Potrebujete: 250 g detských piškót, 125 g masla, 50 g práškového cukru, 150 g mletých orechov, 1/2 ČL škorice, 2 PL kakaa, 2 PL rumu, 2 PL instantnej kávy, čokoládová poleva
Ako na to: Instantnú kávu zalejeme 2 PL vriacej vody, pridáme rum a necháme vychladnúť. Do misy nasypeme rozdrvené piškóty, pridáme zmäknuté maslo, práškový cukor, najemno pomleté orechy, škoricu, kakao a vychladnutú kávu. Vypracujeme hladkú hmotu, ktorú vložíme na chvíľu do chladničky.
Potom ju rozdelíme na rovnako veľké časti, z ktorých rukami vyformujeme kávové zrná, ktoré opäť vložíme do chladničky. Vychladené zrná namáčame do čokoládovej polevy a necháme na mriežke stuhnúť.