Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.02.2011 00:00

Opäť som sa zaľúbila! Môže za to poranený prst

Manželstvo mi nevyšlo podľa predstáv. Manžel bol zákerný intrigán, ktorému všetko vadilo. Rozhodla som sa zrekonštruovať dom, keď som stretla jeho.

Po smrti rodičov som zdedila rodičovský dom, ktorý som sa rozhodla zrekonštruovať. Samozrejme, že k tomu sú potrební viacerí. Postupne sa mi podarilo zrealizovať moje predstavy. Prišiel čas riešiť kúrenie, vodovod a kanalizáciu. Dlho sa mi nedarilo stretnúť odborníka na tieto práce. Môjho manžela rekonštrukcia nezaujímala, pretože bol za predaj domu. Ja som s tým však nesúhlasila a možno aj preto sa nielen mne, ale aj nášmu synovi, začala manžel odcudzovať.

Manžel sa mi odcudzil

Začínal byť hrubý, často býval mimo domu a pravdaže bol urazený, že nechcem mozole mojich rodičov premeniť na jeho alkohol a rôzne pôžičky, ktoré si narobil. Vrcholom bolo, keď som zistila, že sa mi pomaly strácajú veci v dome, ale ešte aj pokladnička nášho trojročného syna je prázdna. Požiadala som o rozvod. Trvalo to krátko, kým si môj manžel nezačal vylievať zlosť. Moja práca na oprave rodičovského domu stagnovala. Jednak pre rozvod a jednak preto, že som nenašla potrebného odborníka.

Mala som náladu na bode mrazu. Zavolala som preto sestru na návštevu, aby som aspoň trochu prišla na iné myšlienky. Počas návštevy som sa posťažovala na moje neúspešné pokusy nájsť vodára.V tom čase už sestra s manželom dokončili výstavbu svojho domu. Aké bolo moje prekvapenie, keď mi švagor ponúkol vodára. O týždeň sa švagor aj s vodárom zastavili u nás. Pretože som musela ísť do práce, všetko som nechala na nich. Dokončovacie práce som však musela zvládnuť sama. Nebolo to jednoduché, pretože som behala medzi starým bytom, domom, prácou a nákupmi. Popri tom som nestíhala komunikovať s vodárom. Vedela som len, ako sa volá. Nosila som mu občerstvenie a pritom sme prehodili niekoľko slov. Zvyčajne o vodovode, aby sa ubezpečil, či všetko robí tak ako som chcela.

Môj vodár

Posledný deň práce som mu priniesla obed. Odrazu vodár vybehol z kúpeľne. Bol celý roztrasený a bledý, jednu ruku držal pred sebou a začal padať na zem. Zachytila som ho, posadila na schodík a zisťovala, čo sa deje. Išlo o prozaickú príčinu. Môj vodár si porezal prst. Pretože aj ja neznášam pohľad na krv, poznala som príčinu jeho mdloby. Prst som mu napokon ošetrila a obviazala. Vodár po skončení práce odišiel domov, no ale ani nie za dva týždne ma prišiel pozrieť, či všetko funguje. O niekoľko dní zase a takto k nám chodil asi pol roka. V jeden deň mi prišiel oznámiť, že sa dal preložiť do nášho okresu. Pracoval totiž ako štátny zamestnanec.

Môj bývalý manžel však začal s intrigami a na úrady vypisoval rôzne nezmysly. Opäť som musela riešiť samé problémy. Našťastie sme však na ne boli už dvaja, pretože neskôr ma môj vodár požiadal o ruku a po roku známosti sme mali svadbu. A tak sme začali traja šťastne žiť v opravenom dome. Syn nám vyrástol a skôr, ako odišiel na vojnu, sme začali v našej záhrade stavať nový dom, aby v budúcnosti nemusel bývať s rodinou u nás.

Dnes sa mi zdá, akoby to bolo včera. Syn má už dva krásne dospelé deti, ja som na dôchodku a môj vodár ešte pracuje. Viem, že moje obavy vydať sa za neho boli neopodstatnené. Je vynikajúci manžel, otec môjho syna a dedko.Vnúčatká síce vedia, že nie je pravý, ale vždy mi hovoria, že žiaden nie je taký skvelý ako náš. Nuž, môj život bol doteraz v tomto manželstve na výbornú. To, čo sme nestačili vidieť a poznať v mladosti, chceme vidieť a poznať čoskoro. Ani by človek neveril, koľko lásky, porozumenia a pochopenia dokáže dať jeden porezaný prst.

Gabika

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť