Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.05.2011 00:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Brat kanibala je známy muzikant: Čo o ňom prezradil v SMS?

Slovensko už pozná totožnosť muža, ktorý chcel podľa polície rozštvrtiť a zjesť Švajčiara. Bratom Mateja Čurka († 42) je navyše známy muzikant!

Slovenským kanibalom má byť Matej Čurko († 42), brat známeho hudobníka Mariána Čurka, ktorého ľudia poznajú ako úspešného hudobného skladateľa a režiséra. Najnovšie vystupuje v markizáckej relácii Partička.

To, že sú súrodenci, priznali ľudia z dediny Sokoľ, ktorým sa Matej chválil, a esmeskami to Novému Času potvrdil aj jeho brat Marián.

„Od pondelka som odcestovaný na dovolenke a je to pre mňa šokujúca správa, ba až zlý žart,“ povedal včera pre Nový Čas hudobník Čurko. S bratom sa takmer vôbec nestýka, naposledy sa vraj stretli pred dvoma rokmi. „Rozhodne nepôjdem za ním do nemocnice a bol by som rád, keby nikto z mojich blízkych nešiel. Za to, čo im pripravil,“ zdôraznil hudobník.

O bratovej záľube k zbraniam vedel dlho. „Nemám rád ľudí, ktorí majú doma zbrane, lebo podľa mňa ich nakoniec použijú. Malo byť všetkým v Košiciach čudné, prečo ich doma zhromažďuje,“ dodal Marián Čurko. Z toho, čo sa v utorok odohralo v Kysaku aj v súvislosti s prípravou vraždy spojenej s kanibalizmom, je zhrozený. „Najradšej by som bol, keby sa na toho človeka navždy zabudlo,“ uzavrel.

O šokujúcom prípade Slováka Mateja Čurka píše celý svet. Slovák sa so Švajčiarom so samovražednými sklonmi cez internet dohodol, že ho zabije a nakoniec skonzumuje. Jeho cieľom podľa polície bolo najprv svoju obeť omámiť, potom bodnúť do srdca a jej telo rozštvrtené skryť do pripravenej jamy posypané korením. Následne si mal chodiť na miesto po časti tela a konzumovať ich. Švajčiar si to nakoniec rozmyslel a prípad oznámil polícii. Na miesto stretnutia už prišiel policajný agent. Po tom, ako Matej Čurko potvrdil, že má pri sebe pílky, nože, skrutkovače, igelitové vrecia, tabletky na omámenie a čierne korenie, kukláči spustili akciu. Polícia tvrdí, že Čurko sa pokúsil zastreliť policajného agenta, pri prestrelke dostal päť rán od snajperov, podarilo sa mu však postreliť jedného zo zasahujúcich kukláčov. Obaja skončili hospitalizovaní v nemocnici.

Čo vedie ku kanibalizmu?

Jednoznačne povedať, prečo sa niekto rozhodne skonzumovať človeka, je veľmi náročné. „Bez dôkladných vyšetrení sa nedá zovšeobecniť, z akých pohnútok taký človek koná,“ povedal hlavný odborník ministerstva zdravotníctva pre psychiatriu Ivan Dóci. Podľa neho môže trpieť psychickým problémom, ale môže ísť aj o vážnu duševnú poruchu. „Môže sa aj stať, že by išlo o človeka, ktorý nie je duševne chorý, ale sa tak jednoducho rozhodol,“ dodal Dóci.

Náš hlavný odborník na choroby ľudskej duše sa počas svojej praxe s prípadom kanibalizmu u nás nikdy nestretol a ani nepočul o tom, že by s ním mal skúsenosti niekto z jeho kolegov. Čo viedlo k týmto chúťkam slovenského kanibala, by zaujímalo aj inú odborníčku. „Kanibalizmus nie je až taký neobvyklý, ale nie za týchto podmienok, ľudia sa k nemu uchyľujú pri nedostatku potravy,“ myslí si psychiatrička a sexuologička Danica Caisová. Podľa nej môže mať takéto konanie sexuálny motív. „V takomto prípade môže ísť o sadizmus vyexponovaný do maxima,“ myslí si odborníčka.

Na strane toho, ktorý sa chcel dať zjesť, by zase išlo o extrémny masochizmus. Ak by v tom nebol sexuálny motív, môže ísť podľa Caisovej o duševnú poruchu. „Nikdy som sa s takýmto prípadom nestretla, zatiaľ to poznám iba z literatúry,“ tvrdí odborníčka.

Kto je Marián Čurko?

Úspešný hudobný skladateľ a aranžér, autor pôvodnej hudby pre reklamu, televíziu, rádiá, hudobné zvučky, hudobné džingle. Stojí za zvučkami pre markizácke aj jojkárske televízne noviny, seriály ako Panelák, Mafstory, Duchovia či Zborovňa, Dievča za milión, Miliónový tanec, Pošta pre teba, Zmenáreň a ďalšie. Hoci jeho tvorbu diváci dobre poznajú, samotného autora spoznali až ako „uleteného“ klaviristu z relácie Partička. Vyštudoval na VŠMU filmovú réžiu, ale napokon ho pohltilo skladanie hudby. Narodil sa v Košiciach, ale momentálne žije na vidieku blízko Bratislavy.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Slávenie pesachu v Izraeli zatienili obavy o rukojemníkov väznených v Pásme Gazy
Foto
V Izraeli vládnu obavy, vystrašené rodiny zakročili: Výzva pre židov po celom svete!
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Foto
V ďalšom meste na Slovensku spozorovali medveďa: Znepokojivé, kde sa pohyboval
obvinený Rado(46)
Foto
Horor v Hlohovci: Rada obvinili z vraždy syna Samuela († 19)! Zlomí vám srdce, kto mal byť svedkom brutálneho činu
Fun rádio obohatí nová moderátorská posila - Peter Expl0ited Altof.
Foto
Známy influencer sa pri moderátorke Fun rádia poriadne zapotil: Tričko išlo DOLE!
Ilustračné foto
Požiar obydlí na východe: Hasiči bojovali s plameňmi niekoľko hodín! Žilo tam 19 ľudí
Podtatranské múzeum v Poprade.
Váš Tip
Skvelé správy z Podtatranského múzea v Poprade: Podarilo sa im zreštaurovať TIETO dve vzácne diela z 18. storočia!
Pád vrtuľníka (Ilustračné foto)
Tragická zrážka vojenských vrtuľníkov: Zahynula celá posádka! Strašné VIDEO z nešťastia
Útočník Stéphane Da Costa, ktorý pôsobí v KHL by mal štartovať na MS v Česku za Francúzsko.
Hráč z KHL ide na MS do Čiech: Čo hovoria na to Slováci!
(ilustračné foto)
Vláda v Kanade sa obáva katastrofy: Bojujú s niekoľkými požiarmi! Desiatky trvajú ešte od roku 2023
Akcia Teplárne rozhorčila exministra Milana Krajniaka.
Foto
Akcia Teplárne rozhorčila exministra Milana Krajniaka: Vallo, prečo ste toto povolili v kostole?!
ilustračné foto
Rusko tvrdo útočilo na Kyjev a ďalšie oblasti: Požiar obytných budov! To nevyzerá dobre
Britský premiér Rishi Sunak a ruský prezident Vladimir Putin.
Vážne slová britského premiéra: Ohrozená BEZPEČNOSŤ v Európe?! Putin sa podľa neho nezastaví