevahu. Po Barčíkovom rohovom kope sa v 30. minúte Žilina opät mohla dostať do vedenia, vzdušný kráľ Ceesay však hlavou z malého vápna mieril iba tesne vedľa. "Šošoni" sa však vrátili na koňa v 36. minúte, Majtán sa v pokutovom území uvoľnil medzi dvomi zadákmi Slovana, periférne si všimol zabiehajúceho Šuleka, okamžite mu to hodil na nohu a najčerstvejšia posila MŠK pravačkou zblízka prepálila Putnockého. O štyri minúty po Barčíkovom centri z pravej strany mal na hlave tretí gól Ceesay, ale Putnocký prečítal jeho úmysel a vrhol sa po lopte správne. Domáci začali majstra bombardovať, v 42. minúte sa na sólo dopredu vydal Gergel, na hranici šestnástky preniesol hru na pravú stranu, kde čakal osamotený Majtán, no jeho tvrdá rana presvišťala iba pár centimetrov vedľa pravej žrde, Putnocký zamrzol na mieste. 

Po zmene strán tlak domácich ustál, aj Slovan upravil spôsob svojej hry, a tak to už nebol taký pohľadný futbal ako pred prestávkou. V 66. minúte zo záložnej formácie Žiliny vyšla kolmá prihrávka do voľného priestoru na Tomáša Majtána, obrana "belasých" zrejme pokazila ofsajdovú pascu, Majtán sa rútil sám na Putnockého, ktorý vybehol zo šestnástky do súboja a napokon brankár Slovana situáciu zvládol na výbornú, v sklze obral Majtána o loptu aj stopercentnú šancu. Pečovský sa potom snažil nakopnúť loptu do opustenej brány, ale netrafil. Ďalší nádejný protiútok MŠK sa zrodil v 70. minúte, Barčík z prave strany prízemným centrom našiel čakajúceho Majtána na hranici šestnástky a keby pravá Putnockého žrď mala chlpy, Majtánova krížna strela by ich pohladila. To už sa Žilina opäť dostávala na koňa a snažila sa rozhodnúť zápas. Barčík si po exportnom prvom góle veril počas celého zápasu a v 74. minúte svoje sebavedomie demonštroval dlhou lobovanou strelou od polovice ihriska, ktorá zdvihla divákov zo sedadiel a padla na hornú sieť. Lenže sebavedomím hýrili všetci domáci hráči, dokonca pravý obranca Mabouka si dovolil individuálne cez troch hráčov vniknúť do šestnástky aj vystreliť, zatočená lopta napokon iba tesne minula pravý horný roh bránky Slovana. Nič viac sa v Žiline nestalo, domáci tak získali prvé ligové víťazstvo v sezóne.

 


 

Dukla B. Bystrica - MFK Košice 4:0 (2:0)

Góly: 37. Pančík, 45. Jakubko, 48. Bažík, 75. Jakubko. Rozhodca Prešinský, ŽK: Uškovič - Karaš, 1690 divákov

Dukla B. Bystrica: Belic - Turňa, Chupáč (46. Kupčík), Hlinka, Hučko - Považanec (40. Brašeň), Prekop, Bažík, Pančík - Uškovič (86. Ľupták), Jakubko

MFK Košice: Tofilovski (78. Lopez) - Tóth, Dokovič, Dobias, Čonka - Pačinda, Isola (46. Kubík), Šinglár, Matič (56. Karaš), Viazanko - Diaby

Pre Duklu dopadol prvý polčas s lichotivým vedením o dva góly a vôbec to tak nemuselo byť. Košičania neustále hrozili v útočnej ofenzíve, zbieraii lopty v strede a vypracovali si aj tri solídne situácie, z ktorých pri troche šťastia mohli vyťažiť góly. Pasivitu svojich hráčov nevydržal ani tréner Zaťko a hlasivkami sa snažil prebudiť ich ospalosť. Už v 7. min sa hostia mohli dostať do vedenia, Pačinda nacentroval a Viazanko preloboval nielen brankára, ale aj bránku. O štyri minúty neskôr aktívny Viazansko sa prekľučkoval cez troch hráčov, posunul loptu Diabymu a stačilo už len trafiť medzi tri žrde, aby sa Košičania radovali. Tretia gólová akcia bola najnádejnejšia, Diaby sa rútil sám na bránku, vo finálnej fáze si však posunul loptu príliš dopredu a brankár Belic vybehnutím vyriešil hrozbu. Domácim vyšiel záver polčasu nečakane efektívne. V 37. min už čiarový rozhodca zdvíhal zástavku, aby umožnil striedať, z ihriska mal odísť Považanec, no ocitol sa v akcii s Uškovičom, biliardovo nahral Pančíkovi a zrodil sa úvodný gól. Za odmenu tréner Zaťko nechal Považanca na ihrisku ešte tri minúty a až potom ho vystriedal. Keď sa začal nadstavený polčasový čas, Hlinka poslal neškodnú vysokú loptu do šestnástky, brankára Tofilovského však v súboji prekvapujúco prehlavičkoval Jakubko a domáci odišli do šatne s príjemným skóre.

