Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.07.2011 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Monika Haasová priznala: Bambuľka je vrchol mojej kariéry!

Monika a Zuzana Haasové celý život bojujú s tým, že si ich ľudia mýlia, prípadne sa pýtajú, ktorá z nich hrala Bambuľku.

"Môžeme to porovnať so sestrami Vášáryovými, i keď ony sú iné kapacity. Pamätám si, že si ich ľudia mýlili, aj keď sa vôbec na seba nepodobajú. Treba si na to zvyknúť a vysvetľovať," hovorí Monika Haasová.

Pre poriadok: Monika Haasová má 34 rokov, žije v Amsterdame, má syna Nikitu (14 mesiacov) a ona bola Bambuľka. Jej sestra Zuzana má 30 rokov, dcéru Romanku (6 rokov) a hrá v Paneláku. V posledných rokoch si Moniku a Zuzanu Haasovú už ľudia nielenže mýlia, ale keďže sú obidve umelecky aktívne, "zliali" sa do jednej osoby... A tak sa o sebe dočítali, že Monika Haasová má dcéru Romanku, hrá v Paneláku a žije v Holandsku. "Multižena, ako to stíha?" smeje sa Zuzana.

943329:gallery:false:false:true

Sestrin nápadník

Po dlhých rokoch sa Bambuľka Monika Haasová vracia na obrazovky. Andy Kraus ju obsadil do Paneláka, aby ľudia sestry konečne videli vedľa seba a dokázali ich rozoznávať. Monika bude v Paneláku hrať sestru svojej skutočnej sestry - seriálovej Sone Jančovej. Vysvitne, že Monikina postava kedysi prežila veľkú lásku so svojím švagrom Dudkom, medzi sestrami to bude poriadne iskriť a Soňou zmietať veľká žiarlivosť.

943327:gallery:false:false:true

Sestry Haasové tvrdia, že v ich rodine bola vždy sesterská láska prednejšia ako frajer, a tak by jedna druhej priateľa určite neprebrali a nebili by sa oňho. Prihodilo sa, že Monika pokojne prenechala sestre nápadníka, ktorá oňho mala záujem. Okrem toho majú množstvo spoločných zážitkov týkajúcich sa vážnych i menej vážnych nápadníkov.

943334:fullwidth:false:false:true


"Raz mal jeden záujem o Moniku, ale ona nie," spomína Zuzana, "a tak mi povedala, že volaj s ním ty. Bola som vtedy krpatá, mala som štrnásť, Monika osemnásť. Chvíľu som hrala Moniku, potom na to prišiel, ale nakoniec si už k telefónu pýtal mňa. A ja som sa do toho telefónu totálne zamilovala. V živote som toho človeka nevidela."

Monika si pamätá, že jej Zuzka ako mladšia sestra vždy poslušne referovala, ktorý chlapec sa na ňu pozrel, keď kráčala za ňou na ulici. V opačnom prípade, keď Monika uvidela sestru s nejakým chlapcom, ktorý sa jej nepozdával, prišla za ňou s ďalšou sestrou Ivetou a nekompromisne nakázali Zuzke ísť domov: "Boli ako dve matróny, ten chlapec len preglgol..." opisuje Zuzana. "My sme si s Ivetou len povedali - ten nie! Naša najmladšia sestrička a tento? To nedopustíme!" smeje sa Monika.

943350:fullwidth:false:false:true


Život s Bambuľkou
V jednom mala mladšia Zuzana výhodu - bola sestrou Bambuľky a tento fakt i podobu pri flirtovaní rada využívala. Monika triezvo konštatuje: „Sláva vytvára neprirodzený jav, pretože vás všetci poznajú a to je neprirodzené. Bola som malá a nechápala som to. Niekedy som mala totiž pocit, že sa ľudia so mnou bavia len preto, že som hrala Bambuľku a nie preto, kto som. Dokonca som podozrievala aj tých nápadníkov, že ma chceli len ako Bambuľku.“ Je jasné, že keby aj vyhrala Oscara, titulky na Slovensku by boli opäť, že Bambuľka vyhrala Oscara: „Človek urobí aj iné veci, ale stále je to o tej Bambuľke. Tak som si povedala - o. k., tak najvyšší kariérny bod bola Bambuľka, už to ide len z kopca,“ smeje sa Monika, „ale už som sa s tým zmierila. Má to aj výhody, keď vám policajti odpustia pokuty.“


Pomáhajú si
Ak sa spýtate sestier Haasových, aké vlastnosti majú spoločné, zhodne tvrdia, že sú výbušné, energické a všetko prežívajú na sto percent. Rovnaký pohľad majú aj na umenie a navzájom si vypomáhajú vo svojich projektoch. Zuzane nerobilo problém odskočiť do Holandska, kde si zahrala v Monikinom študentskom projekte. Monika zasa vypomáhala s choreografiou v Zuzaninej kapele The Susie Haas Band alebo v jej divadle Haaf. Poradí aj na diaľku cez skype alebo si pozrie videá.

943336:gallery:false:false:true

Kariéra v Amsterdame

Kým Zuzana žije celý život v Bratislave, Monika má dušu cestovateľa a jej domovskou stanicou je Amsterdam, kde odišla pred desiatimi rokmi. V Holandsku vyštudovala MIM-školu, čo je pohybové herectvo. Nie je však pantomíma. Moniku nenájdete v žiadnom kamennom divadle, v krajine tulipánov je umelecký život voľnejší. „V Holandsku divadlo funguje tak, že vzniknuté menšie divadelné skupiny vždy musia požiadať štátny fond o podporu. Keď ju nedostanú, nefungujú. Produkčný dom potom každú skupinu zastreší a postará sa aj o jej publicitu. Projekt potom neustále cestuje z jedného divadla do druhého,“ vysvetľuje Monika. S úsmevom dodáva, že takto nikomu nerobí konkurenciu, i keď si ju skupina zavolá na iný projekt, nikto na ňu nežiarli. Slovenská herečka si navyše založila aj zoskupenie Trio Olga, kde hrá s jednou nemeckou herečkou.

943335:fullwidth:false:false:true

Monika si život v Amsterdame pochvaľuje a ako každý správny Holanďan aj ona sa po uliciach preváža zásadne len na bicykli. „Auto je tam zbytočné. V Amsterdame nepotrebujete nič - len bicykel a byt, za dvadsať minúť sa doveziete, kam potrebujete a ešte máte aj superkondičku.“ Monika je s bicyklom taká zžitá, že syna Nikitu posadila do detskej sedačky už ako deväťmesačného. Zatiaľ sedí vpredu, keď podrastie, pôjde dozadu. V meste vraj nie je zázrak vidieť rodiča na bicykli s tromi detskými sedačkami. Mimochodom, hnedooké chlapča má už v zápise niekoľko superlatívov. Za svoj krátky život Nikita už 16-krát letel a doma počúva slovenčinu, maďarčinu (jeho otcom je maďarský tanečník), ale aj angličtinu, keďže sa jeho rodičia rozprávajú anglicky a holandsky.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
Roman Malatinec (Hlas-SD)
Malatinec k novele o medveďoch: Ľudia na Slovensku na tento zákon čakajú