Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.05.2011 10:39

Ľubomír Višňovský: Cítil som sa hrozne, potrebujem čas!

Po vydretom víťazstve nad Slovinskom čaká dnes večer slovenských hokejistov druhé vystúpenie.  Nastúpia proti Nemcom, ktorí na úvod šampionátu prekvapili.

Slová trénera nemeckej reprezentácie Uweho Kruppa o tom, že jeho tím môže byť na šampionáte veľkým prekvapením, sa začali napĺňať už v otváracom zápase MS. Nemci po disciplinovanom a bojovnom výkone zaskočili favorizovaných Rusov, ktorých zdolali 2:0.

"Podali sme kompaktný výkon a to nám prinieslo úspech. Nezľakli sme sa súpera a to bolo dôležité. Stálo pri nás aj šťastie, ale hovorí sa, že to stojí pri tom, kto je lepší," povedal po zápase s Ruskom asistent kapitána nemecekj reprezentácie Daniel Kreutzer.

Skúsený útočník Nemcov je presvedčený, že jeho tím môže byť úspešný aj dnes proti Slovensku: "Do zápasu pôjdeme so vztýčenou hlavou, ale s patričným rešpektom. Verím, že ak podáme taký výkon, ako v prvom zápase, máme šancu vyhrať."

Po sobotňajšom prílete zo zámoria sa k slovenskému tímu pripojil útočník Chicaga Marián Hossa. Pred dnešným rozkorčuľovaním sa akreditoval aj útočník Michal Handzuš. Obaja by mali byť trénerovi Glenovi Hanlonovi k dispozícii aj na nedeľňajší duel šampionátu s Nemeckom.

Je teda možné, že dnes večer vykorčuľuje na ľad trenčiansky superútok Marián Hossa - Demitra - Gáborík. "Debatovali sme o tom s trénerom Hanlonom, rozhodnutie však bude na ňom," povedal Marián Hossa.

Predpoludňajšie rozkorčuľovanie absolvoval aj center tímu zámorskej hokejovej NHL Los Angeles Kings Michal Handzuš (34). "Veľmi sa teším a som rád, že som tu. Urobíme všetko pre to, aby sme to dotiahli čo najďalej. Po prílete som spal celkom dobre a celú noc. Na izbe som s Dominikom Graňákom," uviedol banskobystrický rodák a pokračoval: "Hala vyzerá pekne. Tribúny sú celkom strmé a vyzerá úplne inak ako starý štadión."

Pred duelom s Nemeckom je podľa Handzuša najdôležitejšie, aby si slovenský tím nekládol príliš vysoké méty. "Mali by sme ísť od zápasu k zápasu a nehľadieť na príliš veľké ciele. Musíme sa teraz sústrediť na Nemecko, snažiť sa zápas vyhrať a potom ísť ďalej," myslí si skúsený center.

"Proti Nemecku to určite bude náročný zápas. Nemci veľmi dobre korčuľujú, sú rýchli, majú výborný systém a dodržiavajú ho. Hrajú dôsledne v obrane a majú dobrého brankára," zhodnotil Handzuš štýl hry nemeckého mužstva a naznačil aj možný recept: „Budeme musieť byť trpezliví a neurobiť chyby, aby sa súper dostal na koňa. Musíme hrať tak, aby sme dali prvý gól a pokračovali ďalej.“

Včera si vyskúšal bratislavský ľad aj jeden z najlepších obrancov sveta Ľubomír Višňovský. Rodák z Topoľčian však pricestoval na Slovensko so zranením hornej časti tela a proti Nemcom a ani v utorok proti Rusku nenastúpi.

"Na ľade som bol po týždni a cítil som sa hrozne," boli prvé slová slovenského obrancu po tréningu. "Chce to čas, musím sa doliečiť. Potrebujem pauzu tri až päť dní, dúfam, že sa to dá do poriadku a budem pripravený pomôcť tímu. Streľba mi až také problémy nerobí, horšie je to pri určitých pohyboch," dodal Višňovský.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.
Dlh v zdravotníctve vyrástol na 817 miliónov eur: Mohol byť ešte vyšší
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Toto Amerika nemala robiť! Čína zúri: Hrozí ďalší konflikt? Ich slová hovoria za všetko
 Nitrianski colníci zadržali falzifikáty riflí za 1,69 milióna eur
Foto
Nitriansky colníci zhabali fejky za 1,69 MILIÓNA! Odhalil ich tento DETAIL
Sydney Sweeney
Foto
Filmová producentka totálne NALOŽILA známej herečke: Nevie hrať a nie je ani PEKNÁ!
Minister označil udalosť za zbytočnú tragédiu.
Boj proti medveďom: Z envirorezortu sa presunie 200.000 eur zásahovým tímom
Vláda rozhodla o zákone o Slovenskej televízii a rozhlase! Čo sa mení?
Na snímke poslankyňa NR SR Mária Kolíková (SaS).
Zákony o strategických investíciách a VO sú podľa SaS nebezpečné: Sme zásadne proti
(ilustračné foto)
Zlé správy z Ukrajiny! Rusi tvrdo udreli: Zasiahli obytné oblasti
Úrad na ochranu osobných údajov uložil hnutiu pokutu, OĽaNO sa odvolalo.
Úradu na ochranu osobných údajov nemá šéfa už 4 roky: nového predsedu navrhnú bez hodnotiacej komisie
Europarlament. (ilustr. foto)
Voľby do europarlamentu sa blížia: Ako požiadať o hlasovací preukaz?
Foto
Krásna fyzioterapeutka Trnavy spôsobila boom: V Turecku by ju vyvážili zlatom!
Statného medveďa najprv postrelil hubár, následne aj poľovníci, no vypátrať sa ho nepodarilo a zranená šelma unikla do lesov. (ilustračná snímka)
Aktualizované
Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť! Má to pomôcť problému s medveďmi