Po zmene strán sa hostia snažili odvrátiť prvú letnú prehru, no prišiel ďalší úder. V 48. min sa Bažík pri priamom kope dokonale oprel do lopty a poslal ju k pravej žrdi užasnutého brankára Tofilovského. Košičania ešte so zápasom mohli niečo urobiť, to by však Pačinda nesmel v 59. min v gólovom postavení prestreliť. Domáci uštedrili hosťom lekciu z efektívnosti a okorenili ju v 75. min, po centri Uškoviča pridal ďalší gól opäť hlavou Jakubko. Košičanom v zápase nebol dopriaty ani gól, v 88. min mal k nemu veľmi blízko Kubík, brankár Belic však bol namieste.


MFK Ružomberok - FC Nitra 0:0
Rozhodoval: Kružliak, ŽK: I. Kotora, Kostelný - Držík, Mart. Tóth, Rák, 1190 divákov

Ružomberok: Hrdlička – P. Maslo, Kostelný, Sivčevič, Gallo – Bielák – Ivan Kotora (54. P. Pilar), Šmahaj (73. Š. Pekár), Hoferica, Ďubek (84. Krbeček) – Masaryk.
Nitra: Hroššo – Kaspřák, Mart. Tóth, M. Kolmokov, Čirik – Držík – Boszorád (38. Kolár), Rák, N'Tuli (59. Šimončič), R. Sloboda – M. Gajdošík (75. Šimonek).

V závere vyrovnanej úvodnej dvadsaťminútovky zdiaľky vystrelil nitriansky R. Sloboda, trochu prekvapený domáci gólman Hrdlička vyrazil loptu len pred seba. Potom ale Liptáci zobrali zápasové opraty do svojich rúk a na dlhší čas sa nasťahovali na súperovu polovicu. V 27. min. po umne zahratom priamom kope Masaryka vychytal Hroššo. O dve minúty na to Masaryk v stopercentnej šanci, keď mu loptu naservíroval Šmahaj, hlavou trafil do nohy nitrianskeho brankára.

Na začiatku 2. polčasu, v 51. min. sa po kolmej prihrávke Gajdošík ocitol sám pred Hrdličkom, z minisúboja však so štítom vyšiel ružomberský brankár. Nepremenená veľká príležitosť Nitranov, domácich znovu vyprovokovala do vyšších obrátok, ale do súvislejšieho tlaku ich hostia nepustili. V 58. min. sa opäť vyznamenal Hroššo, keď z vinkla vyškriabal Masarykovu hlavičku. Snaha Liptákov o prvý tohto sezónny trojbodový zásah vytúžený efekt nepriniesla. Domáci síce až do konca mali územnú prevahu, lenže už bez šancí, z ktorých by mohli rozhodnúť.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?
(ilustračné foto)
Kežmarčan jazdil s autom zo strany na stranu: Keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať
Blue siren on the top of a french police car.
Útok na školáčky otriasol krajinou: Potom prišla ďalšia rana! Dievča († 14) zomrelo na infarkt
Ilustračné foto
Poplach na Slovensku: Stovky prípadov čierneho kašľa! Prečo sa situácia zhoršuje?
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholzovo varovanie by si mal vypočuť celý svet: Niečo také NESMIE nastať!
Archeológovia začali výskum na miestach masových popráv v Kremničke
Foto
Niečo takéto sa na Slovensku ešte nedialo: Všetko prebehne tu!
Samovražedný atentátnik na motorke sa v piatok v Karáčí odpálil v blízkosti dodávky.
Smrti unikli len o vlások! Samovražedný atentátnik sa odpálil v tesnej blízkosti dodávky
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdnu radu po odvolaní Mazáka dočasne povedie tento muž: Čo bude ďalej?
Malému Timkovi diagnostikovali akútnu leukémiu, vlani v júli nastúpil na dvojročnú liečbu.
Foto
Syn herca Dobríka bojuje s rakovinou, manželka má SKVELÚ správu: Plačem a usmievam sa zároveň