Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.07.2011 07:00 | Správy | Domáce správy

Kritika Slobody zvierat: Exmoderátor našiel psa, no z útulku záhadne zmizol

Chyba alebo čudné praktiky so zvieratami? Bývalý hovorca Ivety Radičovej a markizácky exmoderátor Pavol Gmitter (31) nevie, čo si má myslieť o zmiznutí psa.

Pred týždňom našiel na nedeľnej prechádzke na Kolibe zatúlaného a vyčerpaného čistokrvného anglického buldoga. Okamžite ho odviezol do Slobody zvierat, no potom akoby sa psík do zeme prepadol! V útulku tvrdia, že pre psa si prišiel pravý majiteľ. Jeho doklady však chýbajú a adresa, ktorú údajný vlastník v Slobode zvierat uviedol, je falošná. To všetko v čase, keď Slovenskom otriasajú správy o transporte a predaji psíkov do zahraničia.

Stalo sa niečo podobné aj vám? Odovzdali ste zviera do útulku a to záhadne zmizlo? Máte informácie o tom, čo môže byť za podobnými praktikami? Píšte na tip@novycas.sk

Niečo tu nesedí! Bývalý moderátor Markízy a hovorca Ivety Radičovej Pavol Gmitter sa nevie dopátrať, kde sa nachádza čistokrvný pes, ktorého našiel. Priviedol ho do Slobody zvierat, no nedostal žiadny doklad, že si od neho anglického buldoga v bratislavskom útulku prebrali. „Dal som im všetky moje osobné údaje, no potvrdenie mi nedali žiadne. Takže sa môžu tváriť, že som tam nikdy nebol,“ zarazene povedal Gmitter.

Po dvoch dňoch sa do útulku vrátil, aby skontroloval, ako sa psíkovi darí. Ostal však ako obarený, pretože anglický buldog tam už nebol. „Povedali mi, že ho vrátili pôvodnému majiteľovi na základe občianskeho preukazu a toho, že pes javil známky, že sa poznajú. No ten pes sa nesprával nepriateľsky ani ku mne, ani k nikomu,“ vysvetlil Gmitter. Až neskôr mu prezradili, že okrem občianskeho predložil údajný vlastník zvieraťa aj očkovací preukaz.

Meno majiteľa psa ani jeho adresu či telefónne číslo mu však v útulku dať nechceli.  „Viedol som ostrý rozhovor s vedúcou útulku. Trval som na tom, že chcem vidieť psa s jeho majiteľom, inak sa tejto veci neprestanem venovať,“ prízvukoval nešťastný Gmitter. Neostalo mu nič iné, ako obrátiť sa na predsedníčku občianskeho združenia pani Dugovičovú, ktorá mu podľa jeho slov žiadané údaje poskytla.

Zarážajúce sa mu zdalo aj to, že adresa majiteľa sa nachádzala v bratislavskej Rači, kým zatúlaného psa našli na Kolibe. „Neviem si predstaviť, že by anglický buldog prešiel po svojich na druhú stranu Bratislavy. Problém je však aj ten, že adresa Pri Šajbách existuje, len číslo 8 neviem nájsť,“ prezradil Gmitter.

Na jeho podnet sa udávanú adresu snažil nájsť aj Nový Čas, no rovnako neúspešne. Zaujímali sme sa preto, aké doklady predložil údajný majiteľ v Slobode zvierat. „Občiansky preukaz nemáme okopírovaný, lebo to nemôžeme robiť kvôli tomu, že je tam citlivý údaj - rodné číslo. Nemáme na to oprávnenie. Informácie o majiteľovi sme si iba opísali a ten človek môže mať na tej adrese zapísaný trvalý pobyt, ale už tam dávno nebýva,“ povedala inšpektorka ochrany zvierat Romana Březinová.

Nový Čas stále pátra po stratenom psíkovi. Ďalšie podrobnosti o prípade už zajtra.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!